Hírmorzsák 2014-03-11 (10:30)

Carmelo és Harden a hét játékosai. Dolan soha senkinek nem fog teljes szabad kezet adni a Knicksnél. Nincs közel a megegyezés a New York és Jackson között? Ha mégis megtörténik, Steve Kerr lehet a csapat következő edzője. McHale szerint nagyon egységes most a Rockets. Durant próbálkozni fog, hogy Fisher mégse vonuljon vissza. Embiidet nem kell műteni, de a Sweet16-ig nem játszik és az 1/1-ébe kerülhet a fáradásos törés. DJ White a Warriorsnél privát edzésen. A Pelicans még mindig nem tudja, mi lesz Pierre Jackson sorsa. D-Liga hírek (Crabbe, Nedovics)

James Harden és Carmelo Anthony lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. Harden Houston Rocketse 4-0-s héten van túl, ami alatt megverték a Pacerst, a Heatet és a Blazerst is. A dobóhátvéd 30.3 pontot, 6.8 gólpasszt és 2.5 labdalopást jegyzett mérkőzésenként. Anthony New York Knickse 3-1-s hetet tudhat magáének, a kiscsatár pedig 29.0 pontot, 5.3 pattanót, 4.8 gólpasszt és 2.75 stealt átlagolt.

Ha már Anthony, akkor folytassuk a Knicksszel. Pár napja másról sem szólnak a hírek, csak arról, hogy Phil Jacksont szeretné megszerezni a New York. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) egy magasrangú, ligában dolgozó vezetővel beszélt, aki szerint James Dolan soha nem fog senkinek teljes szabad kezet adni. Nagyon komoly erőt biztosított Donnie Walshnak és Isiah Thomasnak is, de amikor akart, akkor náluk is közbeszólt, és nem volt kérdés, kinek a szava a döntő. A meg nem nevezett interjúalany azt is elmondta, hogy szerinte a legnagyobb baj az, hogy Dolannél külön szabály, hogy nem beszélnek a vezetőségi tagok a médiával. Ez alól Walsh volt a kivétel, azóta pedig Dolan még inkább megfogadta, hogy soha többet nem enged ilyet.

Szintén Wojnarowski hozta le, hogy Phil Jackson belső köreiben senki nem gondolja úgy, hogy jelenleg közel állna a két fél a megállapodáshoz. Bill Simmons (ESPN) még vasárnap azt írta, hogy Steve Kerr esélyes lehet a vezetőedzői posztra, amennyiben Jacksont kinevezik, és ezt Frank Isola (New York Daily News) is megerősítette - Kerr egyébként legutóbb a Phoenix Suns GM-je volt, jelenleg pedig a TNT szakértője. Simmons azt írta, hogy Jackson és Kerr nagyon közel állnak egymáshoz, ráadásul Kerr szeretne edzősködni, és korábban el is mondta, hogy reményei szerint ez lesz az az év, amikor elkezdheti a trénerkedést.

Harden is szóba került, így térjünk kicsit vissza a Houston Rocketshez. Vezetőedzőjük, Kevin McHale szerint sokkal jobb a csapategység, mint volt az év első részében. A tréner szerint ez a kosárlabda egyik legalulértékeltebb része: hogyan képesek együtt játszani az egyes játékosok, mennyire ismerik a többiek erősségeit, gyengeségeit. Szerinte nagyon egyfelé húz most a csapat: szeretnének nagyon jó egységet alkotni, és minden kisebb dolgon túllépni, ami a szezon korábbi szakaszában történt velük.

A Kansas City Star értesülései szerint a Kansas Jayhawks centere, Joel Embiid határozatlan időre kiesett a játékból, de műteni nem kell. Mint arról már tegnap beszámoltunk, az idei draft egyik 1/1 várományosa Los Angelesben járt, hogy megnézze egy hátspecialista, aki megerősítette az első szakvéleményt: fáradásos törése van a középjátékosnak. A Big12 tornáját, és az NCAA torna első két körét biztosan kihagyja Embiid, de Bill Self vezetőedző reménykedik benne, hogy ha bejutnak, akkor a harmadik körtől, a Sweet 16-től számíthat játékosára. Az egyik meg nem nevezett GM Jeff Goodmannek azt nyilatkozta, ez a sérülés Embiid 1/1-ébe kerülhet, most úgy néz ki, hogy újra három fősre bővült az első pozícióért folytatott harc.

Mark Medina (Los Angeles Daily News) úgy tudja, hogy bár Derek Fisher úgy tervezte, hogy ez lesz az utolsó idénye az NBA-ben, csapattársa, Kevin Durant a nyáron szeretne beszélni Fisher családjával, hogy kicsit csúsztassák el a visszavonulás időpontját, és még legalább egy évig erősíthesse őket a veterán hátvéd.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a korábban a Boston Celticsnél, a Charlotte Bobcatsnél és az Oklahoma City Thundernél is megforduló DJ White tegnap a Golden State Warriorsnél volt privát edzésen.

A New Orleans Pelicans továbbra sem tudja, mit csináljon Pierre Jacksonnal. Az alulméretezett, inkább a pontszerzéssel foglalkozó, egyes posztos játékos a D-Liga egyik legjobbja volt, nemrég pedig a török Fenerbahcéhez igazolt, de a GM, Dell Demps elmondása szerint továbbra sem tudják biztosan, hogy szerződést adnak-e a nyáron Jacksonnak, vagy sem - mint ismeretes, a draft napján szerezték meg játékjogát, de kontraktust még nem kapott a kosaras.

A Portland TrailBlazers a D-Ligába, az Idaho Stampede-hez küldte újonc dobóhátvédjét, Allen Crabbe-et. Ez lesz a kosaras első megbizatása a D-Ligában, pedig mindössze 12 találkozón kapott szerepet idén a Blazersben. A Golden State Warriors ugyanígy cselekedett szerb irányítójával, Nemanja Nedoviccsal, aki a Santa Cruz Warriorsben folytatja most egy ideig.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus