Hírmorzsák 2014-03-05 (10:45)

Melo nem vár 2015 nyaráig, Love-ot dicsérte egy másik interjúban. Barbosa bal keze eltört. Dragic sokkal nyugodtabb, mint korábban, kiismerte az ellenfeleket. Shaq, Shawn Kemp és Iverson a The Retro Shop új részében (videó). Thaddeus Young nem a többi csapat miatt, saját fejlődése érdekében tesz meg mindent idén is. Jimmy Butler játékát Thibodeau dicsérte. Napi statok: a Sixers története második legmélyebb pontján, Westbrook villámgyors tripla-duplája, Dwight Howard pedig Charles Barkley nyomában. Mekel a D-Ligában. A Nuggets retromezekben fog játszani március közepén. A Raptors jövőre más logót használ majd a 20., jubileumi szezonja alkalmából.

Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint Carmelo Anthonynak és tanácsadói körének esze ágában sincs eltolni 2015 nyaráig a játékos szabadügynökségét. Mint ismeretes, Melo idén kiléphet szerződéséből, amit többször el is mondott, hogy meg is fog tenni. Opció lenne még a New York Knicks számára, ha egy éves szerződést kötne, mivel 2015 nyarán szinte mindenkinek lejár a szerződése, és egy teljesen új keretet húzhatnának fel köré - amennyiben ez nem sikerül, akkor pedig a sztár lelépne -, de valószínűleg erre nem kerül sor: vagy idén nyáron elkötelezi magát hosszútávra Carmelo a Knickshez, vagy lelép az együttestől.

Melo egyébként nemrég Kevin Love-ról beszélt az őt kérdező riportereknek. Anthony szerint nem sok hasonlóság van közöttük, hiába játszanak mindketten olyan négyest, aki általában a periméteren játszik. Love nagyon sokat dolgozott a kinti dobásán, hogy így ki tudja nyitni a pályát mások számára, Carmelo szerint viszont ettől függetlenül a palánk alatt is képes nagyon hatékonyan játszani, ráadásul kitűnő pattanózó is. Azt is hozzátette a Knicks sztárja, hogy Love minden évben fejlődött, mióta a ligában van, és fejlődik még most is.

A Phoenix Suns brazil hátvédjének, Leandro Barbosának nincs szerencséje: alig tért vissza a ligába, azonnal lesérült. A ma hajnali, Los Angeles Clippers elleni találkozón eltört Barbosa bal keze, emiatt pedig egyelőre meg nem határozott ideig kiesett a játékból. Az jó hír viszont, hogy az első vizsgálatok alapján nincs szükség műtétre, így van még esély, hogy idén visszatérhet.

A Suns másik hátvédje, Goran Dragic Alex Kennedyvel (Basketball Insiders) beszélgetett. A szlovén játékos elmondása szerint sokkal nyugodtabban kosarazik, mint korábban. Ismeri az összes helyzetet, amibe kerülhet, ha beküldik a pályára, tudja, hogyan fognak ellene védekezni az egyes csapatok. Olyan érzése van ettől, mintha a barátaival kosarazna az udvarban, semmi nyomást nem érez. Csak kimegy a pályára és játszik, és mivel a csapattársai sokat segítenek neki, így élvezi is a játékot, nem gondolkodja túl a dolgokat.

A Philadelphia Sixers erőcsatára, Thaddeus Young 24.6 pontot, 6.4 pattanót, 4.8 gólpasszt és 4 labdaszerzést átlagol a deadline óta eltelt 5 mérkőzés alkalmával, ám a The Philadelphia Inquirerrel készült interjújában elárulta, nem azért teszi mindezt, hogy a többi csapat érdeklődését felhívja magára. Young szerint a játékosok nagyon sokat beszélnek erről, ő azonban csak fejlődni akar, jobb vezető lenni, hogy karrierje további részeiben sikeresebb lehessen. Arra figyel, ami a dolga, és megpróbál mindent megtenni, amit kérnek tőle. Átfut ugyan neki is az agyán, hogy másoknak is megmutassa, milyen jó játékos, de nem erre koncentrál. Szerinte ha csak a kosárlabdára figyel valaki, akkor jól alakulnak a dolgai.

A Sixershez tartozik, hogy 15 meccses vereségsorozatban vannak ma hajnali, Oklahoma City Thunder elleni vereségükkel, ezzel beállították a franchise második leghosszabb ilyen streakjét. A leghosszabb egy 20-as vesztő széria, komoly veszélyben van az is. A napi stat rovatba tartozik még, hogy Russell Westbrook 20 perc alatt tripla-duplázott, erre közel 60 éve senki nem volt képes. És még egy: Dwight Howard 1997/98 és Charles Barkley óta az első Rocket, aki egy szezon alatt 40 dupla-duplát ért el - Sir Charles akkor 42-ig jutott.

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler is kitűnő a deadline óta: az utolsó 6 meccsén 15.3 pontot átlagolt 52.5%-os mezőnypontossággal, emellett van meccsenként 4.7 pattanója, 3.5 gólpassza, 1.7 labdaszerzése és 1.5 blokkja is. Tom Thibodeau vezetőedző dicsérte játékosát a Chicago Tribune-nak adott nyilatkozatában. Elmondása szerint fantasztikus hozzáállása van Butlernek. Ha a lehető legjobban védekezik egy játékos ellen, de az kosarat szerez, akkor ugyanazt a melót elvégzi a következő védekezésnél és azt követően is. Annál többet nem is kérhetnek tőle, mint hogy megdolgoztassa ellenfelét a pontokért. A tréner hozzátette, hogy emellett támadásban is nagyon hasznos, a gyorsindításoknál, a labda nélküli mozgásoknál és az elzárás-leválásoknál is elvégzi a feladatát. Nagyon sok mindent kérnek tőle, de nagyon magas szinten is játszik.

A Dallas Mavericks a D-Ligába, a Texas Legendshez küldte Gal Mekelt. Az izraeli irányító 30 meccsen 9.6 percet átlagolt, de a legutóbbi 21 találkozót kihagyta, mivel megműtötték jobb térdét meniscus-szakadás miatt. Valószínűleg a rehab részeként megpróbálják a D-Ligában formába hozni, és nem ott számolnak vele hosszútávon.

A Denver Nuggets március 17-én, a Los Angeles Clippers elleni találkozón retro-mezekben fog játszani: az 1993/94-es idényből hozzák vissza a színeket és a dizájnt. A fotózásról ezen a linken láthattok egy kis ízelítőt.

Shaquille O'Neal, Shawn Kemp és Allen Iverson a "The Retro Shop" harmadik epizódjában:

Végül pedig a Toronto Raptors jövő évi logója a 20., jubileumi szezon alkalmából:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus