Hírmorzsák 2014-03-02 (10:15)

Isiah Thomas nyártól a Pistons GM-je? MWP szívesen folytatná Detroitban. Iverson visszavonulási ajándéka. George Hill bal válla sérült. Nash vagy marad a Lakersnél, vagy visszavonul. Gasolnak a bajnoki cím lehetősége lesz az első a nyáron, a pénzügyek csak ezt követően. Kobe-logós zongora. Gary Neal örül, hogy megint igazi eredményekre hajtó csapat játékosa. McHale 21 évre emelné a draft korhatárát. Cuban támogatja, plusz szerinte ha marad a 19 év, akkor a D-Liga okosabb választás, mint az egyetem. D-Liga hírek (Larkin, Crowder).

Mitch Lawrence (New York Daily News) forrásai szerint a Detroit Pistons tulajdonosa, Tom Gores a nyáron szinte a teljes vezetőséget le akarja cserélni, és azon is gondolkodik, hogy Isiah Thomas legyen Joe Dumars utódja a GM-i pozícióban. (Szerk.: Amikor azt ember azt gondolná, nincs lejjebb...) Érdekesség, hogy Thomas és Dumars a Pistons, de talán az egész NBA történetének legjobb hátvédpárosát alkották a 80-as évek végén Detroitban, vezetői munkájuk azonban finoman szólva is hagy kívánni valót maga után Dumars bajnoki címe ellenére is.

Ugyancsak a Pistonshoz tartozik, hogy Marc Berman (New York Post) Metta World Peace testvérére hivatkozva azt állítja, hogy a kiscsatárt érdekli a Detroit, illetve hogy John Loyer együttessénél folytassa karrierjét.

Az Indiana Pacers irányítójának, George Hillnek a bal válla sérült meg, ezért nem játszott ma hajnalban, a Boston Celtics ellen. Tavaly ugyanerre a testrészére sérült rá elég komolyan, mikor összeütközött akkori csapattársával, Tyler Hansbrough-val, most pedig a péntek hajnali, Milwaukee Bucks elleni összecsapáson ért rosszul földet. Néhány mozdulat fáj neki, de egyébként nem komoly a dolog, állapota day-to-day.

A Los Angeles Lakers irányítója, Steve Nash a vele és róla készült sorozat, a The Finish Line második epizódjában elmondta, hogy vagy marad az aranysárga-liláknál a következő szezonra, vagy ha szabadlistára teszik a stretch provision segítségével, akkor visszavonul.

A Los Angeles-iek magasembere, Pau Gasol személyes blogján írt a nyári szabadügynökségéről. Gasol szerint a Lakers több pénzt és hosszabb kontraktust tud adni neki, mint bármelyik másik csapat, de ez nem fog olyan nagy szerepet játszani döntésében. Nem zárja ki, hogy hosszabbítson, de minden lehetőségre nyitott, más csapatokat is meg fog hallgatni. Olyan gárdánál akar játszani, amelynek reális esélye van a bajnoki cím megszerzésére, és ahol ennek tevékeny részese is lehet. Még egy gyűrűt akar nyerni, a pénzügyi dolgok csak ezután jönnek a rangsorban karrierje ezen fázisában.

Maradjunk a Lakersnél: Kobe Bryant twitteren mutatott be egy zongorát, amely a logója dizájnjában készült. A logót úgy hívják, hogy "Sheath", ami szabad fordításban hüvelyt jelent, de még mielőtt rosszra gondolnánk, Kobe egy szamurájkard tokjára célzott ezzel. Bryant szerint a kard a nyers tehetség, a hüvely pedig az, amiben tartják azt - minden, amin keresztül megy egy ember, és minden, amit út közben megtanul.

A Charlotte Bobcats nehéztüzére, Gary Neal a MySanAntonio.com-nak elmondta, hogy az első géppel repült is el Milwaukee-ból, amivel lehetősége volt, mert úgy érezte, hogy nem jó feladatokra használja az együttes, másrészt pedig a tankolás sem neki való. Neal úgy fogalmazott, nagyon örül annak, hogy újra olyan csapatban játszhat, amelyiknél számít az eredmény, mert a Spursben azt szokta meg, hogy minden meccs minden labdabirtoklása nagy jelentősséggel bír. Félig poénosan azt is hozzátette, túl öreg ő már a tankoláshoz.

Mint ismeretes, az új commish, Adam Silver felvetette annak a lehetőségét, hogy 20 évre felemelik a draftkorhatárt. A Houston Rockets vezetőedzője, Kevin McHale továbbment: ő 21 évnél húzná meg a határt. McHale szerint ez lenne a jó limit, mint az amerikai fociban, szerinte ez segítené az egyetemeket és a játékosokat is. Tudja, hogy sokan nem így gondolják, mert minél előbb akarják felmarkolni a nagy pénzt, de McHale szerint meg kell érteniük, hogy nem fognak sokat keresni, ha 18-19 évesen úgy érkeznek a ligába, hogy nem állnak készen, három év után pedig kibuknak.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban is ezen a véleményen van. Cuban az ESPN Dallasnak elmondta, hogy az ő véleménye szerint ha minden így marad, akkor inkább a D-Ligában kellene a középiskola után edződnie a fiataloknak. Az NCAA szabályai szerinte olyan álszentek, hogy semmi értelme egy játékosnak egyetemre menni. Az órákra nem járnak be, és nem is nagyon tudják élvezni az egészet az első évben, szóval ha csak az NBA-be kerülés a lényeg, akkor Cuban szerint a D-Liga a jó választás a jelenlegi, "középiskola után egy év kötelező mindössze" szabály mellett.

A Dallas Mavericks újra a D-Ligába, a Texas Legendshez küldte Jae Crowdert és Shane Larkint.

Ma hajnalban visszavonultatták Allen Iverson 3-as mezszámát Philadelphiában. Az esemény apropójából a Sixers legendája kapott egy övet, amely ugyanolyan, mint amit a bokszvilágbajnokoknak adnak, a felirat pedig: "Pound for Pound One of the Greatest", ami nagyjából annyit jelent, "Súlycsoportoktól függetlenül a valaha volt egyik legnagyobb".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus