Hírmorzsák 2014-02-18 (20:45)

Cserepletykák tömkelege. Pau Gasol, Butler vagy Neal a Bobcatsben? Fariedet akarja a Raptors. A Clippers magasembert keres. Asik mégis elkelhet, a Phillyvel újra tárgyal a Rockets. Teague 2015 nyara miatt nem kell a Knicksnek? A Kings Jackért is ajánlatot tett, a Cavs Pierre Jacksonnal pótolná. Gordon marad New Orleansban, Morrow-t viszont viheti bárki. A Sixers továbbra is aktív. Ainge bármit elképzelhetőnek tart, ha megfelelő az ellenérték. LeBron nem tudja elképzelni jelenleg, hogy nyáron lelép Miamiből. Tony Parker egy ideig nem játszik. Sampson pár napra a családjához utazott. Odom Hanga csapattársa lett.

A Charlotte Observer úgy tudja, hogy a Charlotte Bobcats és a Los Angeles Lakers Pau Gasolról beszélgetnek az utóbbi időben, de a forrás szerint nincs túl sok esélye annak, hogy a 19 millió dolláros lejáró szerződéssel rendelkező spanyol magasember a Charlotte-nál köt ki a deadline előtt.

Szintén a Bobcatshez tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Milwaukee Bucks és a Charlotte elég előrehaladott tárgyalásokat folytattak Caron Butlerről és Gary Nealről, de az utóbbi napokban kicsit megtorpantak a felek ezen a fronton. Mint ismeretes, a Bobcats PO-ba szeretne jutni, ebben segíthetne nekik a két Bucks-játékos, akikért valószínűleg a lejáró szerződésű Ben Gordon menne át Milwaukee-ba.

Chad Ford (ESPN) információi alapján a Utah Jazz nem fogja elcserélni a deadline előtt Gordon Haywardot. Állítólag a csapat vezetőinek tetszik a jelenlegi fiatal mag, együtt szeretnék tartani az együttest, és meccselik a nyáron Haywardra érkező ajánlatokat.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) úgy tudja, hogy a Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri szeretné megszerezni a Denver Nuggets erőcsatárát, Kenneth Fariedet, akit még ő draftolt anno a coloradóiaknak.

Szintén Wojnarowski információja, hogy a Los Angeles Clippers GM-edzője, Doc Rivers magasembert keres a kispadjára. Ken Berger (CBS Sports) úgy tudja, hogy az egyik kettes vagy hármas poszton bevethető játékossal akarnak kereskedni Riversék - Matt Barnes vagy Jares Dudley lehet az áldozat.

Még mindig a Yahoo Sports újságírójának köszönhetően tudjuk, hogy állítólag Jordan Hill Brooklynba kerülése még inkább arra sarkallná a csapatokat, hogy próbáljanak a luxusadó szintje alatt maradni, mivel még több pénzt kapnának azáltal, hogy a Netsnek jócskán több luxusadót kellene fizetnie, mint jelen állás szerint.

Berger forrásai szerint a Houston Rockets újra elkezdte felmérni a terepet Ömer Asik elcserélésének ügyében. Pár órával korábban több forrás is lehozta, hogy a center valószínűleg marad a texasiaknál, ám most úgy tűnik, hogy a Philadelphia Sixers megszerezheti a törököt - állítólag ők a legesélyesebbek erre jelenleg.

Szintén Berger jelentette, hogy a Philadelphia Sixers a liga legaktívabb csapata cserefronton. 11 millió dollárral vannak a sapka alatt, hajlandóak is átvenni szerződéseket, ha kapnak ezért draftjogot. Alkupozíciójukat gyengíti, hogy 5.1 millió dollár a híja annak, hogy a minimum szerződéshatárt elérjék, és ezzel tisztában is vannak a többiek - nem csak megtehetik, de szükségük is van arra, hogy átvegyenek szerződéseket.

Marc Berman (New York Post) úgy tudja, hogy Jeff Teague-t az Atlanta Hawks árulja a hosszú szerződése miatt, de pont ezért döntött úgy a New York Knicks, hogy nem csapnak le a játékmesterre, mert nem akarják, hogy a kontraktusa keresztül húzza a 2015-ös nyári terveiket.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Sacramento Kings is azok között a csapatok között vannak, amelyek élénken érdeklődnek Jarrett Jack iránt. Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) információi szerint Jason Thompsont és Marcus Thorntont ajánlotta a Kings az irányítóért. Bob Finnan (The News Herald) úgy tudja, hogy a Brooklyn Nets egyáltalán nem befutó egyelőre Jackért - ők ugye Jason Terryvel próbálkoznak a hírek szerint.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy az előbb említett Akron Beacon Journal forrásai szerint Pierre Jackson a kiszemeltjük, ha el tudják cserélni Jarrett Jacket. Jackson játékjoga a New Orleans Pelicansnél van, de nincs szerződése, a D-Liga egyik legjobb játékosa, és mindenki tudja, hogy próbálnak neki új csapatot találni Dell Dempsék.

Ha már New Orleans: dobóhátvédjük, Eric Gordon azt nyilatkozta a Nola.com-nak, hogy a csapat vezetői közölték vele, nem fogják elcserélni az idei deadline előtt. Tyreke Evans neve is felmerült már a pletykákban, ő viszont csak annyit mondott, hogy nem tudja, mi lesz a jövője, így csak a kosárlabdára koncentrál. Berger forrásai szerint a Pelicans Anthony Morrow-t is elérhetővé tette - a vajkezű dobóhátvédnek a jövő évre 1.15 milliós játékosopciója van.

Még a Pelicashez tartozik, hogy valószínűleg kapnak egy 4 millió dollár környéki DPE kivételt Ryan Anderson sérülése miatt.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Steve Bulpettnek (Boston Herald) elárulta, hogy akár a luxusadó fölé is hajlandóak menni, amennyiben olyan játékos érkezik hozzájuk, akiért ezt megéri megtenni. Ainge szerint a tulajdonosi kör megengedte ezt, de amennyiben ilyen lehetőségük nem lesz, úgy nem akarnak a határ fölé menni, hogy a jövőben is kedvezőbb szabályok alá essenek. 17 draftjoggal is rendelkezik a Boston a következő 5 évre, de a GM elmondta, bármi lehetséges, akármennyit elcserélhetnek ezek közül, vagy az is lehet, hogy minddel ők fognak draftolni.

Bulpett egyébként úgy tudja, hogy Rajon Rondo mellett Jared Sullinger, Avery Bradley, Jeff Green, Kris Humphires és Kelly Olynyk miatt is keresték már meg a Celtics vezetőségét, viszont egyelőre nem állnak tárgyalásban senkivel, senkiről.

Sam Amick (USA Today) forrásai szerint az Orlando Magic a veterán játékosait próbálja árulni - Arron Afflalót nem -, de egyelőre sem Jameer Nelson, sem Glen Davis iránt nincs egyetlen érdeklődő sem.

A Miami Heat sztárja, LeBron James az NBATV-vel készült riportjában elmondta, hogy jelenleg nem tudja elképzelni, hogy otthagyja csapatát a nyáron. James azt is hozzátette, hogy persze sok minden előfordulhat még addig, és tartja magát ahhoz az álláspontjához, hogy majd a szezon végén vizsgálja meg jobban, mi is lenne számára a legjobb döntés, de jelenleg csak arra koncentrál, ami most fontos, és az még egy bajnoki cím begyűjtése. Azt reméli, meg is nyerik az újabb gyűrűt, és majd utána akarja eldönteni, mit is akar kezdeni a jövőjével.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich az ESPN-nek elmondta, hogy Tony Parker a közeljövőben nem fog pályára lépni, mert több betegséggel is küszködik.

A Houston Rockets segédedzőjének, Kelvin Sampsonnak nincsenek könnyű hetei. Öt héttel ezelőtt édesanyja hunyt el, ma pedig az édesapja, úgyhogy azonnal elhagyta a csapatot, és pár napig a családjával lesz a tréner.

A 2010/11-es szezon legjobb hatodik emberének választott Lamar Odom hivatalosan is a Laboral Kutxa játékosa, így Hanga Ádám csapattársa lett - délelőtt jelentették be őt a hivatalos honlapon. Odom két hónapra szerződött a spanyol csapathoz, havi 50.000 dollárért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus