Hírmorzsák 2014-03-03 (21:30)

Nash idén már nem lép pályára? Amare visszaszólt JR Smith-nek a "nem játszunk elég szívvel" komment miatt. A Pistons tagadja, hogy Isiah Thomas képben lenne náluk, Phil Jackson azonban továbbra is segíti a munkájukat. Riley nem akar újra edzősködni. Wall és Harden a hét játékosai. McHale és Spoelstra a hónap edzői. Jamison edz, reméli, hogy valaki leigazolja. A Magic még 10 napra megtartja Dedmont. Varnado több éves szerződést kaphat a Sixerstől. A Petrie-időszakból már csak 4 játékosa van a Kingsnek.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Mike D'Antoni ma egy újságíró kérdésére azt válaszolta, hogy kétli, hogy Steve Nash ebben a szezonban visszatér még. A tréner nem zárta ki teljesen, hogy játszik még idén az irányító, de ő a fiatalabb hátvédeknek akar játéklehetőséget adni, Nash pedig jelenleg nem érzi magát elég jól ahhoz, hogy kosarazhasson.

A New York Knicksnél egyre mélyebbek a problémák. A tegnap esti, Chicago Bulls elleni kiütéses vereséget követően Amare Stoudemire-t kérdezték JR Smith korábbi kommentjéről, amelyben azt mondta, hogy nem játszanak elég szívvel. Az erőcsatár úgy fogalmazott, hogy előbb mindenkinek tükörbe kellene néznie, és csak utána megállapításokat tenni. Először arról kell megbizonyosodnia mindenkinek, hogy ő személy szerint a lehető legkeményebben játszik. Mindenkinek magával kellene foglalkoznia Amare szerint, mert csak így mutathat jó példát a többieknek.

Tom Gores szóvivője azt az információi közölte az MLive.com-mal, hogy Isiah Thomas egyáltalán nem a legesélyesebb Joe Dumars posztjára a nyár folyamán, sőt, egyetlen pozíciót sem szán neki a Detroit Pistons, sem a vezetőségben, sem a szakmai stábban.

Az edzőlegenda, Phil Jackson egyébként Sam Amicknek (USA Today) elárulta, hogy nincs a Pistons alkalmazásában, de továbbra is tanácsokkal látja el a tulajdonost, Gorest, nem szakadt meg a kapcsolatuk a nyarat követően.

Jackson nem akar edzősködni továbbra sem, és ugyanígy van ezzel a Miami Heat GM-je, Pat Riley is, aki a Sun Sentinel újságírójának mondta el érzéseit a kérdéssel kapcsolatban. Riley elmondása szerint 6 éve nem edzősködik már, és ennek köszönhetően van tele energiával még mindig. 6 évvel ezelőtt minden reggel 5 órakor kelt, amikor még sötét volt, ő pedig eléggé maga alatt volt már ettől tréneri pályafutása vége felé.

John Wall és James Harden lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A Washington Wizards irányítója 3-0-s héthez segítette csapatát, miközben ő 25.0 pontot, 10.7 gólpasszt és 2.0 labdaszerzést tett a közösbe fellépésenként - ráadásul mezőnyből 59.2%-kal, a büntetővonalról pedig 81.3%-kal célzott. Harden Houston Rocketse 2-1-es héten van túl, ami alatt ő 27.0 pontot, 7.7 gólpasszt és 2.0 stealt átlagolt.

Kevin McHale és Eric Spoelstra lettek a hónap edzői. A Rockets februárban 8-2-t repesztett, a kétszeres címvédő Miami Heat pedig még ennél is jobb, 9-1-es mutatót tudott felmutatni az év második hónapjában.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint miután az Atlanta Hawks kitette keretéből, Antawn Jamison Charlotte-ban tartja formában magát - folyamatosan edz annak reményében, hogy egy csapat leigazolja még a rájátszás előtt.

Wojnarowski kollégája, Marc J. Spears (Yahoo Sports) azt jelentette, hogy az Orlando Magic valószínűleg egy második 10 napos szerződést is ad majd magasemberének, Dewayne Dedmonnak, aki idén már harmadik csapatánál van - játszott a Golden State Warriorsnál és a Philadelphia Sixersnél is.

Szintén Spears hozta a hírt, hogy a Philadelphia Sixers Jarvis Varnadónak több éves szerződést adhat, állítólag ezt tervezik Sam Hinkie-ék - igaz, a kontraktus valószínűleg a ligaminimumot garantálja idén a magasembernek, utána pedig egyáltalán nem garantált évek következnek majd a szerződés szerint.

Spears egy Sacramento Kingsről szóló cikkében mutatott rá a tényre: mindössze négy játékos, DeMarcus Cousins, Isaiah Thomas, Jason Thompson és Travis Outlaw maradt meg abból a keretből, amelyet még a Maloof testvérek és Geoff Petrie ex-GM összehozott. Az új GM, Pete D'Alessandro gyakorlatilag egy év alatt újraformálta az együttest.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus