Hírmorzsák 2014-02-19 (21:00)

Terry és R.Evans a Kingsnél, Thornton a Netsnél. Jordan Hill is Brooklynba tart. Pau Gasolt mégis megtartja a Lakers? Collison-Shumpert cseréről tárgyal a Clippers és a Knicks. Deng piaci értékét felméri a Cavs, több érdeklődő van most és lesz a nyáron is iránta. Waitersért első köröst ajánlottak. A Grizzlies Harrison Barnest akarja. Tony Allenen bukhat a TWolves-Grizzlies csere. Ha mégis megtörténik, a Minny Nelsont akarja. Turner tetszik a Pistonsnak. A Celticsnél mindenki eladó a megfelelő pickért. E.Gordon és T.Evans közül valamelyiket el akarja cserélni a Pelicans. Duncan nem vonul vissza év végén. A D-Ligában már lehet technikait kapni flop miatt meccs közben is.

A Sacramento Kings és a Brooklyn Nets megegyezett egymással a délelőtt már vázolt, három játékost felölelő cserében, amelynek keretein belül Marcus Thornton költözött Brooklynba, Reggie Evans és Jason Terry pedig a Sacramentóhoz. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers és Jarrett Jack volt a Nets első számú célpontja, de a Cavs nem akarta átvenni Terryt, harmadik csapatot pedig nem találtak, akinek kellett volna, így lett Thornton a kiszemelt.

Stein úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers több csapattal is beszélgetett Jordan Hillről, de több vezető újságíró is megerősítette, hogy a Brooklyn tűnik a befutónak ezen a fronton is, a magasembert is be akarja gyűjteni Mihail Prohorov együttese. Ha őt is megszerzik, akkor nagyjából 210 millió dollárt fizetnek ki csak a játékosok szerződése miatt (luxusadót is beleszámolva). Dave McMenamin (ESPN Los Angeles) forrásai szerint a Dallas és a Phoenix tárgyalt a Lakersszel Hillről.

Az aranysárga-liláknál megy a ködösítés: Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) információi szerint a vezetőség úgy gondolkodik, hogy inkább megtartják Pau Gasolt a Bird-jogai miatt, mint hogy csak spórolás okán elcseréljék most.

Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint a már említett Cleveland elérhetővé tette Luol Denget, mivel aggódnak, hogy nem tudják megtartani a nyáron. Windhorst úgy tudja, hogy nem árulják az angol kiscsatárt, de felmérik a piaci értékét, ki mit adna érte. Sam Amico (FOX Sports Ohio) információi szerint a Sacramento Kingsszel és a Golden State Warriorsszel tárgyalt a Cavs Dengről, de nincs közel a megegyezés egyik fronton sem. Egybehangzó források állítják, hogy a Lakers és a Dallas Mavericks rá akar menni Dengre nyáron, ha szabadügynök lesz.

Amico úgy tudja, hogy a Clevelandet többen is megkereték Dion Waitersszel kapcsolatban, és egy csapat ajánlott már érte egy jövőbeli első körös draftjogot. Ettől függetlenül a dobóhátvéd valószínűleg marad a deadline után is a Cavaliersnél.

A Warriorshoz tartozik, hogy Sam Amick (USA Today) forrásai szerint a Memphis Grizzlies Harrison Barnest akarja megszerezni, szeretnének kiscsatár poszton erősödni. A Golden State állítólag minőségi magasembereket szeretne a cserepadra, de azt Amick is leírta, hogy Barnes elhappolásához Kosta Koufosnál valószínűleg több kell. Chris Mannix (Sports Illustrated) úgy tudja, hogy Barnes és Andre Iguodala között nem éppen felhőtlen a viszony, ettől függetlenül Barnest nem lehet diszkont áron megszerezni.

Szintén a Grizzlieshez tartozik, hogy Ken Berger (CBS Sports) szerint a Minnesota Timberwolvesszal folytatott tárgyalásaik lassan vakvágányra kerülhetnek - van, aki szerint vége is a beszélgetéseknek, mások szerint még megegyezés születhet. Több másik hírforrás is lehozta, hogy a Timberwolves mindenképpen szeretné megszerezni Tony Allent is Tayshaun Prince mellett JJ Bareáért és Chase Budingerért, de a Memphis nem hajlandó odaadni védekezőspecialista dobóhátvédjét, itt állnak most a felek.

A Timberwolveshoz tartozik, hogy Jerry Zgoda (Star Tribune) információi alapján a csapat inkább érdeklődik Jameer Nelson iránt, mint Andre Miller iránt, amennyiben mégis megegyeznek a Memphisszel.

A már említett Mannix információi szerint a Detroit Pistonsnak tetszik Evan Turner, és hajlandóak lennének első körös draftjogot adni érte - ezt kér a swingmanért a Philadelphia Sixers. Greg Monroe-t továbbra is csak valami nagyon komoly ajánlattal lehet elcsábítani az Autóvárosból, úgyhogy ő valószínűleg nem lenne része egy Turnerért ajánlott csomagnak.

Mannix azt is írta, hogy a Boston Celticsnél gyakorlatilag nincs tabu ember, mindenki vihető megfelelő draftjogért.

Ford és Mannix is megerősítették, hogy a New Orleans Pelicans mindent megtesz annak érdekében, hogy vagy Eric Gordont vagy Tyreke Evanst elcseréljék a holnapi cserehatáridő lejárta előtt.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Los Angeles Clippers és a New York Knicks egy olyan tranzakcióról tárgyalnak, amelyben Darren Collison és Reggie Bullock kerülne a Nagy Almába, míg a Clippers Iman Shumpertet és Raymond Feltont kapná. Azt több forrás is megerősítette, hogy nincsenek közel a megegyezéshez a felek: Chad Ford úgy tudja, hogy a Felton - Bullock vonalat inkább a Knicks erőlteti, a Clippers megelégedne a Collison - Shumpert üzlettel.

Stein forrásai szerint a Knicks mindenkinek megmondta, hogy ha kell valakinek Shumpert, akkor első köröst kell érte adni, vagy Felton szerződését átvenni. Ő úgy tudja, hogy a Clippers sem Bullocktól nem akar megszabadulni, sem Feltont nem akarja.

A San Antonio Spurs legendája, Tim Duncan Ben Hunttal (ProjectSpurs.com) beszélgetett, és reagált George Karl tegnap esti szavaira, miszerint az ex-tréner úgy tudja, hogy Duncan év végén visszavonul. Duncan annyit mondott, hogy szeretné tudni, ki volt az illető, akivel Karl beszélt, ugyanis ez meg sem fordult a fejében.

A D-Liga vezetői bejelentették: a holnapi naptól kezdve a játékvezetők a meccsen belül is technikai hibával jutalmazhatják, ha valaki floppol.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus