Hírmorzsák 2014-02-12 (21:00)

A Suns minden ajánlatot tart Bledsoe-ért. LeBron szerint neki kellett volna nyerni az Év Védője díjat tavaly és tavaly előtt is. Shannon Brown még 10 napig a Spursnél. Silver szerint nincs itt az ideje a liga bővítésének, Cubant dicsérte. A Thunder érdeklődik Bass iránt. A Dallas Ellingtont akarja elcserélni. A Knicks sem Lowryért, sem Fariedért nem akar első körös draftjogot adni. A Magic Big Babyt és Nelsont el akarja cserélni, de Afflalót nem. Andre Miller esetében egyelőre a Kings tűnik befutónak.

A Phoenix Suns elnöke, Lon Babby az Arizona Republicnak azt nyilatkozta, az a tervük, hogy bármilyen ajánlatot tartani fognak, ha más csapat megkínálja nyáron a korlátozott szabadügynökké váló Eric Bledsoe-t. Babby azt mondta, hogy eleget tudnak már a játékosról, sőt, majdnem egy éve gyakorlatilag együtt élnek Bledsoe-val, így meg tudják hozni a helyes döntést. Játékosként és a franchise képviselőjeként is büszkék rá, minden tetszik a vezetőségnek, amit a kosaras képvisel, és szerintük nagyon fényes jövő előtt áll.

Azt is hozzátette Babby, hogy reményei szerint nem kell meccselniük semmilyen más csapattól érkező offer sheetet, hanem meg tudnak egyezni, mielőtt nyitna a piac július 1-jén. Úgy gondolja, Bledsoe is elég időt töltött már a csapatnál, hogy kialakuljon, mit is szeretne, milyen érzései vannak, és Babby szerint a kosaras szeret a Sunsnál játszani.

A Miami Heat sztárja, LeBron James a Sun Sentinelnek azt nyilatkozta, hogy ha őszinte akar lenni, akkor szerinte az elmúlt két évben megfosztották őt az Év Legjobb Védője díjtól - úgy érzi, neki kellett volna nyerni kétszer egymás után. LeBron bevallotta, hogy ez egy önző dolog tőle, ettől függetlenül úgy érzi, hogy az övé kellett volna legyen a díj mindkétszer.

A San Antonio Spurs egy második 10 napos szerződést is adott Shannon Brownnak. A hátvéd az első 10 nap alatt 6 mérkőzésen lépett pályára, ezeken átlag 6.3 perc alatt 2.2 pontot és 1.2 pattanót tett a közösbe.

A liga új komisszárja, Adam Silver egy ESPN-nel készült interjúban elmondta, hogy Seattle egy csodálatos város és piac, nagyon sok pozitívumot hozna, ha lenne ott egy NBA csapat, de jelenleg nem tervezik a liga bővítését. A szezon során korábban Mark Cuban, a Dallas Mavericks tulajdonosa nyilatkozta, hogy szerinte jó esély van arra, hogy költözés helyett bővítik a liga létszámát, de azt nem tudja, mikor kerülhet erre sor.

Silver azt mondta, hogy a tulajdonosokkal nemcsak a bevételek leosztására kell odafigyelniük, hanem a tehetséges játékosok még inkább szétszóródására. Már így is elég sok kritika éri a keleti konferenciát, úgyhogy szerinte nem most van itt az idő újabb 15 vagy 30 játékos ligába áramlására. Neki a financiális dolgokra és a versenyképességre is figyelnie kell. A legutóbbi kollektív szerződés tárgyalásánál sokat léptek előre, de még nem tartanak ott, ahol szeretnének. Még mindig vannak veszteséges franchise-ok, és olyanok is, akik nem eléggé versenyképesek.

Ugyanebben az interjúban konkrétan előkerült Mark Cuban is. Silver azt mondta, hogy van egy legenda a sajtóban, miszerint a Dallas tulaja nincs túl jó viszonyban a ligával, de ez nem igaz, nagyon sok dolgot köszönhetnek neki, olyanokat is, amelyekről a közvélemény soha nem fog hallani.

Azt is hozzátette a commish, hogy Cuban testesíti meg az új típusú tulajdonost, aki mindent megtesz a csapatáért, és a csapat minden dolgában benne van a keze. Silver elmondta, hogy nem kell mindenkinek ezt a stílust követnie, de ők nagy örömmel fogadják ezt is, és bár sokan nem fogják bevallani soha, de az új generációs tulajdonosok közül nagyon sokan Cuban miatt döntöttek úgy, hogy csapatot vesznek. Cuban ezekre annyit válaszolt e-mailban, hogy "Kedvelem Adamet :) ".

Eddig Sefko (Dallas Morning News) információi szerint a Mavericks Wayne Ellingtont szeretné mindenképpen elcserélni a deadline előtt. Nem meglepő az info, ugyanis a dobóhátvéd alig kap lehetőséget, és még jövőre is 2.5 milliós szerződéssel rendelkezik.

Újabb érdeklődő van Brandon Bass iránt: Sam Amico (FOX Sports Ohio) egy GM-től úgy tudja, hogy az Oklahoma City Thunder érdeklődik a Boston Celtics erőcsatára iránt.

Steve Kyler (Basketball Insiders) úgy tudja, hogy a New York Knicks vezetői nagyon is tisztában vannak azzal, hogy Carmelo Anthony leléphet tőlük a nyáron, de bíznak annyira az ellenkezőjében, hogy fel se merüljön a sztár elcserélése. A Knicks Kenneth Faried és Kyle Lowry megszerzésével próbálja meg kicsit felkavarni az állóvizet, de Kyler úgy tudja, hogy egyikükért sem hajlandóak első köröst beáldozni.

Szintén Kyler hozta le, hogy az Orlando Magic nagyon szeretné elcserélni Glen Davist és Jameer Nelsont, de előbbi iránt semmi kereslet nincs jövő évi 6.5 milliós szerződése és megkérdőjelezhető hozzáállása miatt, utóbbival pedig az a probléma, hogy a floridaiak nem hajlandóak egy évnél hosszabb szerződést átvenni (Nelson idén 8.6 milliót keres, jövőre viszont csak 2 millióig garantált a szerződése). Az Arron Afflalo iránt érdeklődőket továbbra is elutasítják.

Még mindig Kyler-info: továbbra is a Sacramento Kings vezet az Andre Millerért folytatott versenyben, de egyre kevesebb az irányító értéke, és ez egyre inkább zavarja a Denver Nuggetset. A coloradóiak hezitálnak, hogy meglépjenek-e most bármifelé cserét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus