Hírmorzsák 2014-02-24 (21:45)

Kemba Walker és Love a hét játékosai. A Wizards attól tart, hogy Nenét egész szezonra elvesztették. Lester Hudson iránt három csapat is érdeklődik. Big Baby hivatalosan is a Clippersé. A Jazz nem adta Marvin Williamst első körös draftjogért sem? A pickek lassan a legértékesebb portékák a ligában. Faried jó oldaláról közelítette meg a cserepletykákat. Melónak csak a Knicks ad maximum szerződést? Dirk addig játszik, amíg úgy érzi, megéri a befektetett munka. Thibodeau a Bullsnál akar maradni. Popovich továbbra is hisz a pihentetésben. Lillard kilép az adidas-szal kötött szerződéséből.

Kemba Walker és Kevin Love lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A Charlotte Bobcats irányítója 4-0-s héthez segítette csapatát, mialatt ő 22.5 pontot, 8.5 gólpassz és 5.5 pattanót átlagolt. Love hathatós segítségével a Minnesota Timberwolves 2-1-s héten van túl, az erőcsatár pedig 36.7 pontot és 12.7 pattanót tett a közösbe találkozónként. Love egyébként mindháromszor dupla-duplát ért el, 53 mérkőzésen 47-szer sikerült ez neki eddig idén, ezzel pedig vezeti a ligát.

Michael Lee (Washington Post) úgy tudja, hogy a Washington Wizardsnál nagyon tartanak attól, hogy Nenét a szezon teljes hátralévő részére elvesztették. A magasember ma hajnalban szenvedett térdsérülést, és bár az MRI eredményére még várni kell, a forrás azt mondta Lee-nek, hogy nem tűnt túl biztatónak a helyzet.

A jelenleg a kínai PO-ban vitézkedő, a CBA alapszakaszában 26 pontot, 7.6 pattanót és 5 gólpasszt átlagoló Lester Hudson iránt a New York Knicks, a Memphis Grizzlies és a Los Angeles Clippers érdeklődik a ReaGM információi alapján.

A Los Angeles Clippers hivatalosan is leigazolta Glen Davist. Brad Turner (Los Angeles Times) információi szerint ma este, a New Orleans Pelicans ellen már pályára is léphet az erőcsatár.

Chad Ford (ESPN) az utóbbi idők egyik legmeglepőbb információját osztotta meg legutóbbi cikkében, amelyben azt állítja, hogy információi szerint a Utah Jazz egy vagy két olyan csereajánlatot is visszautasított, amelyben késői első körös draftjogot kaptak volna Marvin Williamsért cserébe.

Egy keleti konferenciabeli GM David Aldridge-dzsal (nba.com) beszélgetett, és elmondása szerint az igazi, első vonalas sztárok mögött már a draftjogok a legértékesebbek egy csapat számára. A vezető szerint az első körös draftjogok már mindenki számára felbecsülhetetlen értékkel bírnak - nemcsak azoknak, akik elöl húznak, hanem a jobb csapatoknak és a luxusadó közelében lévőknek is, mert a fiatal tehetséget olcsón kapján, és 4 évre le tudják kötni.

A Denver Nuggets erőcsatára, Kenneth Faried Shams Charaniával (RealGM) beszélgetett a deadline-ról. Elmondása szerint egyáltalán nem lepte meg, hogy sok cserepletykába bekerült, mert tudja, hogy jó játékos, és hogy más csapatok szeretnék megszerezni. Inkább tetszett neki, hogy milyen sok együttes érdeklődött iránta, és szerette volna a keretében tudni.

Steve Kyler (Basketball Insiders) forrásai szerint a New York Knicks lesz a nyáron az egyetlen csapat, amely hajlandó lesz maximum szerződést kínálni Carmelo Anthony számára. A Chicago Bullsnak nincs 22.5 millió dollárnyi helye a sapka alatt - ennyi lesz a legtöbb, amit kaphat Melo az új szerződése alapján első évében -, míg a Los Angeles Lakers a hírek szerint nem szeretne ilyen magasságokba menni ajánlatával.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki a Star Telegramnek elmondta, amit már többször is idén: 2 vagy 3 éves szerződést ír alá a Mavsszel idén nyáron, utána pedig évente dönti el, folytassa-e. A német csillag szerint nem a triplák bedobása az, ami a lényeg, az mindig menni fog neki, de a folyamatos felfutás a támadásokhoz és visszafutás a védekezéshez, a pattanózás és az elzárás-leválások védésénél az alacsony emberre való kilépés fizikailag nagyon megerőltető. Most is nagyon sok munkát kell nyaranta a felkészülésbe fektetnie, és amikor úgy érzi, ez nem éri meg, akkor fogja abbahagyni.

Mint ismeretes, a Chicago Bulls vezetőedzőjéről, Tom Thibodeau-ról úgy hírlett, hogy a New York Knicks kiszemeltje, de a tréner sokadjára mondta el a Chicago Tribune-nak, fogalma sincs, miért merül fel ez a téma hetek óta. Thibodeau annyit mondott, hogy egy olyan csapatnál van, akiket imád, nem tudja, ezt miért kérdőjelezik meg. Hozzátette, hogy szerződése van és úgy tervezi, hogy marad is a Bullsnál. A csapat egyébként a vasárnapi játéknap előtt a keleti konferencia legjobb mérlegével rendelkezett a 2014-es naptári évet vizsgálva.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich a Boston Globe-nak elmondta, hogy nem nagyon szeretné, ha rendszeresen 250.000 dollárra büntetnék klubját a pihentetések miatt, de ebben a filozófiában hitt az utóbbi 20 évben, mióta a klubnál van, mert szerinte ez kicsit meghosszabbítja a játékosok karrierjét. A tréner úgy gondolja, teljesen logikus a direkt pihentetés, amikor a menetrend szerint 5 nap alatt 4 meccset játszanak, vagy 12 nap alatt 8-at.

Chris Haynes (CSNNW) forrásai szerint a Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard kilép majd adidas-szal kötött szerződésének utolsó, jövő évéből. A döntés nem meglepő, mivel a mostani kontraktust még azelőtt kötötték a felek, hogy Lillard megnyerte tavaly az Év Újonca díjat - szinte borítékolható, hogy a jelenleginél jobb feltételeket tud kiharcolni magának, történjen ez akár az adidasnál, akár bármelyik másik nagy sportszergáyrtó cégnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus