Hírmorzsák 2014-02:28 (10:00)

Granger is a Clippersnél folytatja. Rivers szerint bajnokesélyesek, jó csapatuk van, ezért mennek hozzájuk a veteránok. Evan Turnerért első köröst kaphatott volna a Philly - még a tavalyi draft előtt. Fredette-t és Caron Butlert is kivásárolták, előbbi közel áll a megegyezéshez a Bullsszal. Cousinst 20.000 dollárra és egy meccsre büntette a liga. Ben Gordon még Charlotte-ban, nem akar aláírni, csak erre az idényre. Chris Babb a Celticsnél fogja folytatni. Greg Smith térdét meg kell műteni.

Megvan a Los Angeles Clippers második. napokban történt nagy igazolása is - Glen Davis után most Danny Grangert sikerült szerződtetniük, a kiscsatár is Clippersnél folytatja karrierjét, legalábbis ebben a szezonban.

A gárda vezetőedzője, Doc Rivers Arash Markazival (ESPN Los Angeles) beszélt arról, hogy a veterán szabadügynökök már szívesen választják őket, amire korábban nem volt példa. Rivers azt mondta, nem tudja, hogy ők lehetnek-e a legvonzóbb csapat az ilyen játékosok számára, de ott akarnak lenni az elsők között ilyen tekintetben (is). Úgy érzi, Big Baby és nyáron Darren Collison is sok más helyre mehetett volna, de mindketten úgy döntöttek, hogy a Clippersnél akarnak játszani, ez pedig nagyon jó dolog. Nekik csak az a dolguk, hogy jó kosárcsapat legyenek, a többi már jön magától. Szerinte az a kulcs, hogy amellett, hogy jók, megmutatták, hogy van esélyük a bajnoki címre, és a kosarasok az ilyen csapatokat választják.

Tom Moore (Calkins Media) úgy tudja, hogy a tavalyi dradt előtt egy első körös picket ajánlott egy együttes Evan Turnerért a Philadelphia 76ersnek. Sam Hinkie GM akkor azt nem fogadta el, Granger kivásárlásával pedig gyakorlatilag egy második körös draftjoggal kellett beérnie a swingmanért és Lavoy Allenért.

A Sacramento Kings tegnap este kivásárolta Jimmer Fredette-t, aki Marc Stein (ESPN) információi szerint nagyon közel van ahhoz, hogy a Chicago Bulls játékosa legyen. Egyelőre nincs megegyezés, de mindkét fél komolyan gondolja a közös folytatást.

Szintén a Kingshez tartozik, hogy DeMarcus Cousinst 20.000 dollárra büntette a liga, mert verbálisan inzultálta a játékvezetőt a Houston Rockets elleni találkozón és nem hagyta el időben a játékteret kiállítását követően. Egy meccses eltiltást is kapott a magasember, mert megütötte játék közben Patrick Beverley-t, az ellenfél irányítóját.

Szintén kivásárlásra jutott Caron Butler is a Milwaukee Bucksnál. Mint azt már tegnap említettük, a Miami Heat és az Oklahoma City Thunder mennek érte a legnagyobb eséllyel. Gery Woelfel (Racine Journal Times) információi szerint a D-Ligából és Európából/Ázsiából is néz játékosokat a Bucks, akikkel 10 napos szerződést tud kötni, és akik Butler megüresedett posztjára érkezhetnek.

A Charlotte Bobcats egyelőre nem tudott megegyezni Ben Gordonnal a kivásárlásról. Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint a Chicago Bulls, a Los Angeles Clippers és a Houston Rockets érdeklődnek a dobóhátvéd iránt, 1+1 éves csapatopciós szerződést kínálnának Gordonnak, aki viszont olyan kontraktust szeretne, ami nem befolyásolja idei szabadügynökségét. Ráadásul ha a Bulls megegyezik Fredette-tel, kizárt, hogy még Gordont is akarja, a Clippers pedig Granger megszerzésével 15 fős kerettel rendelkezik.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Boston Celtics a közeljövőben, pénteken vagy szombaton 10 napos szerződést köt Chris Babb-bel. A játékos 11.9 pontot átlagol idén a csapat D-Ligás fiókegyüttesénél, a Maine Red Clawsnál.

Jonathan Feigen (Houston Chronicle) forrásai szerint a Houston Rockets centerének, Greg Smith-nek meg kell műteni a térdét, azt viszont nem tudni, hogy mikor térhet vissza, ha egyáltalán idén pályára tud még lépni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus