Hírmorzsák 2014-03-05 (21:15)

Rondónak javult a kinti dobása Ron Adams segítségével. A Knicks drukkerei Dolan ellen tüntetnek. Woodson még hiszi, hogy alkalmas a Knicks vezetőedzői posztjára. Jason Collins még 10 napra a Netsnél. Blatche egy lépéssel közelebb a Fülöp-szigeteki állampolgársághoz. Napi statok: a Spurs a pozitív, a Sixers a negatív oldalon. Barkley az összes lottery-csapatnak ugyanolyan esélyt adna az 1/1-re. Dominique Wilkinst egyáltalán nem nyűgözte le Lebron 61 pontja. James és Wade Beverley-t dicsérték. A Bulls és Warriors luxusadóba csúszhat a bónuszok miatt. Lehet, hogy Redick csak a PO-ra tér vissza. Buycks a D-Ligában.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo jóval jobban dob távolról, mint korábban: 36%-kal tüzel a triplavonalon túlról. A játékos a Boston Globe-nak azt nyilatkozta, hogy a nyáron szerződtetett segédedzőnek, Ron Adamsnek jár ezért az elismerés, aki az első naptól kezdve foglalkozik vele, és azzal, hogy javuljon a dobótechnikája.

Adams is megszólalt. Ő azt mondta, hogy sok dologról beszélgettek a dobással kapcsolatban, ezek közül pedig talán a legfontosabb az volt, hogy jól mérje fel Rondo, mikor van üresen és mikor dobjon. Egy másik nagyon fontos dolog volt, hogy minden a lábbal kezdődik, a lábmunkáján kellett alakítani a dobások közben. Azt is megemlítette Adams, hogy Rondónak a szokásosnál nagyobbak a kezei, ez pedig némi problémát okozott, de most tanulja az irányító, hogyan kapja el, és aztán hogyan engedje el a labdát megfelelően, a kellő pörgést beleadva.

Marc Berman (New York Post) forrásai szerint a New York Knicks drukkerei tüntetést szerveznek James Dolan tulajdonos ellen a március 19-ei, Indiana Pacers elleni találkozó előtt a Madison Square Gardennél. A szervezők egy kiadványban azt írták, hogy a tüntetést azért szervezik, mert Dolan nem engedi a kosárlabdához értő embereknek, hogy ők hozzák meg a döntéseket, ő pedig saját magát licitálja túl a tárgyalásokban, a cseréknél pedig folyamatosan túlfizeti az ellenfeleket.

A Knicks vezetőedzője, Mike Woodson Bermannel beszélgetett. Elmondása szerint tudja, hogy nagyon vékony jégen táncol, nincs túl sok dobása, vagy esélye arra, hogy jövőre is ő irányítja az együttest, ettől függetlenül nem adja fel, és továbbra is úgy érzi, hogy ő a megfelelő ember a vezetőedzői poszt betöltésére.

A másik New York-i együttes, a Brooklyn Nets hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolták második 10 napos szerződésével is Jason Collinst.

A Nets másik magasembere, Andray Blatche egyre közelebb van ahhoz, hogy Fülöp-szigeteki állampolgár legyen. A Fülöp-szigeteki parlament tegnap jóváhagyta Blatche honosítását, ettől függetlenül még nem teljesen biztos, hogy a magasember az ő színeikben játszhat majd a 2014-es világbajnokságon: Blatche-nek még meg kell jelennie a helyi konzulátuson, ahol egy interjún túl kell még esnie.

Napi statisztikák: A San Antonio Spurs a liga történetének első csapata, amelyben 13 játékos is jegyzett legalább 1 gólpasszt egy meccsen. A Philadelphia Sixers azonban a negatív lapjait írja újra az NBA történelemkönyvének: 297 ponttal voltak jobbak az ellenfelek a jelenleg is tartó, 15 meccses vereségsorozat alkalmával, ez pedig a liga történetének második legrosszabb ilyen szériájának címére jó.

Valószínűleg a Sixers az egyik csapat, amelyik Charles Barkley-t is felidegesítette, a TNT csatorna szakértője pedig megoldás ajánlott a tankolásra: minden lottery csapatnak egy ping-pong labdát adna csak Barkley, tehát mindenki ugyanolyan esélyekkel indulna az 1/1-ért, aki nem jut PO-ba.

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy Magic Johnson el volt ájulva LeBron James 61 pontjától, nem így tett azonban Dominique Wilkins. Az Atlanta Hawks legendája szerint James természetesen nagy meccset játszott, nagyon jól dobott, de Wilkins szerint nem mellékes, hogy ezt egy 50% alatti együttes, a Charlotte Bobcats ellen produkálta. Az egykori kiváló kosaras a védekezést hiányolta, illetve hogy a Bobcatsnél támadásban senki nem tudta Bront olyan védőmunkára kényszeríteni, ami kicsit kivette volna az energiáját a támadásból.

Wilkins szerint Al Jefferson 38 pont, 19 pattanós teljesítményéről is beszélni kellett volna. Szerinte a Charlotte egész védelme csődöt mondott: nem voltak kizárások, rossz ütemben jöttek a kettőzések, a tolódások lassúak voltak, így 54 évesen is dobott volna nekik 40 pontot. Szerinte teljesen más volt Michael Jordan, Larry Bird vagy Bernard King ellen 30 pontot átlagolni, és emellett védőoldalon őket fogni. Azokat a kérdéseket is feltette Wilkins, hogy elég-e ez a teljesítmény, hogy LeBron újra az MVP-szavazás élére álljon, és elfelejtettük-e már, hogy Kevin Durant hogyan vette a hátára az Oklahoma City Thundert, amikor Russell Westbrook lesérült.

Egy nappal később, ma hajnalban a Houston Rockets megverte a Heatet, LeBron és Dwyane Wade pedig volt csapattársukat, Patrick Beverley-t dicsérték. Wade szerint nagyszerűen játszott az irányító, akit egykor ő és James is nagyon akartak a csapatba. LeBron szerint Beverley soha nem hátrál meg senkitől, egy igazi bulldog, aki minden nap nagyon keményen dolgozik a sikerért.

Több együttes is luxusadóba csusszanhat év végére. A Chicago Bullsról már hallottunk év közben is: ha Taj Gibson az év első vagy második védekezőcsapatába kerül beválasztásra, akkor a 71.748 millió dolláros luxusadó-vonal fölé kerülnek Gar Formanék, de Zach Lowe (Grantland) úgy tudja, hogy Joakim Noah bónuszaival is megtehetik ugyanezt. A Golden State Warriorsnál a Grantland tudomása szerint Andrew Bogutnak van egy 425 ezer dolláros bónusza, ha az első vagy második védekezőcsapatba kerül, ezzel pedig az oaklandiek is határ fölé kerülnének.

Mint ismeretes, JJ Redick hátsérülése miatt nem játszik már egy ideje - 11 mérkőzése nem lépett pályára -, és nincs is nagyon előjegyzett időpont, amikorra visszavárják, könnyen lehet, hogy csak a PO-ban jelentkezik újra játékra. Vezetőedzője, Doc Rivers azt nyilatkozta a Los Angeles Timesnak, hogy már sokkal jobb állapotban van játékosa, dobál is egy kicsit, amiről ugyan nem tudja, mennyire jó hír, de legalább már csinál valamit. A tréner hozzátette, hogy ettől függetlenül nem tart ott a felépülésben Redick, ahova korábban várták, mert azt gondolták eleinte, hogy mostanra már bevethető állapotban lesz.

A Toronto Raptors a D-Ligába, a Bakersfield Jamhez küldte Dwight Buyckst. Az irányító másodjára jár majd lent, először januárban töltött a Jamnél 5 mérkőzést, amelyen 12.4 pontot és 4.0 gólpasszt átlagolt. Buycks a Raptorsnál eddig 13 találkozón léphetett pályára, de nagyon limitált időt töltött a parketten.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus