Hírmorzsák 2014-02-13 (21:00)

LeBron szerint minden idők négy legjobbja között lesz, mire visszavonul. Nash vagy abbahagyja, vagy a Clippersnél folytatja, ha a Lakers kivásárolja a nyáron. Vujacic sorsáról az All-Star hétvége után dönt a Clippers. Több csapat, többek között a Thunder is szeretné visszavinni az NBA-be Rudy Fernandezt. Eric Gordon iránt a Bucks érdeklődik. A Bulls nem cserél a deadline előtt? Rose nem tér vissza idén. Cousinsnak meghúzódott a csípője. JR Smith a látását is kockáztatta volna, ha ma maszk nélkül lép parkettre. Raja Bell hivatalosan is visszavonult.

A Miami Heat sztárjával, LeBron Jamesszel készült egy interjú, amit majd hétfőn adnak le az NBA TV-n. Ebből kiszivárgott pár részlet, amelyből kiderül, LeBron azt mondta: minden idők négy legjobb játékosa között lesz, amikor majd visszavonul. Jamest a személyes "Rushmore-hegyéről" kérdezték (ez az a hegy, amelybe négy amerikai elnök arcmását vésték), erre válaszolta, hogy szerinte ott lesz a négyben. A jelenlegi személyes listája elmondása szerint három könnyű választással kezdődik: Michael Jordan, Larry Bird és Magic Johnson. A negyedik helyre kis gondolkodás után Oscar Robertsont rakta a Heat sztárja.

A Los Angeles Lakers irányítója, Steve Nash azt nyilatkozta Bill Simmonsnak (Grantland), hogy természetesen számításba vette azt a lehetőséget, hogy nyáron a Lakers az ún. stretch provision segítségével kivásárolja (ennek értelmében egy éves szerződését három évre el tudják nyújtani, így harmadannyi helyet foglalna idén nyáron a sapka alól, de tovább tartana a fizetése). Simmons azt írta, hogy ha ez bekövetkezik, akkor mivel Nash Los Angelesben akar a továbbiakban is élni, ezért vagy visszavonul, vagy a Clippersnél fog játszani, amennyiben ők érdeklődnek iránta.

Az említett Clippershez tartozik, hogy Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) forrásai szerint elégedettek voltak Sasha Vujacic teljesítményével első 10 napos szerződése alatt, de meg akarják várni az All-Star hétvége végét, hogy eldöntsék, adnak-e neki egy második lehetőséget is.

Jorge Sierra (Hoopshype) úgy tudja, hogy több csapat is érdeklődik a jelenleg a Real Madridban játszó Rudy Fernandez iránt, és a játékos legkomolyabb kérője az Oklahoma City Thunder lehet. A spanyol csillag szerződése csak 2015 nyarán jár le a hispán fővárosban, jövőre több mint 4 millió dollárt keres, tehát valószínűleg a teljes MLE-t oda kell neki adni, hogy újra áttegye székhelyét Amerikába.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) információi szerint a Milwaukee Bucks érdeklődik a New Orleans Pelicans hátvédje, Eric Gordon iránt. A Pelicansről hetek óta tudni, hogy nagyon szeretnének cserélni, ráadásul pont Gordontól kívánnak megszabadulni. A dobóhátvéd négy éves, maximum szerződése második évében jár még csak, és évek óta hátráltatják sérülései.

John Paxson, a Chicago Bulls egyik GM-je a Chicago Sun-Timesnak azt nyilatkozta, hogy valószínűleg nem fognak cserélni a deadline előtt - jelen állás szerint erre sokkal nagyobb az esély, mint arra, hogy cserélnek. Több Bulls-játékos is a pletykák kereszttüzébe került, de Paxson azt mondta, hogy a többi csapat helyébe is bele kell képzelniük magukat, és senki nem fog lemondani a legjobb játékosokról. Ettől függetlenül persze nyitva tartják a szemeiket, füleiket, de nem hiszi, hogy most lépni fognak.

Szintén a Chicagóhoz tartozik, hogy tegnap sajtótájékoztatót tartottak, amelyen Gar Forman GM, Tom Thibodeau vezetőedző és Derrick Rose is elmondta, hogy az irányító nem fog ebben a szezonban visszatérni. Thibodeau annyit mondott, hogy kétsége sincs afelől, hogy a kosaras visszatér az elit szintre, ha teljesen felépült sérüléséből, és ő is kiemelte munkamorálját - pár napja Joakim Noah tette ugyanezt.

Rose annyit mondott, hogy antigravitációs futópadon fut, de egyelőre magától még nem, nagyon reméli, hogy utóbbi is elkövetkezik hamarosan. Elmondása szerint jóval könnyebb a rehab, mint volt az ACL-szakadása után, és megerősítette, hogy szeretne ott lenni a Team USA keretében a nyár folyamán, illetve a spanyolországi világbajnokságon.

A Sacramento Kings magasembere, DeMarcus Cousins csípősérülése miatt el kellett, hogy hagyja a játékteret a ma hajnali, New York Knicks elleni találkozón. Michael Malone vezetőedző elmondta, bíznak benne, hogy csak húzódásról van szó, semmi nem szakadt el. Többet fognak tudni, ha beszéltek az orvosokkal, de biztos abban, hogy Cousins az All-Star hétvége alatt megkapja a megfelelő kezelést, és utána visszatérhet.

A New York Knicks dobóhátvédjének, JR Smith-nek arccsontsérülése van, amit még a Thunder ellen szedett össze, amikor a feje találkozott Kevin Durant térdével. Úgy volt, hogy nem kell kihagynia meccset, mert védőmaszkot fog viselni, de nem kényelmetlenül érezte magát benne, és ha nem viseli és ugyanoda kapott volna még egy ütést, akkor a látását is elveszíthette volna. Smith ezért úgy döntött, hogy nem lép pályára ma hajnalban (csapata kikapott a Kingstől), és reménykedik abban, hogy az All-Star hétvége alatt gyógyul annyit az arca, hogy nem lesz gondja ezek után a maszk viselésével.

Raja Bell bejelentette, hogy visszavonul. Elmondása szerint a döntést már nyáron meghozta - az off-szezonban egyébként még volt privát edzésen a New Yorknál, de nem tudott helyet kiverekedni magának a keretben. 37 éves, van három gyereke, és bár természetesen hiányzik neki a kosárlabda, szerinte már nem volt reális, hogy annyi munkát bele tudjon fektetni, amennyit belefektetett az elmúlt 20 évben folyamatosan.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus