Hírmorzsák 2014-03-01 (21:15)

Melónak megzúzódott a jobb keze. David Lee visszamenne a Knickshez 2016 nyarán? Silver beszélt a Felton-ügyről és a teljesítményfokozó szerekről. Bynum interjú: a motivációja a bajnoki cím, bevallotta a clevelandi hibáit, és hogy mi tetszik neki a Pacers rendszerében. Varnado 10 napra a Sixersé, Shavlik Randolph egész idényre a Sunsé. Ivan Johnson több csapatnál volt privát edzésen. De Colo kérte az elcserélését a Spurstől. A Hawks tulajdonosi köre hamarosan bővülhet. A Rockets szerette volna áthozni Papanikolaout.

Egy David Lee-hez közeli forrás azt állította Marc Bermannek (New York Post), hogy az erőcsatár nagyon is szemmel tartja korábbi csapata, a New York Knicks lehetőségeit a 2016-os nyáron - akkor lesz Lee szabadügynök. A játékos azt nyilatkozta, hogy történt, ami történt 2010 nyarán, ő egyáltalán nem gondol vissza rossz emlékekkel a New Yorkban töltött karrierjére. Az egyetlen, amit sajnál, hogy nem nyertek több meccset akkor, de nagyon sok mindenkit elcseréltek abban az időben, hogy minél több sapka alatti hely legyen a 2010-es off-szezonra, így nehéz helyzetben voltak. Mindentől függetlenül azonban szereti a várost, és jó emlékekkel gondol vissza az ott eltöltött idejére.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Raymond Feltonnak nem lesz egyszerű dolga, ha visszatér a ligába, ugyanis az új commish, Adam Silver az ESPN egyik rádióműsorában kijelentette, hogy nem vet túl jó fényt az irányító illegális fegyverbirtoklási ügye az NBA-re, márpedig egy commish nem szereti, ha üzletileg hátráltatja valaki a ligát. Silvert egyébként a teljesítményfokozókról is kérdezték, arra viszont azt mondta, hogy nincs oka azt hinni, hogy az ilyen szerek használata széles körben elterjedt a ligában.

És még mindig a New York: Carmelo Anthonynak megzúzódott a jobb keze ma hajnalban, a Golden State Warriors elleni vereség alkalmával. További vizsgálatokon is átesik majd a sztár, de elvileg tud játszani csapata holnapi, Chicago Bulls elleni összecsapásán.

Az Indiana Pacers centerének, Andrew Bynumnak valószínűleg teljes karrierje alatt fájni fognak már térdei, az Indianapolis Star munkatársával készült interjúban azonban elmondta, hogy van motivációja, hogy ennek ellenére is küzdjön és visszatérjen olyan magas szintre, amennyire csak tud: ez a motiváció a bajnoki cím. A center beismerte, hogy kipécézett magának egy segédedzőt a Cavsnél, akit elkezdett szekálni edzéseken, annyira frusztrált volt már - állítólag ez volt az oka eltiltásának, majd elcserélésének. Bynum szerint a Cleveland rendszere túl komplex volt, a Pacersnél viszont minden egyszerűbb: megvan a terv, amiben megvan mindenkinek a feladata. Ha nem teszed a dolgod, nem játszol, ha viszont elvégzed a feladatod, akkor igen.

A Philadelphia Sixers 10 napos szerződést kötött Jarvis Varnadóval. A védekezőspecialista magasember legutóbb a Chicago Bullsnál járt hasonló kondíciók mellett, korábban pedig a D-Liga egyik legjobbja volt az Iowa Energy színeiben.

A Phoenix Suns is lépett, ők Shavlik Randolph-fal egyeztek meg, ráadásul a szezon teljes hátralévő részére Paul Coro (Arizona Republic) forrásai szerint. Mindehhez egy embert ki kellett tenniük a keretből - az áldozat az ukrán center Slava Kravtsov lett.

Jorge Sierra (Hoopshype) információi szerint Ivan Johnson több NBA csapatnál is járt a héten privát edzésen, és még több együtteshez is menni fog hasonló "bemutatóra". Mint ismeretes, Johnson a kínai bajnokságát végét követően vált szabadon igazolhatóvá. Szóba hozták a Los Angeles Clippersszel korábban, de nekik nem maradt rosterhelyük Danny Granger és Glen Davis leigazolását követően.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich azt nyilatkozta a San Antonio Express-Newsnak, hogy Nando De Colót azért cserélték el, mert ő kérte, hogy másik csapatban játszhasson, jobb helyzetbe szeretett volna kerülni saját karrierjét tekintve.

Chris Vivlamore (The Atlanta Journal-Constitution) úgy tudja, hogy hamarosan öt befektetővel bővül az Atlanta Hawks tulajdonosi köre. Az NBA jóváhagyása egyelőre még várat magára, de a szükséges papírokat már beadta a Hawks és a részesedére pályázók is, március közepe környékén várják, hogy a liga is bólintson a tranzakcióra.

A EuroHoops.net forrásai szerint a Houston Rockets idén évközben megpróbálta leszerződtetni a jelenleg Spanyolországban, a Barceolna színeiben játszó görög erőcsatárt, Kostas Papanikolaout. A játékost a New York Knicks a 2012-es draft második körének 48. helyén vitte el, majd továbbcserélték Portlandbe, ahonnan Thomas Robinsonért került át a játékjoga Houstonba. A EuroHoops úgy tudja, hogy nyáron újra meg fogja próbálni átcsábítani az NBA-be Papanikolaout a Rockets.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus