Hírmorzsák 2014-02-17 (21:15)

Rondo két első körös draftjogért eladó? A Knicks Jeff Teague-t szeretné megszerezni. A Nets Jacket akarja, Terry lehet az ellenérték. Bill Russell finoman kiosztotta LeBront. Ranadive-nak azt tanácsolták anno, hogy legelőször is cserélje el Cousinst. Dwight Howard szerint jobb az egészségi állapota, így jobban is élvezi a játékot. Durantnek megvan az új beceneve: "A Szolga". Irvingék nagyon szeretnék folytatni az All-Star hétvége előtt megkezdett jó sorozatukat. Daniel Gibsont több csapat is keresi, egyelőre még nem 100%-os.

Sam Smith (nba.com) információi szerint a jövő nyáron szabadügynökké váló Rajon Rondót csere útján meg lehet szerezni az idei deadline előtt. Smith úgy tudja forrásaitól, hogy az irányítót két egyáltalán nem védett első körös draftjogért odaadja Danny Ainge, a Boston Celtics GM-je.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks most az Atlanta Hawks irányítója, Jeff Teague iránt érdeklődik, mindenképpen erősíteni akarnak egyes poszton. A dolgot bonyolítja, hogy bármilyen egyezségre is jut a két együttes, Teague-nek jóvá kell hagynia a tranzakciót - egy évig vétójoga van, mivel a Hawks a nyáron meccselte a Milwaukee Bucks 4 éves, 32 millió dolláros ajánlatát.

Az ESPN New York forrásai szerint a Brooklyn Nets Jarrett Jacket akarja megszerezni, és egy Jason Terry köré épülő csomaggal próbálkoznak a Clevelandnél.

A Sacramento Kings tulajdonosa, Vivek Ranadive a Sacramento Bee-nek elmondta, hogy mikor megvásárolta a franchise-t, az első dolog, amit mindenkitől hallott, az volt, hogy el kell cserélnie DeMarcus Cousinst amilyen hamar csak lehet. Ezt tanácsolta neki az előző vezetőség is, ő viszont nyitott volt a játékos felé, és beszélgettek is sokat, ami után azt vonta le, hogy Cousins egy fiatal játékos, aki nagyon akar nyerni, de csak káosszal találkozott a Kingsnél profi pályafutása alatt. Ranadive szerint a szezon során bizonyított is a középjátékos, hogy csak a siker érdekli és hogy egyre érettebb lesz, azért pedig nem hibáztatja, hogy ennyi nyerni akar.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard a Houston Chronicle-nek azt nyilatkozta, hogy idén sokkal jobb egészégi állapotban van, mint egy évvel korábban, és így sokkal több mindent tud megtenni a pályán. Howard szerint nagyon sokan nem értik ezt meg, és sokan csak azokat a negatív dolgokat nézik nála, amik még az orlandói időkből származnak, és amik Los Angelesben is tovább fokozódtak. Még egyszer elmondta, hogy egészségesebb, mint volt tavaly, és nagyon élvezi emiatt a játékot.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant nemrég a "Slim Reaper", azaz a Vékony Hóhér becenevet kapta, de azt többször is elmondta, hogy nem tetszik neki, mert nem akar olyan nevet, ami arra utal, hogy halált hoz. A kiscsatár Bill Simmonsnak (ESPN) elárulta, hogy új beceneve a "The Servant", azaz a Szolga. Elmondása szerint azért esett erre a választása, mert mindenkit ki akar szolgálni, a csapattársait és a közönséget is. Azt is hozzátette, hogy tudja, hogy egy kicsit furcsa, hogy saját magának adott nevet a sokáig "KD"-re hallgató kosaras, de ez jobban tetszik neki, mint amit nemrég ráaggattak.

Az egyik leghíresebb televíziós személyiség, Craig Sager azt mondta az All-Star gála közvetítése során, hogy a meccs előtt Bill Russell és LeBron James beszélgettek, amelyben a bostoni legenda James Mount Rushmore-os nyilatkozatára reagált:

"Köszönöm, hogy lehagytál a személyes Mount Rushmore-odról. Örülök ennek, mert a kosárlabda egy csapatjáték, és nem az egyéni elismerésekről szól. Kétszer egymás után bajnoki címet nyertem a középiskolában, és ugyanezt megtettem az egyetemen is. Első és utolsó NBA-ben töltött évemben is bajnoki gyűrűt nyertem, közben pedig még 9-szer. És ez van kőbe vésve, Mr. James."

Az All-Star meccs MVP-jét, Kyrie Irvinget kérdezte a The Plain Dealer, hogy mi a következő lépés csapata, a Cleveland Cavaliers számára. Irving szerint jobban akarnak koncentrálni, mint tették ezt a szezon első felében. A játékmester szerint jó formában mentek a szünetre, úgyhogy nagyon fontos lenne megnyerniük az első meccset függetlenül attól, milyen fáradtak. Mindenki annyit pihent, amennyit tudott, úgyhogy folytatni akarják a jó sorozatukat, csapatként akarnak küzdeni, és remélhetőleg eleget tudnak kiadni magukból ahhoz, hogy nyerjenek.

A Cavs volt játékosa, Daniel Gibson is a The Plain Dealernek adott interjút, amelyben elmondta, egyelőre egyik csapathoz sem akar menni próbajátékra, mert még nem 100%-os. Gibson szerint nem akar semmit elsietni, nem csak játszogatni akar, hanem ha visszatér, akkor azt a tőle megszokott magas színvonalon akarja tenni. Azt is elmondta, hogy mikor nagyon sok volt a sérülés az előző hónapban, nagyon sok együttes hívta 10 napos szerződéssel, de várni akar még, mert nem áll teljesen készen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus