Hírmorzsák 2014-03-04 (10:00)

Nash mellett Kobe is kihagyhatja a teljes hátralévő idényt. Nash úgy gondolja, nem fogják kivásárolni, de még idén vissza szeretne térni. LeBron: "golflabdát dobáltam egy óceánba". James ott lesz Ilgauskas mezvisszavonultatásánál. Wade maradni akar Miamiben, de nyerni is. Isaiah Thomas felpróbálta Shaq egyik ingét. Abdul-Jabbar visszatérne a Buckshoz valamilyen minőségben. Markieff Morris nagyon élvezi, hogy együtt játszhat testvérével. 10 napos szerződések (Collins, Mitchell, Onuaku). D-Liga hírek (Nedovics, Daniels). Embiidnek meghúzódott a háta.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Mike D'Antoni a Los Angeles Timesnak azt mondta, hogy nemcsak a tegnap már említett Steve Nash, de Kobe Bryant is kihagyhatja a teljes hátralévő idényt. Bryantnél az orvosok még nem adtak zöld utat, és a tréner szerint az a kérdés, hogy az utolsó pár meccsre visszajöjjön-e, hogy formába lendüljön, felvegye a ritmust, vagy inkább pihentessék. Nash-nél kicsit indulatosabb volt, nem értette, mire mennek ki az újságírók kérdései. 23 meccsük van hátra, és nem fognak bejutni a rájátszásba, D'Antoni szerint nincs értelme elvenni a fiatalok elöl a játék- és fejlődési lehetőséget.

A gárda GM-je, Mitch Kupchak nemrég azt nyilatkozta, hogy nem lenne etikus, ha a veterán játékmester nem maga dönthetné el, mi legyen a jövője a klubnál, ezt pedig Nash garanciának érzi arra, hogy nem fogják szabadlistára tenni a nyáron. Nash a Los Angeles Daily Newsnak azt mondta, hogy nem akarja úgy tölteni a következő heteket, hónapokat, hogy nem lép parkettre, mikor lehet, hogy ezek lesznek karrierje utolsó hónapjai, és ez motiválja, hogy minél hamarabb felépüljön és minél egészségesebb legyen.

A ma hajnal LeBron Jamesről és 61 pontos karriercsúcsáról szólt. A Miami Heat sztárja 22/33 volt mezőnyből, 8/10 a triplavonalon túlról, és ezekhez a mutatókhoz képest gyenge, 9/12 a büntetővonalról. A mérkőzést követően James azt nyilatkozta, hogy úgy érezte, mintha egy golflabdát kellene az óceánba dobnia.

Érdekesség, hogy az ESPN StatsInfo szerint az utolsó három 55 pontot elérő egyéni teljesítmény a Charlotte Bobcats ellen jött (LeBron James előtt Carmelo Anthony és Deron Williams). Azért érdekes ez, mert Steve Clifford alatt a Bobcats egy egészen kiválóan védekező együttes lett, Carmelo után azonban LeBronnak is elsült a keze ellenük.

Szintén Jameshez tartozik, hogy a Plain Dealer információi szerint a sztár ott lesz jövő szombaton Clevelandben, amikor a Cavaliers visszavonultatja Zydrunas Ilgauskas 11-es mezszámát. LeBron elmondása szerint havi egyszer-kétszer beszélnek a litvánnal. Nagyon sokat jelent neki Z, mert újoncként mindig kell egy idősebb, tapasztaltabb játékos, aki megmutatja a dolgokat, hogyan legyen valaki profi a pályán belül és azon kívül is, neki pedig Ilgauskas volt a mentora.

A Miami Heat másik sztárja, Dwyane Wade David Aldridge-dzsal (nba.com) beszélgetett. A dobóhátvéd elmondása szerint ha nyáron kilép, akkor is szeretne a Heatnél maradni, de a legfontosabb, hogy nyerni akar. Nem akar egy újjáépülő csapatban játszani, hanem egy bajnoki címre esélyes együttesben akar pattogtatni, ahol még elég nagy szerepet szánnak neki. Neki, Jamesnek és Chris Bosh-nak is lesz lehetősége eldönteni, mit akarnak, de jelenleg nagyon jó csapatban vannak, élvezik a játékot, és szeretik a várost is.

Az NBA legendája, Kareem Abdul-Jabbar szívesen térne vissza a Milwaukee Buckshoz valamilyen minőségben - KAJ az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy ha megkeresik, akkor szívesen menne vissza a franchise-hoz. Egyelőre semmiről nincs szó, mindössze pár ember érdeklődött nála, hogy visszatérne-e, ő pedig élne a lehetőséggel, ha így adódik. Abdul-Jabbar az utóbbi években edzőként próbált meg állást találni, de tavaly nyáron letett arról szándékáról, hogy görcsösen próbáljon megszerezni egy vezetőedzői posztot, miután többek között a Bucks sem őt választotta.

Paul Coro (Arizona Republic) Markieff Morrisszal készített interjút. A Phoenix Suns magasembere elmondta, hogy sokkal jobban élvezi a játékot a testvérével együtt, mint amikor még külön csapatban voltak. Szeretne fejlődni, szeretné látni, ahogy Marcus is fejlődik, és biztos benne, hogy a testvére ugyanígy van ezzel. Elmondása szerint akkor is jól érzi magát, ha nem játszik jól, de Marcus igen.

10 napos szerződésekről több információi is napvilágot látott. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Jason Collins ma köt egy újabb, másfél hét erejéig szóló kontraktust a Brooklyn Nets-cel - az első ilyen jellegű szerződése ma jár le. Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint a Milwaukee Bucks Tony Mitchell-lel készül leszerződni, aki idén 19.4 pontot átlagol a D-Ligában, a Fort Wayne Mad Antsnél. A RealGM-hez pedig olyan infók jutottak el, hogy a Cleveland Cavaliers még 10 nap erejéig megtartja Arinze Onuakut. A hármas-négyes átmenet első 10 naposa tegnap járt le.

A D-Ligához köthetően is van egy-két hír. A Golden State Warriors visszaküldte a Santa Cruz Warriorshoz szerb irányítóját, Nemanja Nedovicsot. A Houston Rockets pedig visszahívta a Rio Grande Valley Viperstől Troy Danielst.

Egy kicsit a draftra kitérve: az egyik legjobban várt fiatal, Joel Embiid meghúzta a hátát, ezért kihagyja csapata, a Kansas Jayhawks utolsó két alapszakasz meccsét, és a Big12 konferenciatorna egy részéről is hiányozhat. Vezetőedzője, Bill Self azt nyilatkozta, hogy az orvosok úgy érezték, ez a kis pihenőidő csodákra lehet képes a center egészségével, és Embiid minden bizonnyal készen áll majd az NCAA torna rajtjára.

A végére pedig a szórakozás: Isaiah Thomas felpróbálta Shaquille O'Neal egyik ingét. A végeredmény:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus