Hírmorzsák 2014-03-11 (21:15)

Andrew Bynum ma este bemutatkozik a Pacersben. Lehet, hogy Bargnani ebben a szezonban már nem lép pályára. További ellentmondó információk Phil Jacksonnal és a Knicksszel kapcsolatban, egyes hírek szerint a hétvégén megegyezik a két fél. Gortat szerint engedni kellene a verekedést a ligában. Varnado a következő szezon végéig a Sixersé, a Philly érdeklődik Casper Ware iránt is. Babb második 10 naposa hivatalos a Celticsnél. Odom hazautazott egy hátspecialistához. Saric hajlik afelé, hogy ne jelentkezzen a draftra.

Candace Buckner (Indianapolis Star) információi szerint Andrew Bynum ma este bemutatkozik új csapatában, az Indiana Pacersben. A center Ian Mahinmi perceit fogja megkapni a rotációban. Frank Vogel vezetőedző annyit mondott, hogy amint pályára fog lépni Bynum, szerinte kitűnő teljesítményt fog nyújtani.

Van, akit viszont lehet, hogy idén már nem láthatunk többet. A New York Knicks erőcsatárának, Andrea Bargnaninak még január 24-én sérült meg a könyöke egy emlékezetes támadóhibát követő esésnél. Az olasz kosaras az ESPN-nek azt mondta, hogy nincs előre meghatározva, mikor léphet újra pályára, és az sem biztos, hogy ez ebben a szezonban fog megtörténni.

Maradjunk a Knicksnél. Phil Jacksonról szóltak az utóbbi napok: emlékezhetünk rá, hogy Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint a csapatnál úgy gondolják, már gyakorlatilag megegyeztek az edzőlegendával, ám Jackson bizalmasai egyáltalán nem gondolják úgy, hogy közel lenne a megállapodás. Ez utóbbi vonalat látszik erősíteni Sam Amick (USA Today) legutóbbi írása is, amelyben a saját forrásai hivatkozva azt állítja, erősen optimisták azok a hírek, miszerint már szinte biztos, hogy Jackson visszatér korábbi csapatához.

Eközben az újdonsült SuperBowl-győztes, a Seattle Seahawks csapatának edzője, Pete Carroll már gratulált is Jacksonnak ahhoz, hogy újra a ligában dolgozik, Broussard pedig úgy tudja, hogy a két fél ezen a hétvégén megegyezhet, bejelentés pedig a jövő héten történhet.

A Washington Wizards lengyel centere, Marcin Gortat érdekes nyilatkozatot tett az ESPN-nek, Gortat ugyanis azt javasolja, hogy az NBA-nek engednie kellene a verekedést. A középjátékos úgy gondolja, hogy gyors, 15-20 másodperces ütésváltásokat kellene engedni két ember között (tehát nem tömegbunyót), ami után a bíró közbelépne. Szerinte a szurkolók nagyon lázba jönnének, a két ember pedig megoldaná az egymással való problémáját, amellett, hogy természetesen mindkettőt kiállítanák és el is tiltanák utána.

A Philadelphia Sixers több éves szerződést kötött Jarvis Varnadóval. Mint ismeretes, Brett Brownék négy játékost is megnéztek a napokban privát edzésen, de a tréner már ezelőtt is azt szerette volna, ha a védekezőspecialista magasembert tartják meg. Varnado a szezon végéig kapott kontraktust, amely a következő idényben is érvényben maradhat, amennyiben a Sixers úgy dönt, megtartaná játékosát még egy évig (minimális garantált rész egyébként is van a szerződésben a hírek szerint).

A Sportando európai hírportál szerint Casper Ware iránt is érdeklődik a Sixers, de nem tudni, mennyire friss ez az információ, mivel Varnado leigazolásával 15 főn áll jelenleg a Philly kerete, így Ware legigazolásához valaki ki kellene tenniük a keretből.

A Boston Celtics hivatalosan is leigazolta Chris Babbet egy második 10 napos szerződéssel.

Lamar Odomnak eddig nem jött be a spanyol kaland. Két pocsék meccset játszott eddig a Laboral Kutxa színeiben, de hátfájdalmakkal is küszködik, emiatt nemrég vissza is utazott Amerikába, hogy megnézesse magát egy hátspecialistával.

Szintén Európához tartozik, hogy az idei drafton lotterybe várt horvát csatár, Dario Saric közel sem biztos, hogy idén jelentkezik a játékosbörzére. Saric azt nyilatkozta, hogy a fejlődése szempontjából szerinte jobb, ha Európában marad, de megvárja a szezon végét, és meglátja, mik a lehetőségei, mi a legjobb számára. Édesapja szerint maradhat a Cibonánál, mehet Törökországba, az Anadolu Efeshez, de érdeklődik iránta a Barcelona és a Real Madrid is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus