Hírmorzsák 2014-02-24 (11:00)

Glen Davis a Clippersnél szezon végéig. Jason Collins 10 napra a Netsé, Kobe szerint az emberek fel sem fogják, mekkora dolog ez. Ivan Johnson a Clippersnél és a Brooklynnál is képben van. Lesz Space Jam 2, LeBron főszereplésével? Granger a Heat, a Bulls, a Mavs és a Clippers között választ, ha kivásárolják. MWP és Udrih is kivásárlásra kerül a Knicksnél, Diogu kerülhet a helyükre. Nené bal térde megsérült, ma lesz MRI. Barea örül, hogy maradt a Twolvesnál. 10 napos szerződések (Pittman, Armstrong, Onuaku)

Doc Rivers egykori játékosa, Glen Davis visszatért mesteréhez, ugyanis az erőcsatár a tegnapi napon aláírt a Los Angeles Clippershez a szezon teljes hátralévő részére.

A Brooklyn Nets volt még versenyben Davisért, ahogy arról korábban beszámoltunk, és a csapat nem is gondolkodott sokat Davis döntését követően: leigazolták 10 napos szerződéssel Jason Collinst, aki ezzel az amerikai major sportok történetében az első olyan játékos, aki aktív pályafutása alatt vállalta fel, hogy meleg. Bemutatkozása ma hajnalban, a Los Angeles Lakers elleni győztes meccsen meg is történt: 10 és fél percet töltött a parketten, 2 pattanót, 2 eladott és 1 szerzett labdát, valamint 5 faultot jegyzett, de vele együtt a pályán +8 volt a Nets.

A Lakers ikonja, Kobe Bryant is beszélt Collins leigazolásáról. Szerinte az emberek ugyan tudják, hogy ő az első játékos, aki nyíltan melegként játszik a major sportokban, de nem is fogják fel, hogy ennek milyen további pozitív következményei lesznek. Bryant szerint ugyanis ez egy dominó effektust fog előidézni, bátorságot fog adni másoknak is, hogy fogadják el önmagukat, és vállalják fel azt embert, akik ők valójában.

Collins és Davis leigazolása ellenére Ivan Johnson a Netsnél és a Clippersnél továbbra is képben van a RealGM információi szerint. Mindkét együttesnek van még rosterhelye, úgyhogy könnyen lehet, hogy a magasember a két gárda közül valamelyiknél fog kikötni.

Több kisebb igazolás is történt még az utóbbi két napban. Dexter Pittman az Atlanta Hawkshoz szerződött, 10 napos szerződést kötött - a csapat egyúttal meg is vált Jared Cunninghamtől. A Cleveland Cavaliers ugyancsak 10 napos kontraktussal igazolta le a magasember Arinze Onuakut, aki idén már játszott három meccs erejéig a New Orleans Pelicansnél, de az év nagy részét a Cavs D-Ligás csapatánál, a Canton Charge-nál töltötte. 10 napost kapott Hilton Armstrong is, őt a Golden State Warriors kötötte le másfél hét erejéig.

Egyelőre még csak az ötletelés fázisában tart a New York Knicks, akik a New York Post forrásai szerint Ike Diogut szeretnék leigazolni, amint hivatalosan is megtörténik Metta World Peace és Beno Udrih kivásárlása. Mindkét játékos a nyáron érkezett, de egyikőjük sem állandó tagja a rotációnak, így mindkettőtől megválik a Knicks, akik év eleje óta magasember leigazolását tervezik, nem lesz meglepő, ha egy ilyen játékossal próbálnak erősíteni.

Szintén egyelőre még csak feltételes módban, de már arról suttognak a források, hogy hova mehet Danny Granger, amennyiben a Philadelphia Sixers kivásárolja. A hírek szerint az utóbbi napokban folyamatosan ment a tárgyalás a csapat és a játékos között, és a Philly szeretne teljes mértékben együttműködni Grangerrel, aki egyértelműen menni akar. A RealGM forrásai szerint amennyiben sikerül megegyezniük a szerződésbontásról, úgy a Miami Heat, a Los Angeles Clippers, a Chicago Bulls és a Dallas Mavericks azok az együttesek, ahol Granger szívesen játszana.

A Heat valószínűleg megvárja, hogy mi lesz Grangerrel, de a Sun-Sentinel információi alapján DeAndre Liggins szerződtetésén is gondolkodnak. A kétszeres címvédőnek Roger Mason Jr elcserélése után van egy szabad rosterhelye, ide férhet be Liggins, aki idén a csapat D-Ligás fiókegyüttesénél, a Sioux Falls Skyforce-nál pattogtatott eddig.

Szintén a Heathez tartozik, hogy a Deadline.com értesülései szerint a Space Jam folytatását tervezik, az új filmben pedig LeBron James lenne a sztár. Az első rész egyébként 230 milliós pluszt generált anno, de Brian Windhorst (ESPN) gyorsan lehűtötte a kedélyeket, Jameshez közeli forrásai szerint sem Space Jam 2., sem más Warner Bros. produkció nem készül a sztárral, és nincs is tervbe véve.

Amint arról az összefoglalóban már olvashattatok, a Washington Wizards erőcsatárának, Nenének megsérült a bal térde a ma hajnali, Cleveland Cavaliers felett aratott győzelem közben. A játékos ma megy MRI-re, akkor tudják megmondani pontosan, mekkora is a baj. Palánk alatti társa, Marcin Gortat azt nyilatkozta a meccset követően, hogy túl korai még bármit is mondani, meg vannak ijedve picit, reménykednek viszont abban, hogy nem túl komoly a sérülés. A lengyel center szerint a Cavs ellen bizonyították, hogy ha védekezésben mindenki odateszi magát, akkor jó csapatuk van.

A Minnesota Timberwolves hátvédje, JJ Barea a Star Tribune-nak elmondta, örül annak, hogy a deadline úgy ment le, hogy ő továbbra is a TWolves játékosa. Barea szerint senki nem szeretné, hogy elcseréljék, és szerinte most elég jó helyen van, jó a csapat és a szakmai stáb is körülöttük. Azt is hozzátette, hogy nem igazán zavarták a cserepletykák. Talán csak akkor volt ez idegesítő számára, amikor mindenki kérdezgette, hogy mi van, illetve mi lesz, de egyébként ő jól vette ezt az időszakot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus