Hírmorzsák 2014-02-25 (21:30)

Perkins 6 hétre out lágyékműtétje után. A Hawksnál továbbra is maródi Millsap, Antics és Ayon is, Mike Muscalát ki is vásárolták Spanyolországból. LeBron valószínűleg játszik holnap este a New York ellen. Irving mégis le akar lépni Clevelandből? Carmelo ügynöke találkozott a Knicks vezetőivel. A New York szabadügynök-célpontjai: Dahntay Jones, Gallon, Earl Clark. Fredette közel a kivásárláshoz. Rondo engedély nélkül maradt Los Angelesben a szülinapi bulijára. 10 napos szerződések (Liggins, Dedmon, Adonis Thomas). Lesz négypontos az NBA-ben?

Az Oklahoma City Thunder centere, Kendrick Perkins lágyékhúzódása miatt kés alá feküdt, és nagyjából 6 hetes kihagyásra kényszerül. A sérülést egyébként múlt csütörtökön, a Miami Heat elleni rangadón szenvedte el a középjátékos.

Maradjunk a sérüléseknél. Az Atlanta Hawksnál továbbra is nagyon szűkösen vannak, főleg a palánk alatt. Paul Millsap a következő két mérkőzést is kihagyja jobb térdének sérülése miatt. Ugyanerről két összecsapásról (Bulls és Celtics) hiányozni fog Pero Antics is, aki még mindig a jobb bokájában lévő fáradásos törésből próbál felépülni, Gustavo Ayon pedig a Bulls ellen biztosan nem játszik a jobb válla miatt. Nem is meglepő, hogy kivásárolták spanyol csapatától tavaly húzott játékosukat, Mike Muscalát, akivel hamarosan szerződést is kötnek.

A Miami Heat sztárja, LeBron James ma már edzett orrtörése ellenére is. A játékos úgy tervezi, hogy szerdán, a New York ellen már pályára lép.

Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy hiába tagadja Kyrie Irving, hogy el akar menni Clevelandből, a hozzá közelállók régóta tudják, hogy máshol akarja folytatni pályafutását. Windhorst ráadásul úgy tudja, hogy a Cavs vezetőségén belül nincs mindenki meggyőződve arról, hogy Irving maximum szerződést ér - még akkor sem, ha valószínűleg megpróbálnak vele idén nyáron megegyezni a hosszabbításról, és ezt kevesebb pénzért szinte biztosan nem sikerül megtenniük.

Ha már szóba került a Knicks, akkor ide tartozik, hogy Ken Berger (CBS Sports) forrásai szerint Carmelo Anthony ügynöke, Leon Rose a ma hajnali, Dallas Mavericks elleni vereséget megelőzően találkozott a csapat két vezetőjével, Steve Millsszel és Allan Houstonnal. A játékos 44 pontot szerzett a Mavs ellen, de csapata újra kikapott, ezzel már 6 meccsel vannak a keleti 8. helytől lemaradva, ami 25 meccsel az alapszakasz vége előtt soknak számít.

Még mindig a New York: a csapat Tiny Gallon leigazolásán gondolkodik, a RealGM információi szerint a közeljövőben privát edzésre fogják hívni. Gallon idén a D-Ligában, a Delaware 87ersnél 18.4 pontot és 9.4 pattanót átlagol. Szintén idén tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Knicks Earl Clarkkal is próbál megegyezni - Clark a deadline előtt került Philadelphiába a Spencer Hawes-féle cserében, de azóta kivásárolta a Sixers. Képben van Marc Stein (ESPN) szerint Dahntay Jones is, mivel a Knicks a maradék két üres rosterhelyére védekezésben jó játékosokat akar igazolni.

Wojnarowski hozta le azt is, hogy a Sacramento Kings és Jimmer Fredette közelállnak ahhoz, hogy megegyezzenek a kivásárlásról. A kaliforniai együttes megpróbálta elcserélni a hátvédet a deadline előtt, de nem találtak megfelelő cserepartnert. Stein úgy tudja, hogy a Memphis Grizzlies fog rámozdulni Fredette-re, ha átmegy a kétnapos waiveren a kivásárlást követően.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo egy kis bajba került csapatánál, ugyanis szombat hajnalban, a Los Angeles Lakers elleni mérkőzést követően a városban maradt, nem utazott tovább a Celticsszel Sacramentóba, mert születésnapi bulija volt LA-ben. Rondo annyit mondott, hogy már megbeszélte ezt a vezetőkkel, nincs már miről beszélni, de a Boston Globe információi szerint Danny Ainge-ék nem adtak neki engedélyt erre - igaz, nem is játszott volna a Kings ellen, mert back-to-back második napja volt az a találkozó.

Három 10 napos szerződés megkötése történt meg az utóbbi egy napban. A Miami Heat DeAndre Ligginst kötötte le, aki a Sioux Falls Skyforce-nál 14.5 pontot, 7.5 pattanót, 4.8 gólpasszt és 2.5 labdaszerzést átlagolt. Az Orlando Magic Dewayne Dedmonnak és Adonis Thomasnak ad lehetőséget 10-10 nap erejéig. Dedmon 15 meccset játszott már idén az NBA-ben a Philadelphia Sixersnél és a Golden State Warriorsnál, Thomas viszont a Springfield Armornál töltötte eddig az idényt.

Rod Thorn azt nyilatkozta, hogy a liga a legutóbbi belső beszélgetések alkalmával már azt fontolgatta, hogy bevezessék-e a négypontos vonalat is az NBA-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus