Hírmorzsák 2014-03-03 (10:15)

Sefolosha 4-6 hétre out. Durant és Noah kiemelkedő statisztikái. Kobe szerint a bosszú édes és gyors lesz. Rivers Grangerről, illetve a neki szánt szerepről mesélt. Riley szerint a Heat Big 3-je egyre jobb lesz az idő előrehaladtával. A Miami megpróbálta leigazolni Caron Butlert. A Suns hosszútávú stratégiája nem változott, de a jelenlegi keret is tetszik nekik. Brett Brown nem tudta, hogy ennyire nehéz lesz első szezonja a Phillynél. Stan Van Gundy támadta, Silver megvédte a Sixerst. Karl szerint Melo hozzáállása amatőr, Billupsot dicsérte. Odom pocsék bemutatkozómeccsei. D-Liga hírek (Henry, Crowder, Larkin).

Az Oklahoma City Thunder dobóhátvédje, Thabo Sefolosha megsérült - a tegnapi MRI vizsgálat megerősítette, hogy meghúzódott a játékos vádlija, ezért 4-6 hetes kihagyásra kényszerül. Sam Presti GM a sajtónak elmondta, hogy egy ideig biztosan nem számíthatnak a védekezőspecialista kettesre.

A Thunderhez tartozik az egyik napi stat is: Kevin Durant 25 meccse folyamatosan 25 pontot, vagy e fölött termel, ez pedig a harmadik leghosszabb ilyen sorozat az elmúlt 25 évet tekintve. A másik statisztika Joakim Noah-é: tegnap este történt meg 1986 óta először, hogy egy center 14 gólpasszt szerzett. A francia középjátékos követte ezt el a New York Knicks elleni győzelem, és saját tripla-duplája alkalmával.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a Sports Dure of Power 106 műsor vendége volt, ahol azt kérdezték tőle, mi várható a részéről karrierje utolsó két évében. Bryant azt válaszolta, hogy az idei évük nagyon nehéz, ezért azt akarja, hogy minden csapattársa dőljön hátra és figyeljen. Halgassa, hogy mennyi szidást, gyűlöletet kapnak, jegyezze meg, ki volt az, aki belérúgott, amikor a földön volt, mert jövőre nem ez lesz a helyzet. Bryant nagyon szeretné, ha így cselekedne mindenki, mert szerinte a bosszú édes és gyors.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy visszahívták a D-Ligából, a Los Angeles D-Fenderstől Xavier Henryt. A hátvéd mindössze két meccs erejéig volt a fiókcsapatnál.

A másik Los Angeles-i együttes, a Clippers vezetőedzője, Doc Rivers a csapat legújabb igazolásáról, Danny Grangerről beszélt. A tréner szerint a kiscsatár nem sokat játszott az utóbbi években, de úgy érezte, hogy mielőtt elcserélték Grangert a Pacerstől, éppen kezdett formába lendülni, kezdtek ülni a dobásai. Riversnek leginkább Granger magassága, hosszú végtagjai tetszenek, mert ezekkel új dimenziót nyithat a csapat számára, most már tudnak a palánknak háttal dolgozni hármas poszton is.

A Miami Heat GM-je, Pat Riley az idei szabadügynökpiaccal kapcsolatban nem válaszolt a médiának, ám azt elmondta, hogy szerinte a Big3 tagjai nagyon jó helyen vannak jelenleg. Riley szerint LeBron James nyerni akar, minden más, ami a sajtóban felröppent, csak üres pletyka, és ezeket nagyon jól kezeli a játékos. Nagyon büszke rá, Dwyane Wade-re és Chris Bosh-ra is tudtak alakítani játékukon, aminek meg is lett az eredménye, és Riley szerint a helyzet csak egyre jobb lesz.

Riley a Sun Sentinelnek arról is beszélt, hogy megpróbálták Caron Butlert a csapathoz csábítani, de a kiscsatárnak elég világos elképzelése volt, mit szeretne, ők pedig ezt nem tudták neki megígérni, mivel James Jones, Udonis Haslem és Rashard Lewis is ott vannak a posztjain, várakozó állásban - tehát valószínűleg biztos játékidőt akart Butler.

A Phoenix Suns GM-je, Ryan McDonough a Boston Globe-nak azt mondta, hogy a hosszútávú terveik nem változtak, draft és csere útján próbálnak továbbra is jó játékosokat, sztárokat szerezni, de szerinte sok ember várakozásait felülmúlják jelenlegi teljesítményükkel. Ha fel tudják használni a sapka alatti helyüket, hogy tovább javítsák az együttes állományát, akkor megteszik, de elégedettek a jelenlegi kerettel is.

Mivel a Suns nyugton maradt a deadline előtt, így akár 25 millió dollárnyi helyük is lehet a soft cap alatt. McDonough azt mondta, hogy próbálnak türelmesek maradni, és nem elherdálni hosszútávra a sapka alatti helyüket. Szerinte nagyon jó helyzetből indulhatnak, a pénzügyi mozgásterük, a draftjogaik és a fiatalok által mutatott játék alapján sikeresek lehetnek. Azt is hozzátette azonban, hogy még nagyon sok a tennivalójuk, ha elég jó szintről nagyszerűre, bajnoki kaliberré akarnak fejlődni.

Nem megy ennyire jól a Philadelphia Sixersnek, vezetőedzőjük, Brett Brown pedig a Philadelphia Inquirernek elismerte, hogy tudta ugyan, hogy nem lesz könnyű dolguk, főleg az elején, de nem gondolta, hogy ilyen keserves lesz az első szezonja.

Tegnap előtt meg is kapta a Sixers a magáét, Stan Van Gundy osztotta ki a franchise-t, amiért olyan, ligához nem méltó állományt hoztak össze direkt, amivel szánt szándékkal tankolni akarnak a draft miatt. Adam Silver megvédte a Phillyt - az új commish elmondása szerint beszélt a játékosokkal, Brown edzővel is, és szerinte az a ligára nézve sértő, ha valaki úgy gondolja, hogy ezek az emberek úgy mennek ki a pályára, hogy nem tesznek meg mindent, ami tőlük telik. Silver emellett nagyon is dicsérte a csapatot, amiért egy bajnoki címre esélyes keretet próbálnak összehozni.

George Karl egykori játékosáról, Carmelo Anthonyról beszélt a New York Timesnak. Karl szerint nem kérdés, hogy Melo nyerni akar, és elég magas a kosárIQ-ja is. Úgy is akar gondolkodni, mint egy edző, de mégsem tudja folyamatosan azt csinálni, amit az edzője kér. Karl szerint őt is tisztelte és Mike Woodsont is tiszteli Anthony, de szerinte Melo nem érti meg, hogy a legjobb játékosnak minden egyes nap a lehető legjobb hozzáállással kell dolgoznia.

Karl elmondása szerint ez nem ugyanaz, mint keményen játszani, ez inkább azt jelenti, hogy 100%-os koncentrálsz minden kicsit részletre minden egyes alkalommal. Karl tudja, hogy ez nagyon ritka, Kevin Garnett, Michael Jordan rendelkeztek ezzel a képességgel például, de szerinte LeBron James sem mindig - most már igen. Karl úgy gondolja, ez a tipikus amatőr hozzáállás, ami Melót is jellemzi: "tegnap keményen dolgoztunk, akkor most kivehetünk egy szabadnapot", és ezért kell neki valaki, aki a vezér tud lenni, a híd közte és az aktuális edzője között.

Karl ugyanebben az interjúban Chauncey Billupsot dicsérte azért, hogy a 2009-es Denver Nuggets-cel a nyugati konferencia döntőjébe jutottak. Karl szerint a bajnokokra jellemző mentalitása volt az irányítónak, amit még Detroitban szedett magára, és ami senki másnak nem volt a csapaton belül. Karl szerint nehéz megfogalmazni, miben állt Billups zsenialitása: a vezetői képességei, az öltözői hangulat irányítása és az, hogy biztosítani tudja, hogy mindig a megfelelő dologról szólnak a játékosok közötti beszélgetések, mind beletartoznak ebbe. Karl szerint Melónak ilyen típusú emberekre van szüksége, főleg olyankor, mikor kicsit önzővé válik.

A Dallas Mavericks tegnap küldte le a Texas Legendshez Jae Crowdert és Shane Larkint, most azonban visszahívta mindkettejüket a D-Ligából. Tegnap egyébként verte a Legends a Los Angeles D-Fenderst: Crowder második meccsén második tripla-dupláját jegyezte (22 pont, 14 pattanó, 10 gólpassz), Larkin pedig dupla-duplázott (22 pont, 10 pattanó).

A végére egy kicsit szakadjunk el a ligától: Lamar Odom az Euroligában és a spanyol bajnokságban is bemutatkozott már a Laboral Kutxa színeiben, egyikben sem volt túl sok köszönet. Az Euroligában, az Unicaja Malaga ellen elvesztett meccsen 6 perc alatt 0 ponttal, 2 pattanóval, 1 blokkal, 1 eladott labdával és 2 faulttal zárt. A Valencia elleni, szintén vesztes, spanyol bajnoki találkozón 17 perc alatt 2 pont (1/7 mezőny), 2 pattanó, 1 gólpassz, 2 szerzett labda voltak a számai.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus