Hírmorzsák 2014-03-12 (10:30)

Egyes hírek szerint megegyezett a Knicks és Phil Jackson, mások forrásai szerint a Pistons és a Cavs is képben van még. Jackson minden idők legjobban fizetett vezetője lesz? Mills marad a csapatnál, de csak a kapcsolatai miatt. Kerr azokról a pletykákról  beszélt, miszerint ő lesz a Knicks vezetőedzője, ha Jacksont kinevezik. Kobe idén már nem játszik. Bazemore nagyon szívesen hallgatná Bryant tanácsait. Dirk már a 12. az örökranglistán. Jason Collins a szezon végéig a Netsnél. Blatche honosítására igent mondtak a Fülöp-szigeteken. D-Liga hírek (Reggie Williams, Nedovics, Karaszev).

Marc Berman (New York Post) forrásai szerint Phil Jackson és a New York Knicks megegyeztek a szerződés komolyabb pontjaiban, az egykor a csapattal játékosként bajnoki címet szerző, később edzőlegendává váló Jackson elnöki minősítésben csatlakozik a Knickshez. Berman úgy tudja, hogy szombaton szóban elkötelezte magát Jackson, és most már csak az ügyvédeken múlik, mikor tudják az utolsó kis részleteket is kidolgozni, de a hét vége előtt erre is sor fog kerülni.

Frank Isola (New York Daily News) információi alapján James Dolan tulajdonos Bill Bradley-t, Jackson korábbi csapattársát, illetve volt amerikai szenátort is bevonta a beszélgetésekbe, hogy segítsen a megállapodásban, amelynek alapján évi 15 millió dollár lehet Jackson bére - sőt, arról is volt szó, hogy kap egy kisebb tulajdonrészt is. Amennyiben megtörténik hivatalosan is a Jackson - Knicks házasság, Steve Mills GM akkor is a Knicksnél marad valamilyen minőségben, mivel Dolanék úgy gondolkodnak, hogy a szabadügynököknél jól jöhet, hogy Millsnek jó a kapcsolatai a játékosügynökökkel és a GM-ekkel.

Más szerepe nem nagyon lesz Millsnek, ugyanis Isola úgy tudja, hogy Dolan mellett Jacksonnál lesz a végső szó a döntéseknél, tehát gyakorlatilag az lesz, amit ő és a tulajdonos szeretnének. Jackson valószínűleg tanácsadói minőségben lesz a Knicks elnöke - olyan munkát szeretne, mint ami Jerry Westnek van a Golden State Warriorsnál, aki összesen évente kétszer utazik Los Angelesből Oaklandbe. A hírek szerint nem nagyon akar New Yorkba költözni, és a mindennapos teendőkbe is belefolyni.

Az a pletyka is szárnyra kapott már, hogy ha Jackson érkezik a Knickshez, akkor Steve Kerr lehet az együttes következő vezetőedzője, erről pedig az érintett nyilatkozott is tegnap, miután éppen New Yorkban járt a CBS NCAA tornával kapcsolatos összejövetelén. Kerr azt mondta, megérti a spekulációkat. Játszott Jackson kezei alatt, ismeri őt, nemrég elmondta, hogy szeretne edzősködni, az emberek pedig összekapcsolnak dolgokat, de igen kényelmetlen helyzetben van, ha pletykát kell kommentálnia, főleg ha az egy másik ember állásával kapcsolatos.

Kerr elmondása szerint 3 évig volt GM Phoenixben, és imádott a játékosokkal együtt lenni a pályán, ekkor kezdett el érdeklődni az edzői szakma felé. Nyitva tartja a szemét, figyeli a lehetőségeket, és szerinte nagyon fontos, hogy az ember mindig nyitott legyen új dolgokra. Jacksonra visszatérve elmondta, hogy sokat beszélgettek, és tudja, hogy vezetőségi poszton akar dolgozni egykori mestere, régóta ez az álma, mert egy franchise felépítésében akar részt venni.

Steve Kyler (Basketball Insiders) szerint nem lefutott még a dolog, ugyanis Joe Dumars minden bizonnyal távozik a Detroit Pistonstól legkésőbb a nyáron, és a Pistons is erősen érdeklődik Jackson iránt - az kétséges, hogy ők ennyi pénzt áldoznának rá, amennyit a Knicks -, sőt, a Cleveland Cavalierst is megemlítették Kyler forrásai, bár velük csak kezdetlegesek a beszélgetések.

Kevin Ding (Bleacher Report) csapatközeli forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Los Angeles Lakers a hét későbbi részében hivatalosan is bejelenti, hogy Kobe Bryant ebben az idényben már nem lép pályára. A sztár nem utazott el a csapattal az Oklahoma és a San Antonio elleni idegenbeli meccsekre, újra megvizsgálja őt Steve Lombardo csapatorvos, de állítólag olyan szinten zavarja még a térde Bryantet, hogy szinte kizárt, hogy zöld utat engedjenek neki, akkor pedig a Lakers ebben a szezonban már nem számol vele. 6 hetes felépülési időt jósoltak számára, ám ha nem játszik már idén, akkor az idény utolsó 17 hetét kénytelen kihagyni. Kobe egy nemrég készült interjúban elmondta, hogy nagyon lassan halad felépülése, és ez igazán próbára teszi türelmét. Nem nagyon tud semmit se csinálni, biciklizik.

Jelenlegi csapattársa, Kent Bazemore azt nyilatkozta, hogy nagyon szívesen játszana együtt gyerekkori példaképével, függetlenül azoktól a pletykáktól, hogy milyen nehéz Bryant csapattársának lenni. Bazemore azt nyilatkozta, hogy egy álma válna valóra ezzel, mindenben hallgatna Kobe-ra, hiszen a fél életét a ligában töltötte, több bajnok címet is nyert. Azt is hozzátette a Golden State Warriorstól idény közben szerzett hátvéd, hogy szerinte egyáltalán nem olyan nehéz Bryanttel együtt játszani. Ha sokat követel a csapattársaival szemben is, az csak azért van, mert minél jobb akar lenni, ezért pedig hibáztatni nem lehet.

Napi stat: A Dallas Mavericks német ikonja, Dirk Nowitzki már holtversenyben 12. az NBA örökranglistáján, miután ma hajnalban beérte a Boston Celtics legendás játékosát, John Havliceket (26.395 pont). Nowitzki következő két áldozata Dominique Wilkins (26.668) és Oscar Robertson (26.710) lesznek, ha minden így halad tovább.

Az ESPN megerősítette David Aldridge (TNT) tegnap esti információit, miszerint a Brooklyn Nets az egész szezonra le fogja igazolni Jason Collinst, amint lejár a center második 10 napos szerződése a csapatnál pénteken. Az ESPN úgy tudja, hogy már akkor is ez volt a terve a Netsnek, amikor Collins aláírta első 10 napos szerződését, de meg akarták nézni, hogy használható-e még védekezésben - a jelek szerint meggyőződtek róla, hogy igen. Collins 8 meccsen majdnem 10 percet átlagolt egyébként. A játékos azt nyilatkozta, hogy nem próbál meg valaki más lenni, vagy mással foglalkozni, csak Jason Collins akar maradni, és a kosárlabdára koncentrálni.

A Fülöp-szigeteki Képviselők Háza jóváhagyta Andray Blatche honosítását, így a Brooklyn Nets magasembere ott lehet az idei világbajnokságon. de érdekesség, hogy a hírek szerint csak tartalékként számítanak rá. A FIBA ugyanis csak egy honosított játékost enged a világversenyein, az első helyen pedig egy Marcus Douthit nevű, 33 éves center áll a filippínóknál - csak akkor játszik Blatche, ha Douthit sérülés miatt esetleg nem áll rendelkezésre.

D-Liga hírek

Az Oklahoma City Thunder tegnap leküldte egy meccsre a csütörtökön 10 napos szerződéssel leigazolt Reggie Williamst a Tulsa 66ershöz, majd vissza is hívta őt még a hajnal folyamán. A vajkezű dobóhátvéd a Thundernél még nem kapott lehetőséget, tegnap azonban 19 ponttal, 10 pattanóval és 7 gólpasszal zárt.

A Golden State Warriors visszahívta Nemanja Nedovicsot a Santa Cruz Warriorstól.

A Cleveland Cavaliers ugyanígy visszarendelte Szergej Karaszevet a Canton Charge-tól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus