Hírmorzsák 2014-03-13 (10:30)

Kobe sem akar együtt dolgozni D'Antonival jövőre, plusz a teljes vezetőséget és tulajdonosi kört is kiosztotta. Phil Jackson megegyezett a Knicksszel. Carmelo szerint a Minnesota meccs után változott a Knicks összképe, most csak a kosárlabdára koncentrálnak. Napi statok: a Spurs nagy hármasa, Blake Griffin és Nowitzki is újraírja a történelemkönyveket. Presti a tankolásról beszélt. Bird kezd kicsit kiakadni a Pacers teljesítményén. Noah Augustint, az irányító az egész Bullst dicsérte. Neallel problémák vannak Charlotte-ban is? A Bobcats három játékost tesztel 10 napos szerződés miatt (Diogu, Gladness, Bowles).

Mint arról tegnap este már beszámoltunk, bizonyos források szerint Mike D'Antonit meneszti a Los Angeles Lakers az idény végén, hogy legyen esélyük nyáron leigazolni Carmelo Anthonyt. Ma Sean Deveney (Sporting News) forrásaira hivatkozva azt állította, hogy Kobe Bryant sem akar D'Antoni irányítása alatt játszani jövőre, új edzőt akar - akár jön Carmelo, akár nem.

Kobe egyébként nem volt finom a sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy nem érti, miért nem tudta a csapat visszavinni egykori edzőjét, Jim és Jeanie Busst pedig gyakorlatilag felszólította, hogy rendezzék egymással kapcsolatos problémáikat, hogy a csapat ennek ne lássa kárát a jövőben. Bryant arra is kitért, hogy szeretné, ha nagyobb rálátása lenne arra, mi történik a Lakers körül. Példaként felhozta azt a frusztrációt, amit akkor érzett, mikor megtudta, hogy Steve Blake-t elcserélték: "legalább egy telefonhívást szeretnék, ha valakit elcserélnek".

Tegnap hivatalosan is bejelentette a csapat, hogy Bryant idén már nem lép pályára, ezzel kapcsolatban Kobe azt mondta, hogy nagyon idegesítő és csalódást keltő volt a szezonja és a csapaté is, de nagyon jól esett neki az a támogatás, amit a Lakerstől és a drukkerektől kapott, és nagyon várja már, hogy teljesen egészségesen elkezdhesse az őszi edzőtábort.

Lezárult végre Phil Jackson ügye - ma hajnalban Greg Anthony (NBA TV) jelentette, hogy a játékosként 2, edzőként 11-szeres bajnok Jackson véglegesen megállapodott a New York Knicksszel, ő lesz a csapat vezetőségének a feje. Mint ismeretes, ez lesz az első megbizatása Jacksonnak vezetőségi tagként, korábban ilyen posztot még nem töltött be egyetlen csapatnál sem.

Bár nem a legerősebb ellenfelek ellen, de elkezdett nyerni a New York Knicks az utóbbi időben - zsinórban 5 győzelmet számlálnak a ma hajnali, Boston Celtics elleni diadalt követően. A csapat sztárja, Carmelo Anthony azt mondta, hogy nem foglalkoznak azzal, ki az aktuális ellenfél, hiszen erre nincs befolyásuk. Mindig csak egy meccsre gondolnak előre, és csak egy cél lebeg előttük: begyűjteni a sikert. Anthony szerint a Minnesota elleni győzelemmel változott a gondolkodásmódjuk és az önbizalmuk is, amelyek most sokkal jobb állapotban vannak, mint korábban. Amikor meccseket vesztettek, mindenki azon gondolkodott, mi a baj, mi az oka a folyamatos vereségeknek, de senki nem tudta a miértjét. Most csak kimennek a pályára és kosárlabdáznak.

Melo szerint minden csapat életében vannak hullámvölgyek, nekik idén pedig inkább ennek a negatív oldala jutott, de jelenleg úgy tűnik, hogy nagyszerűen játszanak. Védekezésben mindenkire lehet számítani, kisegítik egymást, támadásban pedig megtalálták a ritmust, legalábbis jelenleg ez a helyzet. A kiscsatár arról is beszélt, hogy a Phil Jacksonról szóló pletykákról - akkor még csak az volt - hallottak, nem is tudnák kikerülni, ha akarnák sem, hiszen mindenhol ezt látják, hallják, olvassák, de nem hagyták, hogy ezek a hírek megzavarják őket fejben. Csak a kosárlabdára koncentráltak, a többit pedig James Dolanre, Steve Millsre és a vezetőségre bízták.

Napi statok: A San Antonio Spurs nagy hármasa, Tim Duncan, Manu Ginobili és Tony Parker 663. meccsüket játszották le együtt, 490 győzelmet számlálnak, ezzel beérték a Showtime Lakers Kareem Abdul-Jabbar, Michael Cooper, Magic Johnson trióját, akik ugyanilyen mutatókkal rendelkeznek. Duncanék jövőre az örökranglista élére ugorhatnak, hiszen az első helyen a Boston Celtics-féle Larry Bird, Kevin McHale, Robbert Parrish hármas áll (722 meccs, 540 győzelem), míg a másodikon a Detroit Pistonsból ismert trió: Isiah Thomas, Vinnie Johnson és Bill Laimbeer (711 meccs).

A Dallas Mavericks német csillaga, Dirk Nowitzki most már egyedül az örökranglista 12. helyezettje - 26.426 ponttal áll, miután ma 31 egységet süllyesztett el a Utah Jazz gyűrűjébe.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin pedig nem akárhogyan érkezett el egy mérföldkőhöz. Ma hajnalban 30 pontot és 15 pattanót tett a közösbe, amivel 6000 pont, 3000 pattanó és 1000 gólpassz fölé jutott a negyedik szezonja vége előtt úgy, hogy mezőnyből 50% fölötti volt a mutatója. Erre korábban csak két legenda, Kareem Abdul-Jabbar és Charles Barkley voltak képesek.

Az Oklahoma City Thunder GM-je, Sam Presti a tankolásról beszélt a The Oklahomannek adott interjújában. Presti úgy érzi, ez a szó inkább csak egy kitaláció, amit arra használtak egyesek, hogy a liga vezetőségének okozzanak vele gondot, azon pedig pont ezért meg van meglepődve, hogy a liga fejesei ennyi időt és energiát pazarolnak arra, hogy cáfolják, hogy létezik ez a dolg. Presti szerint a legutolsó négy csapat mérlege nagyjából arányos azzal, ami az utóbbi 20 év leggyengébb együtteseit jellemezte, sőt, még jobb is annál, úgyhogy reméli, hogy a továbbiakban arra koncentrálnak majd, hogy a játékosok milyen nagyszerű teljesítményt nyújtanak a pályán, és hogy a liga milyen jó irányba halad.

Az Indiana Pacers elnöke, Larry Bird kezd kiakadni a csapat deadline óta nyújtott teljesítményén, és ezt a játékosokkal és Frank Vogel vezetőedzővel is közölte. A legenda az Indianapolis Starnak elmondta, hogy kiáll a tréner mellett, mert Vogel mindig a pozitizmusban hitt, és nem is szabad letérniük a megkezdett útról, nem szabad elfelejteniük, mi a céljuk, de Bird szerint az edzőnek el kellene kezdenie számonkérni egyes embereket, ha nem azt csinálják, amit kellene. Nem csak hogy el kellene kezdenie, de Bird szerint addig kéne rágnia a fülüket, amíg nem csinálják, amit mond, kerül, amibe kerül - akár padoztatással sikerül ezt elérnie, akár a játékpercek csökkentésével. Bird szerint ehhez az eszközhöz nem nyúlt elégszer még Vogel.

A Chicago Bullsnál ennél valamivel jobb a hangulat, egymást dicsérték a játékosok. Joakim Noah szerint az együttes szezonja akkor lett megmentve, amikor leigazolták DJ Augustint decemberben, az irányító viszont úgy gondolja, hogy karrierjét épp az mentette meg, hogy a Bullshoz került. Augustin a Chicago Sun-Timesnak elmondta, hogy Tom Thibodeau és az öltözői hangulat, az egész csapatot körbevevő kultúra olyan tényezők voltak, amelyekkel profi pályafutása első 5 évében nem találkozott, ettől változott nagyot játéka.

A Charlotte Bobcats dobóhátvédjével, Gary Neallel az új állomáshelyén is gondok vannak. Mint ismeretes, a Milwaukee Bucksnál nyíltan összeveszett Larry Sandersszel, ezért egy idő után nem is játszott, és mindenáron el akarták cserélni. Ez meg is történt, de a ma hajnali, Washington Wizards elleni találkozót egy csapaton belüli problémára hivatkozva kihagyta Neal. A dobóhátvéd Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) azt nyilatkozta, hogy elkövetett egy hibát, de megbeszélte ezt Steve Clifford vezetőedzővel, és továbbléptek. A tréner azt mondta, hogy ez az egy meccs, illetve a hiba nem fogja befolyásolni Neal játékperceit a továbbiakban.

A RealGM információi alapján a Charlotte Bobcats privát edzésre hívja a közeljövőben Mickael Gladnesst, Ike Diogut és Denzel Bowlest. Egyikük 10 napos szerződést is kaphat, amennyiben meggyőzi a szakmai stábot. Diogu és Gladness a D-Ligában, míg a 26 éves center, Bowles a kínai bajnokságban játszott eddig idén. Justin Hamilton 10 naposa hamarosan lejár a Bobcatsnél - az is opció, hogy őt megtartják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus