Hírmorzsák 2014-02-20 (10:45)

Steve Blake a Warriorsnél. Howardék élvezték a "Howard Sucks" rigmust a meccsen és a repülőn is (videó). Deng iránt már 5 csapat is érdeklődik. Jack Sacramentóba költözhet a mai napon. Jordan Hillért a Hawks, a Cavs és a New Orleans is mennek, az Atlanta Kamant is akarja? Afflalo most nem eladó. Rondót vinné a Rockets. Udrih és Jordan Hamilton helyet cserélhetnek. Shumpert térde megsérült. Bucks: Hensont elcserélhetik, Butler mindenképpen távozik, érdeklődnek Rivers iránt, Nealért pedig már 5 csapat jelentkezett be. A T-Wolves tagadja, hogy Love cserét kért volna. Hibbert nem utálja a Heatet, de le akarja győzni. Billups térdét műteni kell. Noah 18 év óta az első center, aki legalább 13 gólpasszal zárt.

Egy csere történt ma hajnalban is. A Golden State Warriors tovább erősített cserehátvéd poszton: megszerezték a Los Angeles Lakerstől Steve Blake-t, cserébe Kent Bazemore-t és Marshon Brookst adták. Utóbbi Mike D'Antoni rendszerében új erőre kaphat, szinte most vagy soha lehetőség ez számára, míg Blake nagyon megbízható backup lehet Steph Curry mögött.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a tegnap már megírt Warriors - Kings páros mellé fel lehet írni a Dallas Maverickset, a Detroit Pistonst és az Indiana Pacerst is, ők is tárgyaltak a Cleveland Cavaliersszel Luol Dengről. Egyelőre egyik szálon sincsenek komoly stádiumban a beszélgetések. Egyik csapat sem hajlandó komoly értéket feláldozni az angol kiscsatárért, mivel Deng senkinél nem hosszabbít idő előtt, mindenképpen szabadügynök lesz a nyáron és tesztelni akarja a piacot.

Olyan hírek is kiszivárogtak ma hajnalban, hogy a Warriors és a Cavaliers nagyon közel van ahhoz, hogy megegyezzenek egymással egy olyan cseréről, amelyben Harrison Barnes Clevelandbe került volna, de ezt azóta Zach Lowe (Grantland) és Sam Amick (USA Today) is cáfolták.

Még mindig Cavs: az ESPN úgy tudja, hogy Jarrett Jack Sacramentóba költözhet a mai napon Jason Thompsonért cserébe, de a Clevelandnek nem kell az erőcsatár, ezért egy harmadik csapatot is keresnek, aki átveszi Thompsont. Az ESPN forrásai szerint ha nem találnak ilyen együttest, nem lesz megállapodás a két fél között.

A New Orleans Pelicans 4.15 milliós DPE kivételt kapott Ryan Anderson hosszútávú sérülése miatt - ezt március 10-éig tudják felhasználni.

Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) forrásai szerint a Dallas és a Phoenix mellett az Atlanta Hawks és a Cleveland Cavaliers is érdeklődik Jordan Hill iránt - plusz Ken Berger (CBS Sports) információi alapján a New Orleans Pelicans is képbe került frissen kapott DPE-je miatt -, tárgyaltak is a Lakersszel, sőt, a Hawks Chris Kamanről is beszélgetett Mitch Kupchakkel. Wojnarowski úgy tudja, hogy a Suns közben kiszállt a Hillért folytatott küzdelemből, és továbbra is a Brooklyn Nets által ajánlott DPE, azaz a "semmi" a nyerő.

Szintén Wojnarowski hozta le, hogy az Orlando Magic most biztosan nem adja el Arron Afflalót, akinek elég komoly értéke lehet, mivel a szerződése is elég jó, és a pálya mindkét oldalán használható játékos. A Magic vezetősége azonban nem zárta ki, hogy a nyáron változás lesz, a hírek szerint az off-szezonban visszatérnek a kérdésre, ha valaki akkor is szeretné megszerezni a dobóhátvédet.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Houston Rockets nagyon szeretné megszerezni Rajon Rondót, ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy lesz is csere, az irányító ugyanis egyáltalán nem olcsó. A Boston a hírek szerint Chandler Parsonst mindenképpen benne szeretné látni a Rondóért ajánlott csomagban, de a texasiak egyáltalán nem akarják odaadni kezdő kiscsatárukat. A. Sherrod Blakely (CSNNE.com) úgy tudja, hogy a deadline előtt nem cserélik Rondót, mert sokkal nagyobb érdeklődés lehet iránta a nyár folyamán.

Az ESPN forrásai szerint a New York Knicks és a Denver Nuggets között lehet üzlet, de kicsit más lesz, mint az eleinte tárgyalt Shumpert - Faried tranzackió. Stein és Ian Begley úgy tudják, hogy a két együttes Jordan Hamilton és Beno Udrih cseréjéről beszélgetnek.

Nem túl jó hír a Knicksnek, hogy a nagyon sok cserepletykában szereplő, és szinte egyetlen értékként kezelt Iman Shumpert ma hajnalban, a New Orleans Pelicans elleni győzelem alkalmával lesérült - az első vizsgálatok alapján MCL-húzódása van, ami hiába nem szakadás, általában több hetes kihagyással jár a sérülés súlyosságától függően. A Yahoo Sports úgy tudja, hogy a Shumpert - Darren Collison tárgyalások megszakadtak, bár ez még azelőtt megtörtént, hogy a Knicks játékosa lesérült volna.

Sam Amick (USA Today) is megerősítette, amit megtett már a hét elején Gery Woelfel (Racine Journal Times) és múlt héten Ken Berger (CBS Sports) is: a Washington Wizards is azok között az együttesek között van, akik szeretnék csapatukban látni holnapról Luke Ridnourt.

Woelfel hozta le, hogy a Bucks nem tudja, mit csináljon John Hensonnal, megtartsák-e vagy sem, és könnyen előfordulhat, hogy a fiatal magasembert egyik veteránjukkal, például OJ Mayóval csomagban elcserélik. A hírek szerint a Golden State Warriors érdeklődik Henson iránt, ők magasemberposzton akarnak erősíteni.

Woelfel írta meg azt is twitterén, hogy Gary Neal iránt igen nagy a kereslet, információi szerint a dobóhátvédért bejelentkezett a már megírt Charlotte Bobcats, Oklahoma City Thunder pároson kívül a Phoenix Suns, a Minnesota Timberwolves és a Sacramento Kings is.

Még két Bucks-hír Woelfeltől. Korábban voltak olyan hírek, hogy a Milwaukee vezetősége nem akar megválni Caron Butlertől, mivel helyi játékosról van szó, aki ráadásul pályafutása után is valamilyen formában a Bucksnál akar maradni (társtulajdonos), de Woelfel szerint ez nem igaz: vagy elcserélik még ma, vagy kivásárolják. Szintén a csapathoz tartozik, hogy érdeklődnek a New Orleans Pelicans által árult Austin Rivers iránt.

A RealGM információi szerint több csapat is érdeklődik a Minnesota Timberwolves újonc swingmanje, Shabazz Muhammad iránt, aki januárban 4 meccset játszott a D-Ligában, ezeken 24.5 pontot átlagolt 57.1%-os mezőnypontossággal.

Szintén a Wolveshoz tartozik, hogy Peter Vecsey tegnap éjszaka azt állította, hogy Kevin Love megmondta a csapat elnökének, Flip Saundersnek: ő bizony le fog lépni 2015 nyarán, ki fog lépni szerződéséből. Saunders tagadta, hogy ez megtörtént volna, állítása szerint mikor legutóbb beszélt Love-val, a kosaras annyit mondott neki, hogy milyen csúnya a sportzakója.

Az Indiana Pacers centerét, Roy Hibbertet kérdezték arról, mit gondol a kétszeres címvédő Miami Heatről. Hibbert az Indianapolis Starnak azt mondta, hogy semmi baja nincs Chris Bosh-sal, Dwyane Wade-del vagy LeBron Jamesszel, amikor meg Chris Andersen pályára kerül, akkor általában azt kiabálja a közönséggel együtt, hogy "Birdman! Birdman!", de ez egy vetélkedés. Egyáltalán nem utálja őket, de nagyon szeretné legyőzni a bajnokot, akik mindig a three-peatről beszélnek, ő viszont ezt meg akarja akadályozni.

Vincent Goodwill (Detroit News) forrásai szerint Chauncey Billups jobb térdét megműtik, hogy helyrehozzák a meniscusát. A hírek szerint a beavatkozás nem jelenti azt, hogy a játékmesternek be kell fejeznie pályafutását, sőt, még ebben az idényben visszatérhet majd a parkettre.

Napi stat: 1996 áprilisa óta Joakim Noah az első center, aki 13 gólpasszal zárt egy meccset. Akkor Vlade Divacnak sikerült ez a teljesítmény.

A végére pedig két videó. Dwight Howard elkezdte élvezni, hogy a Los Angeles Lakers drukkerei egész este a "Howard sucks!" rigmussal tisztelték meg. A meccsen és a mérkőzést követően, a repülőn is jól érezte magát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus