Hírmorzsák 2014-03-12 (21:15)

D'Antonit az év végén menesztik Melo miatt? Kobe hivatalosan is befejezte erre az idényre, a csapat beszélte rá. Phil Jackson a részletekről még tárgyal a Knicksszel, Magic Johnson utolsó próbálkozásai, hogy a Lakershez szerződjön. Anthony szerint Jackson "megszerzése" nem befolyásolja nyári döntését. A Spurs cserélni akart Evan Turnerért a deadline előtt. Popovich Noah-t dicsérte. Tuckert egy meccsre eltiltották. Gooden a szezon végéig marad a Wizardsnál. Noel mégsem játszik idén? Wiggins egyre esélyesebb az 1/1-re. Odomot visszavárják a Laboral Kutxánál. A Cavs Shane Edwardsnak adott 10 napost. Egy fanatikus LeBron-drukker.

Stephen A. Smith (ESPN) szerint Mike D'Antonit ki fogja rúgni a Los Angeles Lakers a szezon végén. Smith elmondása szerint ez a hír járja Los Angelesben, és bár ezt nem a Lakerstől tudja, de a csapathoz közelálló személytől származnak a hírek. Információi szerint úgy gondolkodnak az aranysárga-liláknál, hogy amíg D'Antoni az edzőjük, Carmelo Anthony biztosan nem igazol hozzájuk. Ha D'Antoni már nincs a képben, akkor a Lakers sapka alatti helye és Kobe Bryant felépülése miatt nagyon is lehetséges opció lesz a csapat a szabadügynökké váló Anthonynál.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy Chris Broussard (ESPN) és Sam Amick (USA Today) forrásai is megerősítették a reggeli Bleacher Report tudósítást, miszerint Kobe Bryant ebben az idényben már nem lép többet pályára. Egy pár órával később az aranysárga-lilák erőnléti edzője, Garry Vitti hivatalosan is bejelentette a hírt. Elmondása szerint Kobe számára itt az egész szezon, illetve a nyár, hogy teljesen meggyógyuljon, befejezze a rehabját és felkészüljön a következő idényre. Vitti azt is hozzátette, hogy 100%-os állapotban várják vissza a dobóhátvédet az edzőtáborra.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Bryant még ebben a szezonban pályára akart újra lépni, ám a csapat meggyőzte, hogy az egészsége, illetve a további pályafutása szempontjából jobb, ha ezt az évet már hagyja. A liga biztosítási szabályzata miatt a Lakers 4.75 millió dollárt kap Kobe fizetéséből, de a 30.45 millió dolláros szerződése természetesen továbbra is teljes egészsében beleszámít is az együttes sapkájába.

Frank Isola (New York Daily News) forrásaitól úgy értesült, hogy Phil Jackson még mindig változtatgat a New York Knicksszel kötendő szerződése részletein, többek közt ezért sincs még hivatalos bejelentés az ügyben. Isola szerint a pénz vagy/és a csapat fölötti befolyás nagysága vagy/és a New Yorkba költözés szükségessége lehet még a "vita" tárgya, ezeken mehet még az egyezkedés a két fél között.

Közben Magic Johnson nyíltan is elkezdte a kampányt, hogy a Los Angeles Lakers valamilyen minőségben vigye vissza Jacksont. Minden idők egyik, ha nem a legjobb irányítója twitteren azt írtja, hogy imádja Jeanie és Jim Buss-t, de Phil Jacksonnak kell a franchise arcának lennie szerinte. Jeanie Buss azt nyilatkozta a New York Daily Newsnak, hogy nem akar beleszólni, mit csinál vőlegénye, az ő döntése lesz, hogy elfogadja-e a Knicks ajánlatát.

A Knicks sztárja, Carmelo Anthony azt nyilatkozta ma a New York Daily Newsnak, hogy két napja szóltak neki a Knicks vezetői, hogy mi is van készülőben, de nem volt beleszólása a döntésbe, úgyhogy egyelőre szinte semmilyen részletet nem tud. A kiscsatár hozzátette, hogy biztos benne, hogy Jackson a tőle telhető legjobbat fogja nyújtani annak érdekében, hogy bajnokesélyes csapatot építsen, ehhez pedig ért is, nem kevés ilyen együttesnek volt ugyanis tagja vagy edzője. Azt is elmondta Melo, hogy nem beszélt még Jacksonnal, de úgy gondolja, hogy ez az "igazolás" nem fogja őt befolyásolni a nyári, szabadügynöki döntésében.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a cserehatáridő után nem sokkal vált ismertté, hogy a San Antonio Spurs is megpróbálta megszerezni a Philadelphia Sixers egykori swingmanjét, Evan Turnert. A hírek szerint komolyan próbálkoztak Gregg Popovichék, Turner mégis az Indiana Pacersnél kötött ki Lavoy Allennel együtt Danny Granger lejárójáért.

Szintén a Spurshöz és Gregg Popovich-hoz tartozik, hogy a San Antonio vezetőedzője még a Chicago Bulls elleni találkozót megelőzően dicsérte az ellenfél centerét, Joakim Noah-t. A tréner szerint nem lesz MVP a francia középjátékos, de már az is nagy dolog, hogy ott van az erről folyó beszélgetésekben, és Popovich szerint ott is a helye. A vezetőedző meglátása szerint a pontok nagyon kellenek ahhoz, hogy valaki jó legyen a média képviselőinél, és így MVP lehessen, de Popovich szerint Noah kivételesen értékes játékos ettől függetlenül is.

A liga egy meccsre eltiltotta a Phoenix Suns kiscsatárát, PJ Tuckert, amiért lekönyökölte Blake Griffint csapata tegnap hajnali, Los Angeles Clippers elleni összecsapásán.

Michael Lee (Washington Post) ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Washington Wizards a szezon végéig leigazolja majd Drew Goodent - az erőcsatár második 10 napos szerződése március 18-án jár le.

Hiába tweetelte ki pár napja Nerlens Noel az április 4-ei dátumot, úgy néz ki, hogy idén mégsem láthatjuk az ACL-szakadásából lábadozó magasembert. A Philadelphia Inquirer információi szerint nagyon kevés az esély arra, hogy ebben a szezonban pályára küldje a Sixers Noelt. A pontos dátummal kapcsolatban Brett Brown vezetőedző azt nyilatkozta például, hogy egyáltalán nem került még szóba, hogy akkor bevetnék Noelt, és egyelőre úgy néz ki, hogy nem is fog szóba kerülni a későbbiekben sem.

Az idei draft nagyon érdekes lehet, ugyanis három játékos szinte teljesen azonos esélyekkel indul az 1/1-ért. Chad Ford (ESPN) forrásai szerint néhány GM már azelőtt visszaszállt Andrew Wiggins bandwagonjára, hogy Joel Embiid lesérült volna. Ford szerint óriási lehetőségek rejlenek a Kansas kiscsatárában, és úgy tűnik, hogy ezt a játékos is kezdi felismerni. Ford úgy gondolja, hogy ha képes lesz vezérré előlépni Wiggins a következő hetekben, akkor az 1/1-et érhet neki a drafton akkor is, ha Embiid háta 100%-os állapotba kerül addigra.

A Laboral Kutxa vezetőedzője, Sergio Scariolo egy baszk napilapnak mesélt Lamar Odomról. Elmondása szerint Odom a reptérről felhívta, mielőtt visszautazott volna Amerikába - New Yokba repült egy hátspecialistához -, és azt mondta neki, hogy vissza fog térni, neki pedig éppen emiatt semmi oka nincs arra, hogy azt gondolja, ez nem így lesz. Scariolo azt is hozzátette, hogy Odom egyelőre továbbra is próbajátékon van, de a beilleszkedése nagyon jól ment eddig, és szerinte vissza fog térni hozzájuk, amennyiben egészséges.

A Cleveland Cavaliers elengedte Arinze Onuakut, és egy másik D-Ligás, a Canton Charge-nál szereplő csatárnak, Shane Edwardsnak adtak 10 napos szerződést ma délután.

Valaki megszállott LeBron James rajongó:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus