Hírmorzsák 2014-02-12 (11:30)

Irving azt akarta, hogy Harrison Barnest húzza a Cavs 2012-ben. A Cleveland bepróbálkozott Anthony Davisért, Aldridge-ért és Drummondért is. Bennett a top10-en kívülre csúszhatott volna, ha nem viszi el a Cavaliers. Harrison Barnes iránt óriási az érdeklődés, de a Warriors a TPE felhasználásával akar erősíteni. Lacob szerint jó dolog, ha Mark Jackson érzi a nyomást. Kevin Martin 2-3 hétig biztos nem játszik (ujjtörés). Freeland 1-2 hónapra esett ki (MCL-húzódás). Lowry iránt megint érdeklődik a Knicks. A Bobcats szeretne erősíteni. Harden szerint ijesztő, hogy milyen jó lehet a Rockets. Cartier Martin még 10 napra marad Atlantában. Grant Hill iránt még mindig érdeklődnek csapatok. A Golden State a D-Ligába küldte Kuzmicot, Bazemore-t és Brookst is.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers sztárja, Kyrie Irving nagyon szerette volna, ha csapata Harrison Barnest választja a 2012-es draft 4. választási jogával, mivel a két játékos nagyon közel áll egymáshoz, és jól is illett volna a csapat szerkezetébe Barnes kiscsatár poszton. Helyette Dion Waiterst húzták ki, aki nem igazán jön ki Irvinggel - bár az utóbbi időben a hírek szerint konszolidálódott a viszony kettejük között.

Szintén Wojnarowski hozta le, hogy a Cavs döntése, miszerint kirúgták Chris Grantet, és David Griffint nevezték ki GM-nek, nagyban segítheti, hogy további cseréket kössenek, ugyanis a többi gárda vezetőinek már elegük volt abból, hogy Granttől folyamatosan egyoldalú, csak a Clevelandnek jó csereajánlatokat kaptak. Túlértékelte a draftjogokat és a fiataljait, és bepróbálkozott LaMarcus Aldridge-ért, Anthony Davisért és Andre Drummondért is, de olyan stílusban, hogy már csak nagyon kevesen hallgatták meg egyáltalán, amit mondani akar. Griffin ezzel szemben jó viszonyt ápol a liga legtöbb vezetőjével.

Szintén Wojnarowski hozta le, hogy Anthony Bennett nagyon könnyen kieshetett volna a top10-ből is a drafton, ha nem viszi el 1/1-gyel a Cleveland. A játékos ügynöke órákkal a játékosbörze előtt a lottery hátsó régióiban lévő együttesseket is felhívta, hogy felmérje a terepet, ki viheti el ügyfelét, mert elég komoly kétségek voltak a csapatokban Bennett súlyával és azzal kapcsolatban, mire lesz képes alulméretezett erőcsatárként. A fiatal kosaras egyébként karrierje legjobb meccsét játszotta ma hajnalban, 19 pontot és 10 pattanót szerzett a Kings elleni győztes meccsen.

Az előbb említett Harrison Barneshoz kapcsolódik, hogy Zach Lowe (Grantland) szerint őt vagy Klay Thompsont el kell cserélnie a Golden State Warriorsnek ahhoz, hogy szignifikánsan javulni tudjanak, de az újságíró forrásai szerint a csapat egyelőre nem áll készen arra, hogy bármelyiküktől is búcsút vegyen. A Warriorsnek van két elég nagy TPE-je (egy 9 és egy 4 millió dolláros), amit felhasználhatnak cserére, erősítésre (mindkettő nyáron jár csak le), de csak 2.5 millió dollárral vannak a luxusadó szintje alatt.

Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy ettől függetlenül ezeket a TPE-ket akarják felhasználni, hogy javítsák a kispadot. Szintén Amick hozta le, hogy Barnes miatt nagyon sokan keresik a Warriorst, de forrásai szerint csak akkor válnak meg a kiscsatártól, ha valaki nagyon nagy nevet kapnak cserébe.

A Golden State tulajdonosát, Joe Lacobot arról kérdezte a San Jose Mercury News, hogy vajon Mark Jackson vezetőedző érez-e nyomást most, hogy nem megy annyira az együttesnek. Lacob szerint érezhet nyomást a tréner, kell is neki és ez egy jó dolog. Nagyon sok munkát, pénzt, időt öltek a csapatba, és ezt fogják tenni a jövőben is. Ő is érzi a terhet, aminek nagyon örül, mert ez azt jelenti, hogy tartanak valamerre, méghozzá jó irányba. Lacob azt mondta, hogy kicsit csalódott a mutatott játék miatt, mert ennél nagyobb elvárásaik vannak, de nem aggódik. Jacksonnak a következő szezon végéig van egyébként szerződése.

Még mindig Warriors: a csapat a D-Ligába, a Santa Cruz Warriorshoz küldte Ognjen Kuzmicot, Kent Bazemore-t és Marshon Brookst.

A Minnesota Timberwolves dobóhátvédje, Kevin Martin szombat hajnalban, a New Orleans Pelicans elleni mérkőzésen törte el hüvelykujját. Tegnap megnézte a kosarast egy kézspecialista, és a hírek szerint 2-3 hét múlva vizsgálják meg újra, addig tehát egészen biztosan nem léphet pályára.

A Portland TrailBlazersnél sokasodnak a gondok: Joel Freeman (The Oregonian) forrásai szerint Joel Freeland legalább 4-8 hetet hagy ki, mivel meghúzódott az MCL térdszalagja a jobb térdében.

Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint a New York Knicks újra érdeklődik Kyle Lowry iránt, aki az utóbbi hónapokban a liga egyik legjobb irányítója volt. A Toronto Raptors és a Knicks már majdnem megegyeztek decemberben, de akkor a New York kihátrált az üzletből - Raymond Feltont, Metta World Peace-t és egy első körös draftjogot kellett volna adniuk, ez utóbbi miatt döntöttek amellett, hogy nem mennek bele a cserébe.

A Charlotte Bobcats vezetőedzője, Steve Clifford a ma hajnali, Dallas Mavericks elleni mérkőzés előtt azt nyilatkozta, attól függ, hogy cserélnek-e, hogy ki lesz elérhető és mit éri meg érte beáldozni. A gárda GM-je, Rod Higgins ennél valamivel egyértelműbb volt. Elmondása szerint százalékot nem tud mondani arra, mekkora esélye van, hogy változtatni fognak, de úgy fogalmazott a Charlotte Observernek, hogy ők bizony nagyon erősen rázzák a fát, hátha leesik arról egy csere.

A Houston Rockets dobóhátvédje, James Harden rövid, de velős nyilatkozatot tett Jonathan Feignennek (Houston Chronicles). Harden szerint nagyon sok munka áll még előttük, de félelmetes, hogy milyen lehetőségek rejlenek a csapatban. A Rockets egyébként jelenleg 35-17-tel áll úgy, hogy a védekezési hatékonyságban csak 13-ok.

Az Atlanta Hawks egy második 10 napos szerződést is kötött Cartier Martinnal. Mint ismeretes, Martin Atlantában kezdte a szezont, majd mielőtt garantálttá vált volna szerződése, kitették a keretből. Elment a Chicago Bullshoz kétszer 10 napra, majd most ugyanez a helyzet vele a Hawksnál.

Egy kis érdekesség a végére: Grant Hill iránt állítólag még mindig több csapat is érdeklődik, de az egykori kiváló kosaras a Sporting Newsnak azt nyilatkozta, hogy végleg befejezte, nem fog visszatérni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus