Hírmorzsák 2014-02-16 (10:30)

Noah hisz abban, hogy bajnok lehet a Bullsszal. A Chicago nem cseréli Boozert. Cserepletykák (Pierre Jackson, Neal, Ridnour, Udrih). A Dallas nem keresi a cserelehetőségeket. Miller visszamehet a Denverhez. Játékosügynököt akar a Cavs vezetőnek. Beaubois újra egészséges. Sanders arcát megműtötték (6 hét). Melo még mindig maradna a Knicksnél. A Rockets érdeklődött Bynum iránt. Harden helyettesíti Kobe-t a nyugati kezdőben. Megvan a két döntős a Játékosok Szakszervezetének igazgatói posztjára. Hosszabb lehet az All-Star szünet. Reggie Jackson szívesen indulna a zsákolón. Harrison Barnesnak nagy kihívás, hogy tavaly még kezdő volt, idén pedig már csak csere.

A Chicago Bulls centere, Joakim Noah a Chicago Sun-Times riporterének elárulta, hisz abban, hogy bajnoki címet tud nyerni a csapattal, ez a legfőbb célja, és mindezt Derrick Rose-zal szeretné megtenni. A francia játékos elmondása szerint mindent meg fog tenni, hogy eljussanak a nagydöntőbe, és ha ott nyerni tudnak, a világ legnagyobb partija következik azt követően. Noah szerint ők a liga legkeményebben dolgozó csapata pályán belül és azon kívül is. Nagyon büszke arra, hogy ilyen identitást építettek ki és arra, hogy része lehet ennek az együttesnek.

A Bulls erőcsatára, Carlos Boozer Craig Sagernek (TNT) elmondta, hogy a csapat vezetősége biztosította őt afelől, hogy nem lesz elcserélve az idei deadline előtt, és nyáron is csak akkor használják fel rá az amnesztia lehetőségét, amennyiben tudnak igazolni helyette egy szupersztárt.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers megpróbálja meggyőzni Mark Bartelsteint, hogy hagyjon fel a játékosügynöki munkájával, és legyen ő a következő GM-jük. Korábban ügynökként dolgozó vezetője van a Sunsnak (Lon Babby) és a Warriorsnek (Bob Myers) is jelenleg. Bartelstein ügyfelei közé tartozik többek között Jose Calderon, David Lee, Bradley Beal, Steve Novak, Nick Young és Mo Williams is.

A Dallas Mavericks GM-je, Donnie Nelson egy rádióadásban elmondta, hogy nem keresik a cserelehetőségeket, de ha valaki megkeresi őket, akkor meghallgatják az ajánlatot. Nelson annyit mondott, hogy természetesen mindig javulni szeretnének, de ahhoz, hogy szerezhess valakit, fel is kell adnod valakit (jelenleg 15 fővel rendelkeznek a keretben), jelenleg viszont úgy gondolják, jól működik a csapat.

Szintén a Mavshez tartozik, hogy a korábban náluk játszó francia hátvéd, Rodrigue Beaubois teljesen felépült, miután harmadjára is megműtötték a bal kezét, és jövő héttől már NBA-csapatoknál fog edzeni. Chris Haynes (CSNNW) úgy tudja, hogy a Washington Wizards és a Memphis Grizzlies érdeklődnek iránta.

Ken Berger (CBS Sports) forrásai szerint a Denver Nuggets azon gondolkodik, hogy újra visszaengedjék a csapathoz Andre Millert, aki még december 30-án különbözött össze Brian Shaw vezetőedzővel, emiatt pedig azóta pályára sem lépett. Az irányító szerződése jó, hiszen jövő évi 4.6 millió dollárja egyáltalán nem garantált, viszont ettől függetlenül sincs iránta túl nagy kereslet.

Az előbb már említett Haynes információi alapján a Denver és a Cleveland Cavaliers is szeretnék megszerezni Pierre Jacksont. A tavalyi draft 42. helyén kihúzott irányító egyelőre nem kapott szerződést a New Orleans Pelicanstől - mivel 15 emberrel rendelkeznek, jelenleg ez nem is lehetséges -, de a D-Ligában, az Idaho Stampede-nél nagyon jó szezont fut, tegnap este pedig 30 pontot szerzett a D-Liga All-Star meccsén is.

A Milwaukee Bucks magasemberének, Larry Sandersnek komolyabb a sérülése, mint azt először várták. A játékos arcát meg kellett műteni, hogy helyrehozzák az eltört csontokat a szemgödrénél, emiatt azonban 6 hetes kihagyásra kényszerül a szezon elejét törött hüvelykujja miatt kihagyó Sanders.

Szintén a Buckshoz tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint továbbra is szeretnék elcserélni Gary Nealt - a hátvéd érthető módon bajnokesélyes csapathoz szeretne menni.

Azt nem tudni, hogy Neal iránt mekkora az érdeklődés, azt viszont igen, hogy a már említett Berger úgy tudja, Luke Ridnourt többek között a Washington Wizards és a Sacramento Kings is vinné Milwaukee-ból. A fővárosiak csereirányítót keresnek John Wall mögé, míg a Kings egy olyan egyest szeretne szerezni, aki a társak kiszolgálását helyezi előtérbe.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a korábban a Bucksnál is megforduló Beno Udrih iránt a Wizards mellett a San Antonio Spurs is érdeklődik. A szlovén irányító 9 meccse nem lépett pályára, és korábban cserét is kért a New York Knickstől.

A Knicks sztárja, Carmelo Anthony azt nyilatkozta, hogy az első opciója még mindig az, hogy hosszabbít jelenlegi csapatával. Mikor arra kérdeztek rá az újságírók, hogy hajlandó-e kevesebb pénzért aláírni, hogy így segítse mások esetleges leigazolását, habozás nélkül igennel felelt.

Bár már sok jelentősége nincs, de Jonathan Feigen (Houston Chronicles) szerint a Houston Rockets megkereste Andrew Bynumot, mikor a center szabadügynök volt, a beszélgetések után azonban úgy döntöttek, hogy nem ajánlanak neki szerződést.

Szintén a texasiakhoz tartozik, hogy James Harden helyettesíti Kobe Bryantet a nyugati kezdőben az All-Star gála ma esti főmeccsén.

Az All-Star hétvégén eddig több esemény is történt.

A Játékosok Szakszervezetének végrehajtó bizottsága két és fél órán keresztül interjúztatta a szakszervezet igazgatói posztjáért induló két döntőst, David White-ot és Michelle Robertset. A meghallgatáson ott volt többek között Chris Paul, LaMarcus Aldridge és Carmelo Anthony is nagyjából 30 társukkal együtt. White a Screen Actors Guild igazgatója jelenleg, míg Roberts Washingtonban ügyvéd. Ken Berger úgy tudja, hogy a jelöltek keresése miatt az ügynökök elég idegesek voltak. Wojnarowski információi szerint White az esélyesebb jelölt, de szavazás a hétvégén már biztosan nem lesz.

Szintén ide tartozik, hogy Adam Silver Chris Paullal, LeBron Jamesszel és Dwyane Wade-del is beszélgetett arról, hogy legyen egy kicsit hosszabb szünet az All-Star hétvége miatt. Paul szerint nem akarnak hálátlannak tűnni, mindenki nagyon boldog, ha elmehet az All-Star gálára, de az még jobb lenne, ha ők is együtt tölthetnének egy kis időt a családjukkal. Silver annyit tett hozzá, hogy meg fogják vizsgálni a kérdést, de szerinte semmi probléma nem lenne abból, ha mondjuk ilyenkor utána csak csütörtökön folytatódna az alapszakasz, kapnának pár napot azok is, akiknek jelenésük van az All-Staron.

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Reggie Jackson a Skills Challenge első körében kiesett partnerével, Goran Dragiccsal, Jackson azonban elmondta, hogy nagyon szívesen szerepelne a zsákolóversenyen a következő években valamikor. A játékos elárulta, hogy elmondták neki, idén is ott volt a tartalékok között, sérülés esetén beugorhatott volna, de örült, hogy nem kellett idén szerepelnie. Ha elindul, azt akarja, hogy ne azért pontozzák, mert alacsony, hanem különleges töméseket akar bemutatni.

A Golden State Warriors kiscsatára, Harrison Barnes még pénteken nyilatkozott a San Jose Mercury Newsnak. Azt mondta, nem akar hazudni, nagy kihívás volt neki, hogy tavaly kezdett, idén pedig a kispadról kell jönnie. Ha valaki csere, akkor szerinte azonnal mutatnia kell valamit a pályán, azért hozzák be, úgyhogy teljesen mindegy, mit csinál az ellenfél, neki pontokat kell szerezni, pattanóznia kell, védekeznie kell.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus