Hírmorzsák 2014-02-27 (11:30)

Grangert kivásárolták, a Clippers a legesélyesebb. Udrih a Grizzliesnél. Fredette a Bullshoz kerülhet? Anthony Davis bal válla megsérült. LeBron, Wade, Spoelstra és Bosh is megszólaltak a nyári szabadügynökpiaccal kapcsolatban. LeBron azt szeretné, ha Melo sikeres lenne. Randolph-ot hosszútávon is megtartaná a Memphis. Love szerint jobb helye van Minnesotában, mint a Lakersben. D'Antoninak nem tetszett, hogy Gasol kiteregette a szennyest. D-Liga hírek: a Knicks új csapatot alapítana, a Magic "kisajátítana" egyet, a Szolnok játékosának joga pedig Santa Cruzban.

A Philadelphia Sixers és Danny Granger megegyeztek a kivásárlásról a tegnap este folyamán, két nap múlva tehát szabadon igazolható lesz a kiscsatár. Adrian Wojnawrowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Los Angeles Clippers már a legesélyesebb a játékos leigazolására, de a San Antonio Spurs is megpróbálja meggyőzni Grangert, válassza őket - a modernkori Robert Horry szerepét szánják neki. Mint ismeretes, rajtuk kívül a Miami Heat, a Chicago Bulls, a Houston Rockets, és az újabb híradások szerint a Dallas Mavericks is képben van még.

CF Gradner (Racine Journal Times) forrásai szerint továbbra is haladnak a tárgyalások Caron Butler és a Milwaukee Bucks között, de jó esély van rá, hogy nem került pont az ügy végére még a mai napon sem.

Némi meglepetésre Beno Udrih nem lett szabadügynök - a Memphis Grizzlies még a waiverről elvitte a szlovén játékmestert. Korábban felmerült náluk Jimmer Fredette neve is, de az már tegnap este valószínűvé vált, hogy ő nem lesz a Grizzlies játékosa.

Fredette esetében egy új csapat neve merült fel: Marc Stein (ESPN) információi szerint a Chicago Bulls a sötét ló, amelyik leigazolhatja a dobásokon kívül másban nem igazán jeleskedő hátvédet.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Royce White a Sacramento Kingsnél, Roddy Beaubois pedig a Boston Celticsnél volt privát edzésen a napokban. Egyelőre egyiküknek élő szerződése, de a források szerint mindketten kaphatnak egy-egy 10 napos kontraktust a közeljövőben.

Megint gond van a New Orleans Pelicansnél. Az már-már megszokott, hogy meccset vesztettek, ezúttal a Dallas Mavericks ellen, de Anthony Davis bal válla megsérült a mérkőzés második negyedében. Monty Williams vezetőedző az összecsapást követően nem tudta megmondani, mekkor a probléma, a vizsgálatok eredményeire pedig még várni kell.

A Miami Heat sztárja, LeBron James a Sun Sentinelnek adott nyilatkozatában elmondta, idén sokkal könnyebb dolga van szabadügynökségével kapcsolatos pletykák kezelésével, mint volt 2010 nyara előtt, és sok minden van, ami sokkal jobban foglalkoztatja most, mint az off-szezon. Csapattársa, Dwyane Wade azt mondta, hogy LeBron sokkal jobban odafigyel most már mindenre. Tudja, hogy minden, amit mond, dokumentálva lesz, így sokkal óvatosabb azzal kapcsolatban, hogy mit ejt ki a száján.

Vezetőedzőjük, Erik Spoelstra annyit tett hozzá, hogy még nem is gondolt arra, mi lesz a nyáron. Tudják, hogy miért rakták össze ezt a csapatot, és ez a mostnak szól. Annyi történet keringett körülöttük, aminek sokszor nem is volt köze a kosárlabdához, hogy megtanulták, egyetlen idősík számít, és az a jelen, erre koncentrálnak. Chris Bosh is megszólalt - szerinte a szitu olyan, mintha másodjára olvasnának egy könyvet, és ilyenkor már mindent tud előre az ember. Csak a bajnoki címre figyelnek, az fontos számukra, nem a szabadügynökpiac.

LeBron a New York Postnak Carmelo Anthonyról is beszélt. James azt mondta, hogy annyit ért az egész történetből, hogy Melo győzni akar, és ez a lényeg, mindenki ezért játszik. Őt nem érdekli a Knicks, Anthony viszont igen. Mindig is azt szerette volna, ha Carmelo nyer, sikeres lesz, és bár nagyon jól játszik mostanában a New York sztárja, nagyon nehéz azt nézni, ahogy ettől függetlenül is veszítenek - még egyszer hozzátette azonban, őt a Knicks-franchise nem érdekli.

A Memphis Grizzlies erőcsatára, Zach Randolph is kiléphet szerződésének utolsó évéből ezen a nyáron, a csapat vezérigazgatója, Jason Levien azonban egy memphisi rádióműsorban elmondta, szeretnék hosszútávon is a franchise-nál tartani a játékost. Az a feladatuk, hogy megtalálják azt az utat, ami Randolph-nak is megfelel és nekik is jó. Levien az új vezetőedzőt, Dave Joergert is dicsérte - azt mondta, sokkal nyugodtabb a kinevezésével kapcsolatban, mint volt júniusban vagy júliusban, mert nagyon jó munkát végez a tréner.

Nemcsak az idei, hanem a jövő évi szabadügynökökről is nagyon sok szó esik már, főleg Kevin Love-ról, akiről nagyon sokan úgy vélik, le fog lépni a Minnesota Timberwolvestól 2015 nyarán. Az erőcsatár azt nyilatkozta a GQ.com-nak, hogy mindenki meg van róla győződve, hogy távozni fog Minnesotából, nem akar azonban tiszteletlen lenni a leigazolására nagy esélyesnek tartott Los Angeles Lakersszel, de a Timberwolves a jobb csapat a kettő közül, és élvezi a játékot jelenlegi állomáshelyén.

És ha már a Lakers szóba került: Mike D'Antoninak nagyon nem tetszett, hogy Pau Gasol a sajtónak mesélte el csapattal kapcsolatos bánatait. A tréner Mark Medinának (Inside the Lakers) elmondta, hogy nem igazán szereti ezt, mert házon belül kellene tartaniuk az egymással kapcsolatos gondjaikat. D'Antoni szerint nagyon könnyű kiteregetni a szennyest, de amikor megoldást próbálnak mindannyian találni, akkor nagyon idegesítő ezeket olvasni az újságban, szerinte nem ez a megoldás. Mindannyian ugyanazokat a gondokat akarják letudni, úgyhogy segíteniük kellene egymást.

D-Liga hírek

A Washington Wizards az Iowa Energy együtteséhez küldte Glen Rice Jr-t -esetében ez a második alkalom, hogy ezzel élt együttese. Rice Jr idén eddig 11 meccsen lépett pályára a Wizardsnál, amelyeken 10 perc játékidőt átlagolt.

A Memphis Grizzlies a Fort Wayne Mad Antshez irányította Jamaal Franklint - a fiatal játékosnak Udrih leigazolásával előreláthatólag nem sok játékideje lesz a továbbiakban.

Keith Schlosser (Ridiculous Upside) forrásai szerint a New York Knicks azt tervezi, hogy egy új D-Ligás csapatot alapít White Plainsben. A Knicks jelenleg az Erie Bayhawksszal áll kapcsolatban, de nem csak ők küldik oda játékosaikat.

Az Orlando Sentinel úgy tudja, hogy az Orlando Magic éppen arra készül, hogy az egyik D-Ligás csapattal közvetlen kapcsolatot építsen ki, tehát csak az övék legyen, és épp a Bayhawks lehet az egyik kiszemeltjük.

A jelenleg a Szolnoki Olaj KK-ban szereplő Justin Holiday játékjoga közben átkerült a Santa Cruz Warriorshoz, miután Scott Machadóért elcserélték a Portland TrailBlazers fiókcsapatától.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus