Hírmorzsák 2014-02-17 (10:45)

Kobe felépülése nagyon lassan halad. Kupchak nem bánja, hogy leigazolta Nash-t, de tudja, hogy nagy melléfogás volt a döntés. Irving szerint mindenki MVP volt, aki ma hajnalban játszott a gálán. Gilbert nem bánja a LeBron James távozásakor írt levelét, néhány helyen másképp fogalmazna. A szokásoktól eltérően csendes a liga a deadline közeledtével. A Sixers mindenkit megkeresett már, de hiába. A Spurs érdeklődik Thaddeus Young vagy Ilyasova iránt. Ujiri szerint ők nem keresnek senkit, de mindenkit meghallgatnak. Anthony tudja, hogy impact játékost nem tudnak szerezni a deadline előtt. Bosh beletörődött, hogy kiegészítőember.

A Los Angeles Lakers sztárjának, Kobe Bryantnek a lábtörése elég lassan gyógyul, és ezt megerősíti az a tény is, hogy a Los Angeles Lakers ikonja az All-Star főmeccse előtt nem tudott visszatérési időpontot adni az őt erről kérdező újságíróknak. Bryantet arról is faggatták, hogy vajon pályára lép-e még ebben a szezonban, de erre is kitérő választ adott Kobe, elmondása szerint csak a felépülésre akar koncentrálni most, semmi másra. Megkérdezték tőle, hogy szerinte Pau Gasol az utolsó Lakersben lejátszott meccsén túl van-e, erre pedig azt mondta, hogy nagyon reméli, hogy nem, hiszen mindenki tudja, mennyire szereti a spanyolt.

A Lakershez tartozik az is, hogy GM-jük, Mitch Kupchak Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, nem bánja, hogy másfél éve leigazolta Steve Nash-t egy 3 éves, 27 millió dolláros szerződéssel, de egyértelműen becsődölt ez a húzása. Az irányító annyit mondott, hogy az élet ritkán alakul úgy, ahogyan azt előre megtervezi valaki. Ez akkor egy jó lehetőség volt számára, hogy egy nagyszerű franchise-nál kosarazhasson, de semmire nem volt garancia az, hogy ő a Lakershez igazolt.

Ha már szóba került az All-Star: Kyrie Irving lett az MVP a ma hajnali főmeccsen, amelyet 163-155 arányban nyert kelet, a Cleveland Cavaliers irányítója pedig 31 pontot és 14 gólpasszt jegyzett. Irving azt nyilatkozta, hogy ez nagy megtiszteltetés számára, mert volt pár MVP a pályán, és szerinte mindenki megérdemli a díjat, aki ma ott volt a meccsen. A szupersztárok azt mondták nekik, hogy minden labdabirtoklásnál harcoljanak, védekezzenek annyira, amennyire csak tudnak, és a játékmester szerint sikerült ehhez tartaniuk magukat.

Szintén Cavs: a tulajdonos, Dan Gilbert az Akron Beacon Journalnek azt nyilatkozta, hogy nem bánta meg azt a levelet, amit LeBron James távozásakor írt, csak néhány helyen másképpen fogalmazna. Gilbert szerint sokan elfelejtik, hogy az nem Jamesnek, hanem a szurkolóiknak szólt, és most is úgy gondolja, hogy akkor egy elég határozott kinyilatkoztatásra volt szüksége az együttesnek és a drukkereknek is. Nagyon sok válaszlevelet kapott, aminek a nagy többsége arról szólt, hogy "Clevelandiek vagyunk, de úgy néz ki, nem kellünk!". A tulaj elmondása szerint nem várt ilyen mennyiségű negatív reakciót a médiától, de úgy érzi, hogy ez nem befolyásolta a clevelandieket.

Vissza kicsit az All-Star hétvégéhez: Ken Berger (CBS Sports) egy ligában dolgozó vezetőtől úgy tudja, hogy nagyon lassan haladnak a tárgyalások a deadline előtt, pedig általában az All-Star hétvégén indulnak be igazán az együttesek. A vezető szerint ugyanolyan csendes minden, mint már pár hete folyamatosan, mivel a csapatok nem hajlandók sem jó első körös draftjogokat feladni, sem hosszabb szerződéseket átvenni.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint azért a Philadelphia Sixers próbálkozik, állítólag mind a 29 csapattal felvették már a kapcsolatot cserefronton, nekik viszont komoly problémájuk, hogy nem hajlandók lejjebb vinni igényeiket. Korai vagy közepes első körös draftjogot akarnak Spencer Hawesért, Evan Turnerért és Thaddeus Youngért is, de ezt egyik gárda sem hajlandó megadni nekik, csak lejárókért pedig nem adnak el senkit.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) úgy tudja, hogy a San Antonio Spurs nagyon szeretné megszerezni az előbb említett Thaddeus Youngot, vagy a Milwaukee Bucks játékosát, Ersan Ilyasovát.

A Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri a Toronto Sunnak elmondta, hogy fogalma sincs, mit várjon a cserehatáridőtől. Néha már napokkal korábban folyamatosak a tárgyalások, máskor csak az utolsó pillanatban indulnak be a dolgok. Ők egyelőre semmi komolyabb üzletről nem tárgyalnak, de bárkit meghallgat, aki keresi őket. Szerinte a csapat jól játszik, és ha folyamatosan fejlődnek, akkor rendben is lesznek, ők megteremtik ehhez a feltételeket. Mivel a konferencia harmadik helyén állnak, és számára ez a mérce, ezért nem terveznek semmilyen nagyobb lépést.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony a New York Postnak azt nyilatkozta, hogy tudja, nehéz időszak előtt állnak. Fogalma nincs arról, hogy ki cserélhető és kit akarnak egyáltalán elcserélni, de nem sok olyan név jut az eszébe, aki megszerezhető lenne a deadline előtt és segítene az idei évüket teljesen megfordítani és a jó irányba terelni.

A Miami Heat magasembere, Chris Bosh Sam Amicknek (USA Today) elárulta, hogy önmagában már lemondott arról, hogy a csapat első számú játékosa legyen, teljesen megbékélt a gondolattal, hogy "kiegészítőként" játszik a kétszeres bajnoknál. Most már csak arra koncentrál, hogy a bajnokság végén ők nyerjenek, és hogy játsszon. Mindenki úgysem vállalhatja el az utolsó dobást, nem lehet mindenki MVP sem, csak a liga egy nagyon kis százalékára igaz ez. Megértette ezt, és úgy érzi, nagyon szerencsés, hogy a legmagasabb szinten küzdhet ebben a ligában, ez pedig elég is neki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus