Hírmorzsák 2014-02-19 (10:15)

Love-ot megpróbálja már most megszerezni a Lakers és a Mavs. Újra tárgyal a Suns és a Lakers. Lint visszavinné a Knicks? A Kings és a Nets még ma megegyezhetnek (Thornton, Evans, Terry). McLemore-t nem adja a Sacramento, Thomast viszont elérhetővé tették. Cole-t nem adja a Heat, hiába érdeklődnek iránta. Rondo nem hosszabbít Torontóban sem; szerinte még tud hova fejlődni. A Celtics kiszemelte Haywardot? Nealt a Thunder is meg akarja szerezni. Redick újabb egy hónapos pihenőn. Aldridge és Leonard is kidőlt a Blazersnél. Duncannek ez az utolsó szezonja? Roberson újra a D-Ligában.

Ken Berger (CBS Sports) forrásai szerint a Los Angeles Lakers és a Dallas Mavericks megpróbálják most megszerezni Kevin Love-ot. Mint ismeretes, az erőcsatár 2015 nyarán lesz szabadügynök, és nagy valószínűség szerint egy nagy piacú csapathoz távozik - első opciója a Lakers jelen állás szerint. A források szerint nincs sok esély arra, hogy Love-ot most meg tudja szerezni bármelyik csapat is, mert a Timberwolves őt nem akarja cserélni, rajta kívül bárkit hajlandóak mozdítani.

Egy kis érdekesség a Minnesota korábbi GM-jéről: David Kahn vezeti azt a csoportot, amely szeretne tulajdonrészt vásárolni a Milwaukee Bucksból. A franchise jövője egyelőre bizonytalan Milwaukee-ban, hiszen új csarnokot kell építeniük ahhoz, hogy maradhassanak.

Alex Kennedy (Basketball Insiders) úgy tudja, hogy a Lakers és a Phoenix Suns a nagyon közeli jövőben újra elkezdenek majd tárgyalni Pau Gasolról, és a ligában dolgozó vezetők szerint Gasolért Emeka Okafor majdnem teljes egészében biztosító által fizetett szerződése a legtöbb, amit kaphatnak.

Chad Ford (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks annyira szeretne erősíteni irányítóposzton, hogy azon is gondolkodnak, hogy visszaviszik Jeremy Lint. A Knicksnél befutó kosarast 2012 nyarán engedte el a New York a Houston Rockets offer sheetje miatt, de érdekes lenne, ha megszereznék, hiszen anno pont a harmadik, most következő évben fizetendő vaskos pénzmennyiség miatt döntöttek úgy, hogy lemondanak róla.

Ide kapcsolódik, hogy a Knicks sztárja, Carmelo Anthony a tegnap reggeli edzés után a New York Postnak elmondta, hogy szerinte a csapat vezetősége informálja őt, mielőtt történik valami komolyabb lépés. Melo szerint a döntéshozás nem az ő feladata, ezt a vezetők megteszik, de úgy gondolja, hogy a tervekről, és a lehetséges cserékről beszámolnak neki. Márpedig ha így van, akkor nem fog történni náluk semmi, ő ugyanis nem hallott semmit idáig.

A másik New York-i csapat, a Brooklyn Nets több vasat tart a tűzben. Az már tegnap kiderült, hogy érdeklődnek Jordan Hill és Jarrett Jack iránt, viszont Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Sacramento Kingsszel is tárgyalásban állnak - a Kings Marcus Thorntont ajánlja Jason Terryért és Reggie Evansért. Evans kiszorult a rotációból, míg Sacramentóban nagy szükség lenne a védekezésére és lepattanózására. Thornton jobb és fiatalabb játékos, mint Terry, viszont szerződése kevésbé pofás, emiatt lehet partnere egymásnak a két együttes. A hírek szerint a beszélgetések nagyon komoly stádiumba értek, ma megegyezés születhet a két együttes között.

A Sacramento Kings tulajdonosa, Vivek Ranadive és vezetőedzője, Michael Malone is nyomatékosította, nem akarják elcserélni Ben McLemore-t, a franchise jövőjének tekintik. Ami érdekesebb, hogy a nyáron korlátozott szabadügynökké váló Isaiah Thomas viszont vihető a megfelelő ellenértékért Marc Stein (ESPN) információi alapján. A Kings egyesének egyébként gondja van a csuklójával, meghúzott pár szalagot a dobókezében, és lehet, hogy műteni is kell - ettől függetlenül úgy számolnak, hogy rövid időn belül újra játszhat akkor is, ha sebészi beavatkozásra kerül sor.

A RealGM információi szerint nagyon sok csapatvezető kezdő szintű játékosnak tartja a Miami Heat irányítóját, Norris Cole-t, és a kétszeres címvédő sok megkeresést is kap vele kapcsolatban. Egyelőre ugyanazt a választ adták mindenkinek: nem akarják elcserélni őt, mert a legjobb fiatal játékosuknak tartják - még csak jövőre jár le újonc szerződése -, úgyhogy elutasították az érte érdeklődőket.

Mint arról már tegnap beszámoltunk, a Toronto Raptors érdeklődik Rajon Rondo iránt, teszik ezt azonban fölöslegesen. Hiába szereznék most meg ugyanis, Chris Broussard (ESPN) információi szerint az irányítónak esze ágában nem lenne hosszabbítani a kanadai klubbal, így jövő nyáron ingyen lelépne tőlük.

Az irányító Steve Bulpettnek (Boston Herald) azt nyilatkozta, hogy ez a 8. éve a ligában, és a 8. év, hogy a cserepletykákban benne van, minden évben keresztül megy ezen. Valószínűleg most van körülötte a legtöbb ilyen jellegű beszélgetés, és talán a legkomolyabb lehetőség is most adódik arra, hogy csapatot kell váltania, de ő éli tovább az életét, ahogy eddig is, és bármi történik, képes lesz ahhoz alkalmazkodni.

Azt is elmondta Rondo, hogy szerinte 28 évesen van valaki a pályafutása csúcsán, sokan mondták ezt neki. Érzése szerint még 4-5 nagyon jó év van benne, amikor nagyon magas szinten tud játszani, ráadásul most egy évet gyakorlatilag teljesen kihagyott. Hozzátette, hogy szerinte nem érte még el a maximumát, tud még fejlődni. Lehet, hogy mások 25 éves korukra mindent kihoznak magukból, de ő úgy érzi, javulni tud és fog is.

A CSNNE információi szerint a Celtics egyébként nagyon is érdeklődik a Utah Jazz swingmanje, Gordon Hayward iránt, aki korábban a Boston jelenlegi vezetőedzője, Brad Stevens kezei alatt játszott a Butler Egyetemen, nem is akárhogyan. Hayward RFA lesz a nyáron, és a Jazznek nem sikerült megegyeznie vele az idő előtti hosszabbításról, így bár tegnapi hírek szerint nem akarják elcserélni, meggondolhatják ennek a lehetőségét is.

Marc Stein (ESPN) és Gery Woelfel (Racine Journal Times) forrásai szerint Gary Neal iránt nemcsak a Charlotte Bobcats, hanem az Oklahoma City Thunder is érdeklődik.

Sérülések is vannak természetesen a cserepletykákon kívül.

A Los Angeles Clippers dobóhátvédje, JJ Redick újabb 3-5 hetes kihagyásra kényszerül több egészségügyi probléma miatt is. Redicknek gondja van a csípőjével, a vállával, és rendszeresen köhög is. Annyi biztos, hogy a rájátszásra már fel fog épülni, azt akarja a csapat, hogy oda minél egészségesebben érkezzen meg.

A Portland TrailBlazers erőcsatárának, LaMarcus Aldridge-nek a bal lágyéka húzódott meg, ezért legalább egy hétig játékképtelen lesz.

A Blazersnél lesz gond magasposztokon, ugyanis Joel Freeland és Aldridge mellett Meyers Leonard is hiányozni fog - ő bal bokája miatt kénytelen 2-3 hetet pihenni.

George Karl az All-Star hétvége alatt úgy hallotta - San Antonióból hívta fel valaki -, hogy Tim Duncannek ez lesz az utolsó szezonja, és szezon végén visszavonul. Minden idők egyik legjobb magasemberének a következő idényre játékosopciója van.

Az Oklahoma City Thunder a D-Ligába, a Tulsa 66ershez küldte Andre Robersont - tegnap este már játszott is, 19 pontot, 11 pattanót és 5 szerzett labdát jegyzett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus