Hírmorzsák 2014-03-14 (11:00)

A Rockets rámegy Melóra a nyáron, Howard a múlt hónapban már üzent is a sztárnak: a nagy piac semmit nem ér, ha nem nyersz. MWP szerint Anthony marad a Knicksnél - ő is ezt szerette volna, de nem kapott semmi lehetőséget. Phil Jacksont kedden mutatja be a Knicks a jelenlegi tervek szerint. Mike Woodson szeretne az edzőlegendával leülni beszélgetni, és esetleg a Knicks vezetőedzője maradni a szezont követően is. Boozer úgy érzi, nem becsülik meg eléggé a Bullsnál. A Kings hosszútávon is meg akarja tartani Gay-t.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a Houston Rockets a nyáron megpróbálja megszerezni a szabadügynökké váló Carmelo Anthonyt. A hírek szerint Daryl Morey-ék már a deadline előtt is érdeklődtek afelől, mennyire elérhető a kiscsatár. A két együttes korábban beszélgetett Ömer Asikról, és bár Anthony-ért még egy sign-and-trade-ben is kevésnek tűnik, de a török centert és Jeremy Lint adhatja a Rockets érte, így a Knicks nem esne olyan nagyon sokat vissza játékerőben, és a 2015-ös nyári terveiket sem húzná keresztbe ez a csere. Carmelo számára a texasi adózási rendszer miatt a Houston az egyik legjobb célpont anyagilag, amennyiben nem marad New Yorkban.

A Rockets centere, Dwight Howard múlt hónapban adott interjút a USA Today-nek, amelyben elmondta, hogy ha valaki nem nyer, akkor nem kapja meg az általa remélt dolgokat a pályán kívül sem. Elmondása szerint nagyon is jól tudja, miről beszél, tavaly Los Angelesben látta, mi történik ilyenkor: gyengén játszottak, nem nyertek, és nem is álltak sorban a különböző vállalatok, hogy őket reklámozza Howard. Orlandóban, egy viszonylag kis piacon jól ment neki és a csapatnak is, és egy csomó ajánlatot kapott, úgyhogy inkább a győzelemről szól minden. A középjátékos szerint olyan helyre kell szerződnie egy játékosnak, ahol nyerhet, és ahol természetesen jól érzi magát. A vereségek senkinek nem esnek jól, Melónak pedig elmondása szerint a győzelem a legfontosabb.

A Knicks volt játékosa, Metta World Peace azt nyilatkozta, hogy szerinte teljesen egyértelmű, hogy Anthony hosszabbítani fog a Knicksnél - ez összecseng azzal, hogy Ken Berger (CBS Sports) forrásai szerint a Melo körüli emberek közül senki nem gondolja úgy, hogy a sztár elhagyja a New Yorkot. MWP azt is elmesélte Frank Isolának (New York Daily News), hogy két évet akart még az együttesnél lehúzni, de úgy volt vele, hogy ha idén nem játszik, jövőre sem fog. New Yorkban akart nyerni, és mindentől függetlenül továbbra is nagyon kedveli a várost, az embereket. Steve Mills GM azonban elmondta neki, megérti, hogy miért jobb döntés számára a váltás.

Szintén Berman hozta a hírt, hogy a New York Knicks kedden szándékozik hivatalosan is bemutatni Phil Jacksont. Bár úgy tudni, hogy a főbb pontokban megegyeztek a felek, a Gardenből még semmilyen hivatalos információ nem jött ki. Mint ismeretes, a Knicks az elnöki posztot akarja odaadni Jacksonnak.

Bár sokan Jackson kinevezésével biztosra veszik, hogy új vezetőedzője lesz a nyártól a Knicksnek - ez lenne PJ első nagyobb befolyása az együttesre -, Mike Woodson szeretné, ha őt is számításba vennék. A jelenlegi vezetőedző a New York Postnak azt mondta, hogy szeretné, ha Jackson testközelből látná, milyen edző. Szeretne leülni beszélgetni a legendával, szerinte nem is lesz ezzel gond, hiszen ő is a kosárlabdával kel és fekszik, 30 éve van már a sportban, és Jackson is hasonló beállítottságú. Amíg azonban ez a beszélgetés meg nem történik, egyáltalán amíg Jacksont ki nem nevezik, addig csak egy dologra koncentrál: hogy rájátszásba vezesse a Knickst idén. Ha mégis leváltanák, akkor sem haragudna senkire Woodson, tiszteli Jacksont és tudja, hogy csak segítségére lehet a franchise-nak a tudásával.

A Chicago Bullsnál nagyon jó hangulatban teltek az utóbbi hetek, hónapok, hiszen Luol Deng elcserélése és Derrick Rose újabb egész szezonra szóló sérülése ellenére is jól teljesítenek. Nem mindenki csattan ki azonban a boldogságtól: Carlos Boozer Joe Cowley-nak (Chicago Sun-Times) elárulta, nem érzi jól magát mostanában, mert úgy gondolja, nem becsülik meg eléggé a csapatnál. Az erőcsatár egy ideje a médiával is kimérten viselkedik, ami a hírek szerint azért van, mert nagyon frusztrált a klub irányába, és nem nagyon szeretne semmibe belemenni az újságírók előtt. Gar Forman GM azt nyilatkozta, hogy az emberek azt gondolnak, amit akarnak, de még nem döntöttek Boozer jövőjéről, és arról, hogy amnesztiával kivásárolják-e a nyáron.

A Sacramento Kings GM-je, Pete D'Alessandro egy szurkolókkal folytatott kérdezz-felelekben elárulta, hogy Rudy Gay teljesítménye meggyőzte őket, szeretnék a kiscsatárt hosszútávon is a csapathoz kötni. Isaiah Thomashoz kapcsolódóan annyit mondott, hogy nagyszerű éve volt az irányítónak, úgyhogy a megfelelő időben felveszik majd a kapcsolatot az őt képviselő emberekkel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus