Hírmorzsák 2014-02-14 (11:15)

West és Paul akkor döntötték el, hogy elmennek New Orleansból, mikor a csapat elcserélte Tyson Chandlert. Grant Hill szerint a Knicks gyenge szezonja miatt távozhat Carmelo. Pau Gasol még mindig a Lakersnél akar maradni, a Sunst tehetséges csapatnak tartja. Kupchak szerint hosszútávon akarnak javulni. A Phoenix és a Charlotte a két legaktívabb csapat a cserepiacon. A Thunder shootert keres. LeBron reméli, hogy Duranten soha nem lesz olyan nyomás a bajnoki cím megszerzése miatt, mint volt rajta. A Bucksot nem érdekli Eric Gordon. Silver Amerikán belül és kívül is terjeszkedne. Covington újra a D-Ligában.

Chris Paul újra New Orleansban - ezúttal az All-Star gála miatt -, ennek alkalmából Marc J. Spears az irányító korábbi csapattársával, David Westtel beszélgetett. Az erőcsatár elárulta, hogy ők ketten azután kezdtek el beszélgetni arról, hogy elhagyják a Pelicanst, hogy a csapat elcserélte Tyson Chandlert Emeka Okaforra. West szerint mindketten tudták, hogy távozni fognak, mert megy a másik is, erről nyíltan beszélgettek két évvel azelőtt, hogy megtörtént volna mindkettejük búcsúja.

West szerint Paul szerette a franchise-t, magáénak érezte, de nagyon nagy volt a zűrzavar akkor, amikor ő New Orleansban kosárlabdázott. Paul azt nyilatkozta, hogy a legnehezebb dolog az volt, hogy soha nem tudták, mi fog történni, semmi nem volt biztos. West azt mondta, hogy beszéltek arról is, hogy együtt maradnak, de amint ő távozott, tudta, hogy Paul is szeretne lelépni. Úgy gondolta, hogy eljött az ideje, hogy mindketten váltsanak. Paul annyit tett hozzá: "Hiányzik David West. A partnerem. A jobb kezem.".

A Los Angeles Lakers magasembere, Pau Gasol a Los Angeles Timesnak újra elmondta, hogy maradni akar a klubnál. A spanyol szerint egész évben ezt mondta, és semmi nem változott. Nagyon nehéz helyzetben vannak, senki nem elégedett, de még mindig a Lakers a csapata, és még mindig itt akar maradni. Azt is hozzátette, hogy nem veszi személyes sértésnek, hogy tárgyalnak az elcseréléséről. Igazság szerint nagyon jól esik neki, hogy ennyien érdeklődnek iránta, és tudja, hogy képes lenne segíteni azokat a csapatokat is.

A Suns-szálról annyit mondott, hogy nagyon tehetséges gárda, de a Phoenixnek alakítania kell az ajánlatán, hogy érdemben lehessen erről a lehetőségről beszélni, most elég csendes ez a vonal.

A Lakers GM-je, Mitch Kupchak egyébként azt nyilatkozta a riportereknek, hogy ha cserélni fognak, akkor csak olyan lépésre szánják el magukat, ami 2014/15-ös szezonban vagy azt követően fog segíteni a csapat számára - tehát nem akarnak kész játékost, aki rontja a pickjüket, csak fiatalt vagy picket. Dave McMenamin (ESPN Los Angeles) úgy tudja Kupchaktől, hogy nincs túl sok megkeresésük, egyáltalán nincs olyan sok cserelehetőségük, mint amennyit az újságok pletykálnak.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint az előbb említett Phoenix Suns, illetve a Charlotte Bobcats az a két csapat, akiket a leginkább figyelni kell a deadline előtt. Mindkét együttes vevő, azaz javítani szeretne keretén és PO-esélyein.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint az Oklahoma City Thunder egy jó kinti dobót keres, és leginkább TPE-vel üzletelne - ebből több nagyobb is van nekik, egy 3 millió dollár környéki, illetve Kevin Martin sign-and-trade-je miatt egy 7 millió dolláros is. Mivel elég mély rotációval rendelkeznek, ezért valószínűleg játékost is beledobhatnak egy cserébe. Wojnarowski reggel pontosított: inkább olyan kinti dobó kettest vagy hármast keresnek, aki jó védő is, mint csak egy sima shootert.

A Miami Heat sztárját, LeBron Jamest éppen a Thunder kiválóságáról, Kevin Durantről kérdezték, hogy szerinte mikortól kezdve lesz rajta a nyomás, hogy bajnoki címet nyerjen. James viccesen azt mondta, hogy majd ha ő visszavonul, mert akkor még mindig arról fog mindenki beszélni, hogy vajon nyer-e egy harmadikat. LeBron utána komoly hangnemre váltott. Szerinte Durant hihetetlenül jó kosárlabdázó, ő pedig úgy gondolja, hogy egy játékos értékét nem a gyűrűk száma határozza meg. Korábban is voltak olyan korszakos egyéniségek, akik nem nyertek bajnoki címet, ami nagyon sajnálatos is James szerint.

Azt is hozzátette, hogy nem tudja, mikor fogja Durant először hallani, hogy "bajnoki címet kell nyerni", de reméli, hogy soha, mert KD-nek nem kellene túlesnie ezen. Amit Oklahoma City városáért és a csapattársaiért tesz, az elképesztő. LeBron szerint valószínűleg minden évben ott lesznek a Thunder a tűz közelében, amilyen játékos Durant és amilyen jó csapatuk van, de hogy mi fog kisülni ebből a végén, azt majd meglátjuk.

Bill Ingram (Basketball Insiders) egy, a csapat terveivel állítólag pontosan képben lévő forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a Milwaukee Bucksot egyáltalán nem érdekli Eric Gordon, eszük ágában sincs a gyakran sérült dobóhátvédért cserélni.

A holnap hajnalban az újoncok-másodévesek meccsen "edzősködő" Grant Hill a New York Posttal beszélgetett Carmelo Anthony jövőjéről. Az egykori klasszis szerint könnyen lehet, hogy a Knicks gyenge szezonja döntő tényező lesz, és Melo elhagyja a Nagy Almát. Hill szerint Anthony egyre idősebb lesz, és ilyen korban mindenki olyan csapathoz akar menni, ahol esélye van bajnoki címet nyerni. Melo a Knickshez ment, ott voltak a PO-ban, de azóta mintha egyre gyengébbek lennének. Ha úgy végeznek, hogy nem kerülnek rájátszásba, az Hill szerint egyértelműen tényező lehet Carmelo nyári döntésénél.

A liga új vezetője, Adam Silver Sam Amickkel (USA Today) beszélgetett. Elmondása szerint mind Amerikán belül, mind a kontinensen kívül szeretne terjeszkedni. Úgy gondolja, hogy olyan milliárdos népességű országokban, mint Kína vagy India még csak karcolgatják a lehetőségek felszínét, emellett természetesen az USA-n belül is előrébb akar lépni, az NFL népszerűségét próbálja megcélozni. Silver azt is elmondta, hogy az új digitális médiában szeretne egyre nagyobb teret nyerni, de természetesen a hagyomás részen, a televízióban is nagyobb nézettséget akar generálni.

A Houston Rockets a Rio Grande Valley Vipershez küldte Robert Covingtont - ennek köszönhetően a játékos részt tud venni a hétvégi D-Liga All-Star mérkőzésen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus