Hírmorzsák 2014-02-18 (10:45)

Rondo iránt érdeklődik a Raptors, a Kings pedig már ajánlatot is tett érte. Ainge szerint a fiatal játékosaik és a draftjogaik iránt is nagy a kereslet. Lowryt még mindig vinné a Knicks, háromcsapatos csere is lehetséges a New York, az Atlanta és a Toronto között. Andre Miller a Knicksnél, a TWolvesnál és a Wizardsnál is a kalapban van. A Memphis és a Minnesota egy négy játékost érintő cseréről tárgyalnak. Jordan Hill a Netsnél köthet ki. Austin Rivers és Pierre Jackson együtt távozhatnak a Pelicanstől. Asikot cserélné a Rockets, de mi lesz Linnel? Varnado 10 napra a Bullsnál. 8.3 millióan látták az All-Star gálát. A Clippers nem igazol senkit a deadline-ig. Canaan a D-Ligában.

Mint arról tegnap este már beszámoltunk, Rajon Rondo a hírek szerint vihető a Boston Celticstől, és a csapatok azonnal rá is mozdultak a játékmesterre.

Ryan Wolstat (Toronto Sun) forrásai szerint a Toronto Raptors is élénken érdeklődik Rondo iránt, bár egyelőre nem tudni, hogy ezt már ajánlat formájában is nyomatékosították-e. A kanadaiaknak állítólag nagyon tetszik az, amit Rondo eddigi pályafutása alatt fel tudott mutatni, és a Torontóból egyelőre hiányzó sztár szerepét is be tudná tölteni, sokan vannak a vezetőségen belül a megszerzése mellett. A dolog azért sem lenne meglepő, mert bár saját állításuk szerint nem árulják Kyle Lowryt, de az utóbbi napokban megint több pletyka is felmerült az idén kitűnő teljesítményt nyújtó egyes elcseréléséről.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings már ennél is tovább ment, ők ajánlatot is tettek a Bostonnak: Isaiah Thomast, Ben McLemore-t és több draftjogot is adtak volna Rondóért, ám az üzlet kútba esett, mivel az irányító megmondta, hogy nem szeretne hosszútávon is a Kingsnél maradni - szerződése a jövő nyáron jár le, és akkor akárhova igazolhat majd.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge egyébként a Boston Globe-nak elárulta, hogy egyáltalán nem egységes a róluk kialakult kép a ligában, nem mindenki tekint úgy rájuk, hogy tankolni akarnak. Voltak, akik azzal keresték meg őket, hogy a tapasztaltabb játékosaikat szerették volna megszerezni, de voltak olyan csapatok is, amelyek a fiatalabb embereiket vagy éppen a draftjogaikból párat szerettek volna, olyan ajánlatot tettek.

Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks továbbra is próbálkozik a már említett Kyle Lowryért. Iman Shumpert, Raymond Felton és Beno Udrih köré épülő csomagokat ajánlanak a Raptorsnak, de sem első körös draftjogot, sem Tim Hardaway Jr.-t nem akarják adni, a Toronto pedig eközül a kettő közül szeretne egyet. A hírek szerint tárgyaltak már háromcsapatos cseréről is az Atlanta Hawkst bevonva, amelyben Jeff Teague kerülne a Raptorshoz, Shumpert a Hawkshoz, Lowry pedig a Knickshez.

A Knicks nemcsak Lowry és Teague iránt érdeklődik, hanem Andre Miller iránt is - Marc Stein (ESPN) forrásai szerint ő a C terv, amennyiben a két fiatalabb játékmester megszerzése nem jönne össze. Nemcsak ők szeretnék azonban megszerezni a veterán egyest, hanem Stein információi alapján a Minnesota Timberwolves is, akik viszont csak akkor akarnak rámozdulni, ha sikerül JJ Bareát elcserélniük. Millernél bejátszhat a Washington Wizards is, amely továbbra is nagyon szeretne egy tapasztalt csereegyest Wall mögé.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint ez hamarosan meg is történhet, ugyanis a Minnesota Timberwolves és a Memphis Grizzlies tárgyalnak egymással egy olyan cseréről, amelyben Chase Budinger és JJ Barea kerülne Memphisbe Tayshaun Prince-ért és Tony Allenért cserébe - a csapat váltó játékosok neve és száma is változhat még bőven állítólag. A Grizzlies mindenképpen ki szeretné szórni Prince-t a rossz szerződésével, míg a Timberwolves a védekezést szeretné rendbe szedni.

Spears hozta le, hogy a New Orleans Pelicans könnyen elcserélheti a cserehatáridő lejárta előtt Austin Riverst, aki valószínűleg egy olyan üzletbe kerülhet be, ahol Pierre Jackson jogai is távoznak. Rivers idén sem kap olyan nagyon sok lehetőséget, míg Jacksont hiába szerezték meg a draft napján, le sem igazolták egyelőre, a D-Liga egyik, ha nem a legjobb játékosa pedig már többször is cserét kért a csapattól, hogy megmutathassa magát az NBA-ben is.

Még mindig Spears: információi szerint a Houston Rockets nem akarja elcserélni Jeremy Lint a deadline előtt, mert szükségük van a pontszerzési képességeire, és hozzá hasonló tudású játékost nem igazán kaphatnak jövő évi, vaskos fizetése miatt. Spears kicsit ellentmondásba is keveredett magával, mert heti erősorrendjében azt írta, hogy a Rockets nagyon szeretné elcserélni Ömer Asikot, és ugyanígy próbálkoznak Linnel is.

Szintén a Houstonhoz tartozik, hogy visszaküldték a D-Ligába, a Rio Grande Valley Vipershez Isaiah Canaant, akinek a combahajlítóját kezelték az utóbbi időben, ezért volt fent a Rocketsnél.

A Brooklyn Nets és a Los Angeles Lakers Jordan Hillről tárgyalnak Wojnarowski információi szerint. A Netsnek van egy 5.25 milliós kivétele Brook Lopez sérülése miatt, ezt március 10-ig felhasználhatják, akár most még cserére is. A magasember 3.5 milliós, lejáró szerződéssel rendelkezik, de Mihail Prohorovnak ez így is 17 millió dollárjába kerülne a luxusadós szabályok miatt, ezért megy a dilemmázás még. Hill a hírek szerint szinte biztosan nem hosszabbít a Lakersszel, ha Mike D'Antoni marad a vezetőedző, nem véletlenül akarják elcserélni idő előtt.

Az idei All-Star gálát nézettsége csúcsán 4.7 millió háztartásban összesen 8.3 millió néző látta - összehasonlításképpen az NFL Pro Bowlját 11.7 millióan nézték a Superbowl előtti hétvégén.

Wojnarowski úgy tudja, hogy Jarvis Varnado hamarosan 10 napos szerződést köt a Chicago Bullsszal. A védekezőspecialista magasember hétfőn a csapattal edzett, és minden bizonnyal ott lesz a szerdai, Toronto elleni találkozón. Varnado idén a D-Ligában, az Iowa Energynél játszott, ahol 14 pontot, 11 pattanót és 4.7 blokkot átlagolt.

Az viszont biztos, hogy Sasha Vujacic egyelőre nem tér vissza a Los Angeles Clippershez 10 napos szerződése lejárta után, mert a csapat meg akarja várni a csütörtöki deadline-t, addig nem akarnak senkit sem igazolni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus