Hírmorzsák 2014-03-06 (10:30)

LeBron és Griffin lettek a hónap játékosai, Calathes és Oladipo a hónap újoncai. James Wilt Chamberlaint idézte februárban. Nash valószínűleg jövőre is marad a Lakersnél, Wesley Johnson is szeretné ugyanezt tenni. Redick akár a teljes idényt is kihagyhatja. Bledsoe vasárnap és jövő hét szerda között várható valamikor. Carter úgy érzi, pár év még van benne. Új Nike reklám Kobe Bryanttel (videó). Karaszev újra a D-Ligában. 10 napos szerződések (Gutierrez, Royce White)

LeBron James és Blake Griffin lettek a hónap játékosai keleten és nyugaton februárban. A Miami Heat kiscsatára 30.8 pontot, 8.1 pattanót, 6.7 gólpasszt és 2.7 labdaszerzést átlagolt a hónap során, miközben csapata a liga legjobb mérlegét, 9-1-et teljesítette, és mivel 57.5%-kal tüzelt mezőnyből, ezért Wilt Chamberlain után LeBron lett a második játékos az NBA történetében, aki 30 pont, 8 pattanó, 6 gólpassz mellé 57%-os mezőnypontosságot is felírhatott egy teljes hónap során. A Los Angeles Clippers erőcsatára 30.0 pontot, 10.7 pattanót és 3.7 gólpasszt tett a közösbe fellépésenként.

A hónap újoncai díjat is kiosztották, ezt ezúttal Victor Oladipo és Nick Calathes kapták. Az Orlando Magic hátvédje 14.7 pontot, 4.4 pattanót, 4.9 gólpasszt és 1.9 labdaszerzést átlagolt februárban, míg a Memphis Grizzlies görög irányítójának 10.7 pont, 3.6 pattanó, 4.6 gólpassz és 1.8 labdaszerzés voltak a számai.

Kevin Ding (Bleacher Report) forrásai szerint mivel a Los Angeles Lakers nem költ majd egyetlen játékosra sem maximum szerződésnyit az idei nyáron, és megpróbálják 2015-re tartogatni a sapka alatti helyüket, így Steve Nash-t nagy valószínűséggel nem vásárolják ki, hanem marad a következő szezonra is az aranysárga-liláknál.

A Lakers másik játékosa, Wesley Johnson is szívesen visszatérne az együtteshez jövőre - idén 9.4 pontot és 4.1 pattanót átlagol eddig. A swingman a Los Angeles Daily Newsnak elárulta, hogy szeretne a következő szezonban is a Lakersnél játszani, és reméli, hogy csapat is úgy gondolja, hogy van értelme a közös folytatásnak. Johnson úgy érzi, továbbra is bizonyítania kell, és folyamatosan keményen kell játszania. Azt is hozzátette, hogy szeretne hosszútávú megállapodást, de ezt a vezetőség dolga eldönteni.

A másik Los Angeles-i együtteshez, a Clippershez tartozik, hogy vezetőedzőjük, Doc Rivers azt a lehetőséget sem zárta ki, hogy JJ Redick hátfájdalmai miatt idén már egyáltalán nem léphet pályára. A tréner azt mondta, hogy egyelőre nem gondolt erre, illetve nem akar erre gondolni, de tudja, hogy ez is felmerült már, olyan régóta van sérültlistán a dobóhátvéd. Annyit tett még hozzá, hogy reménykednek a legjobbakban, mást nem tudnak tenni.

Paul Coro (Arizona Republic) úgy tudja, hogy a Phoenix Suns hátvédje, Eric Bledsoe a jövő hétig visszatér valamikor artroszkópiás térdműtétjét követően - nem előbb, mint a vasárnapi, Golden State elleni találkozó, de legkésőbb szerdán, a Cleveland Cavaliers ellen már pályán lesz a hírek szerint. Jeff Hornacek vezetőedző azt nyilatkozta, hogy nem tudja még, hogyan fogják eleinte használni Bledsoe-t: valószínűleg az első meccseken a padról jön majd, de remélik, hogy a találkozók végén ott lehet a pályán. Ha azonnal a kezdőbe tennék, az néhány meccsig szinte biztosan visszavetné őket.

A Dallas Mavericks cserejátékosának, Vince Carternek még mindig produktív éve van, hiszen 11.9 pontot és 3.6 pattanót tesz a közösbe meccsenként. A 37 éves Cartertől azt kérdezték, hogy játszik-e vajon 40 éves korában is. Minden idők egyik, ha nem a legjobb zsákolója szerint 1-2 év még biztosan van benne, de hogy 40 évesen játszani fog-e még, azt nem tudja.

Az új Nike - Kobe Bryant reklám:

10 napos szerződések, D-liga hírek

Marc Stein (ESPN) információi alapján a Brooklyn Nets Jorge Gutierrezzel készül leszerződni másfél hét erejéig. A 25 esztendős hátvéd a Canton Charge játékosa 2012 nyara óta, és az egyik utolsó keretszűkítés alkalmával rakta ki a Nets a mostani szezon előtti edzőtábor végén.

Ha már szóba került a Canton Charge, akkor közvetve ide tartozik, hogy a Cleveland Cavaliers leküldte tegnap Szergej Karaszevet. Az orosz swingman idén 12 meccsen játszott már a Cantonnál, ezeken a találkozókon 13.1 pontot, 4.3 pattanót, 2.4 gólpasszt és 1.2 labdaszerzést átlagolt.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi alapján a Sacramento Kings Royce White-tal köt 10 napos kontraktust, majd azonnal küldik is le a D-Ligába, a Reno Bighornshoz. Amennyiben a négy rendelkezésre álló mérkőzés alapján megfelel, akkor adnak neki egy második 10 napost is, és akkor már a Kingsnél szerepelhet majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus