Hírmorzsák 2014-02-26 (21:30)

Collins meze fogy a legjobban. Többek szerint a Heatbe megy Caron Butler, ha kivásárolják. Granger megy Phillyből vagy marad? Ha megy, öt együttes is verseng érte. Fredette-t ma vásárolja ki a Kings. Monroe-ra legalább öt csapat megy majd rá a nyáron. Gooden 10 naposa hivatalos a Wizardsnál. Kawhi Leonard visszatér ma. Rivers és Paul között folyamatosan javul a kommunikáció. Shaw most is elvállalná a Nuggets kispadját, csak mások lennének az elvárások a sérülések tudatában. MWP szerint Dolan jó vezetőedző lenne.

A kivásárlások körül forgott ma is a legtöbb pletyka, a napi híre azonban a mezeladásról szól: mióta visszatért a ligába, Jason Collins brooklynos, 98-as számú meze fogy a legjobban az nba.com webshopjában.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a liga nagy része úgy gondolja, hogy Caron Butler a Miami Heat játékosa lesz, ha kivásárolja a Milwaukee Bucks, és átmegy a szokásos két napos waiveren. Butlert 2002-ben a Heat draftolta és két szezont játszott is a floridaiaknál, mielőtt a Shaquille O'Nealért küldött csomag részeként távoznia kellett a Los Angeles Lakershez.

David Aldridge (nba.com) forrásai szerint még a mai napon kivásárolják szerződéséből Danny Grangert. Aldridge úgy tudja, hogy a Los Angeles Clippers, a Chicago Bulls, a Miami Heat, a Houston Rockets és a San Antonio Spurs érdeklődik a kiscsatár iránt, ők versenyezhetnek a kosaras kegyeiért. Az ESPN forrásai egyébként reggel még azt jelentették, hogy a kiscsatár azt is fontolgatja, hogy maradjon a Philadelphia Sixersnél, hiszen a kivásárlással elveszti a Bird-jogait, sign-and-trade-ben sem tudja elküldeni nyáron a 76ers, így jóval kevesebbet kereshet a jövőben.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint Jimmer Fredette-t szintén ma vásárolja ki a Sacramento Kings. Stein jelentette, hogy hiába érdeklődik Fredette iránt a Memphis Grizzlies, a kosaras valószínűleg más csapat után néz.

Jared Zwerling (Bleacher Report) forrásai szerint legalább öt csapat - a legtöbbjük keleti konferenciabeli - fog rámenni Greg Monroe-ra a nyáron, miután a Detroit Pistons magasembere korlátozott szabadügynök lesz. Azt nem tudni pontosan, melyek ezek a gárdák, a forrás viszont azt is hozzátette, hogy Monroe már július elején alá akar írni valamelyik együtteshez, nem nagyon akarja megvárni, míg a piac beáll a sok elköltött pénz miatt.

A Washington Wizards hivatalosan is 10 napos szerződést kötött Drew Goodennel. Ernie Grunfeld GM azt nyilatkozta, hogy minden magasemberükre számítanak most, hogy Nene másfél hónapra kiesett a játékból, Goodennel pedig egy jó középtávoli dobót és tapasztalatot kapnak, ezért szerződtették.

A San Antonio Spurs bejelentette, hogy Kawhi Leonard 14 meccses kihagyás után ma este visszatér a Detroit Pistons elleni mérkőzésen. Leonardnak a jobb keze volt eltörve, ezért hagyott ki ilyen hosszú időt.

Chris Paul és Doc Rivers a Los Angeles Timesnak meséltek a köztük lévő, egyre javuló kommunikációról. Az irányító szerint sokszor volt nézeteltérésük, de azt becsüli a legjobban a vezetőedzőben, hogy legalább annyira akar nyerni, mint ő. A tréner azt mondta, hogy olyannyira ismeri már a gondolatait játékosa, hogy nem kell egyetlen játékot sem hívnia, megcsinálja ezt a pályán Paul, így pillanatok alatt képesek felállni az adott figurához, ez pedig nagy előny, és nagy különbség a korábbi állapotokhoz képest.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Brian Shaw a Denver Postnak elmesélte, hogy a minap megkérdezték tőle, most is elvállalná-e jelenlegi posztját. Shaw azt mondta, hogy nagyjából 11-szer volt állásinterjún egy főedzői posztért, úgyhogy igen, elvállalná, de az elvárások teljesen mások lettek volna, ha tudja, hogy ennyi sérültjük lesz, ráadásul ilyen hosszú ideig harcképtelenek kulcsjátékosai. Nincs baja a jelenlegi állománnyal, azzal viszont van, hogy könyörögnie kell a játékosainak, hogy kosárlabdázzanak, ennek ugyanis szerinte nem kellene az edzői szakma részének lenni.

Metta World Peace volt csapatának, a New York Knicksnek a tulajdonosáról, James Dolanről beszélt a Sporting Newsnak. MWP szerint Dolannek olyan a személyisége, hogy simán lehetne vezetőedző: mindig kimondja, amit gondol, és figyelmet követel, ha ő beszél. A kosaras szerint ráadásul nem is világtól elrugaszkodott ötlet, hogy Dolan leüljön a kispadra, hiszen övé a csapat, azt csinál, amit akar.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus