Hírmorzsák 2014-03-06 (21:30)

Noah az All-Star hétvége alatt megpróbálta kicsit rábeszélni Anthonyt, hogy folytassa a Bullsnál karrierjét. A Bulls Melót vagy Miroticot mindenképpen akarja a nyáron. Noah hüvelykujjának nincs nagy baja. Korver a ma hajnalban megszakadó, 127-es meccses sorozatáról beszélt. Nate Robinson marad a Denvernél jövőre is. Meghosszabbítja Randy Wittman szerződését a Wizards, ha bejutnak a PO-ba? Az ügynökök és a csapatvezetők már arra készülnek, hogy 2017-ben megint lockout lesz, Adam Silverék hard capet akarnak. Baron Davis visszatérne. Joel Embiid érdekes tweetje. Orlando Johnson a szezon végéig a Kingsnél maradhat. 10 napos szerződések (White, Gutierrez, Reggie Williams)

Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint Joakim Noah az All-Star hétvége alatt megpróbálta finoman meggyőzni Carmelo Anthonyt, hogy igazoljon jövőre a Chicago Bullshoz. A New York Knicks sztárja arról kérdezte a francia centert, hogy milyen Tom Thibodeau irányítása alatt játszani, illetve elmondta Noah-nak, hogy csodálja, amilyen keményen játszik a Bulls és amilyen éhesek a sikerre. A középjátékos azt mondta Melónak, hogy ha nyerni akar és megtapasztalni, milyen egy nyerő kultúrában élő csapat játékosának lenni, akkor nyáron válassza a Chicagót.

A hírek szerint Derrick Rose is szívesen látná Anthonyt a csapatnál, és nyáron nagyon szívesen beszállna ő is a kiscsatár meggyőzésébe. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Knicks szeretné megszereni Thibodeau-t, akinek viszont többéves szerződése van még Chicagóban, szinte kizárt, hogy elengedi a Bulls, Broussard információi viszont Melónak is sok lenne egyszerre, ha nem játszhatna New Yorkban és még sokkal kevesebb pénzért is kellene tennie mindezt.

Broussard egyébként úgy tudja, hogy a Bullsnál Melo és Nikola Mirotic az első számú opciók nyáron, őket akarják leigazolni, vagyis a kettőből az egyiket. Anthony főleg azért opció, mert lehetséges, hogy Mirotic csak 2015 nyarán csatlakozik a Bullshoz, mivel 2016-ig van szerződése a Real Madridnál, és egyelőre elég borsos a kivásárlási ára. Broussard információi alapján Jerry Reinsdorfék nem félnek kifizetni a luxusadót sem, ha valamelyikre szert tehetnek.

Szintén ide tartozik, hogy Joakim Noah jobb hüvelykujja megsérült ma hajnalban. A center visszatért a pályára a meccsen is, és KC Johnson (Chicago Tribune) úgy tudja, hogy nem komoly a középjátékos problémája.

2012. november 2-a, pontosan 127 összecsapás után Kyle Korver úgy lépett pályára ma hajnalban, hogy nem tudott értékesíteni egyetlen hármast sem egy NBA meccsen. A liga jelenlegi legjobb tripladobója annyit mondott a streakről, hogy nagyon jó volt, amíg tartott, és ha a későbbiekben ránéz erre, és visszaemlékszik, büszke lesz arra, amit letett az asztalra.

A Denver Post információi szerint a januárban ACL-szakadást szenvedő Nate Robinson azt tervezi, hogy lehívja jövő évi játékosopcióját, ami 2.1 millió dollárt garantált neki a következő idényre, így marad még egy évet a coloradóiaknál.

A Washington Post úgy tudja, hogy amennyiben a Washington Wizards bejut a PO-ba, akkor Randy Wittman vezetőedző nemcsak erre az évre maradhat az együttesnél, de nyáron lejáró kontraktusát megújítják, hosszabbítani fognak vele.

Nem túl jó hír, hogy az ügynökök és a csapatvezetők körében nagy az egyetértés, hogy a liga egyenes úton halad afelé, hogy 2017 nyarán újabb lockout legyen - mint ismeretes, a 2016/17-es szezont követően a tulajdonosok és a játékosok is kiléphetnek a jelenlegi kollektív szerződésből. Adam Silver és az NBA vezetői már most kezdik szoktatni az emberket ahhoz, hogy ők bizony hard capet akarnak a következő CBA-ban, azaz olyan fizetési sapkát, amelyet semmilyen esetben sem lehet átlépni.

A Bleacher Report információi szerint Baron Davis Vancouverben edz, és szeretne visszatérni az NBA-be. Davis legutóbb a New York Knicksnél játszott a 2011/12-es idényben, de elszakadt a jobb térdében ACL-je és MCL-je is, azóta nem játszott.

Egy érdekes tweet az idei draft egyik legjobban várt játékosától, a Kansas Jayhawks centerétől, Joel Embiidtől: "Fantasztikus este volt ez a végzősök számára, alig várom, hogy én is az legyek. Nagy kár, hogy nem játszhattam...". Mint ismeretes, Embiid mindössze első évét tölti az egyetemen.

10 napos szerződések

Az Oklahoma City Thunder Reggie Williamsszel kötött nemrég szerződést másfél hét erejéig. A vajkezű dobóhátvéd idén a Tulsa 66ersnél, a Thunder D-Ligás csapatánál játszott, és 21.1 pontot átlagolt.

A reggel már beharangozott Jorge Gutierrez - Brooklyn Nets házasság megköttetett, 10 napos szerződést kapott a mexikói.

Szintén volt szó arról reggel, hogy Royce White a Sacramento Kingsnél fogja folytatni, és ez így is történt, White 10 naposa is hivatalos lett.

A Sacramentónál egyébként nem sokára lejár Orlando Johnson 10 napos szerződése, Jason Jones (Sacramento Bee) forrásai szerint pedig a játékos meggyőzte a Kings vezetőit: a szezon hátralévő részére szerződést fog kapni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus