Hírmorzsák 2014-03-16 (10:00)

Westbrookot pihentetni fogja a Thunder a b2b-ek egy részén. Phil Jackson 5 éves szerződést kötött a Knicksszel - Anthony, Woodson, D'Antoni, Gasol és Farmar reakciói a kinevezésre. Jim Cleamons is esélyes a Knicks kispadjára. LeBronnál opció lehet a Knicks jövő nyáron? Nash szerint korán világossá vált, hogy a Howard-projekt megbukik a Lakersnél. Bosh szerint elfogadhatatlan, hogy 6 meccsből 5-t elvesztettek. Popovich megvédte Beverley-t. A Celtics tulajdonosa támogatásáról biztosította Rondót. A Sixers utolsó győzelme óta több idő telt el, mint a Seahawks legutóbbi sikere óta. Collins a szezon végéig marad a Netsnél, Royce White újabb 10 napost kap a Kingstől. D-Liga hírek (Mekel, Larkin, Daye, Moultrie).

Az Oklahoma City Thunder alapszakaszában még hat olyan alkalom lesz, amikor egymás utáni napokon kell játszaniuk - Russell Westbrook ezekből a találkozókból fog kihagyni a vezetőedző, Scott Brooks bejelentése alapján. A tréner annyit mondott, hogy lesz olyan back-to-back, amikor pihenni fog játékosa, és megvan már a tervük, mit akarnak Westbrookkal csinálni. Brooks szerint rendben van a kosaras egészsége és kondíciója is, egyszerűen szeretnék pihentetni a meccsek között, amíg van erre lehetőségük.

A New York Knicks tegnap este hivatalosan is megegyezett Phil Jacksonnal: az edzőlegenda és korábban a Knicksszel játékosként kétszeres bajnok PJ 5 évre összesen 60 millió dollárért írt alá az együtteshez. A szerződést egy pénteki ebéd után véglegesítették a felek, és tulajdonrészt nem tartalmaz. Az ESPN információi szerint az utóbbi hónapokban folyamatosan tárgyalt a csapat és Jackson, és ez idő alatt a Los Angeles Lakers tulajdonosaival, a Buss családdal is voltak találkozói Jacksonnak. A hírek szerint Mike Woodson szerződését szinte biztosan nem újítják meg a nyáron, Steve Kerr, Brian Shaw vagy Kurt Rambis lehetnek az utódai.

A New York Post úgy tudja, hogy nemcsak ők, hanem Jim Cleamons is ott lehet a lehetséges jelöltek között. A jelenleg a Milwaukee Bucksnál segédedzőként dolgozó szakember Phil Jackson mellett volt mind a kilenc, edzőként begyűjtött bajnoki címénél, úgyhogy jól ismeri nemcsak a most kinevezett vezetőt, hanem a Traingle Offense-t is.

A csapat sztárja, Carmelo Anthony örült Jackson megszerzésének. A kiscsatár Ian Begley-nek (ESPN New York) azt nyilatkozta, hogy ő egy sakkjátékos, ez pedig egy elég erőteljes lépés volt. Melo azt mondta, meglátjuk, mi lesz a következő lépés, de a továbbiaktól függetlenül ezt a mostanit egy nagyon jó döntésnek gondolja.

A gárda vezetőedzője, Mike Woodson a New York Daily Newsnak elmondta, hogy nem érzi úgy, hogy bizonyítania kellene bármit is edzőként a szezon hátralévő részében. Soha nem így gondolt a munkájára, mindig csak a tőle telhető legjobbat akarta nyújtani. Ha valaki 16 mérkőzés alatt akarja megítélni, az már az ő felelőssége, ő azonban mindettől függetlenül minden nap 100%-ot nyújtott eddig is, és fog a továbbiakban is.

A Los Angeles Lakersnél is természetesen megkérdezték az embereket a Jackson - Knicks házasságról. Mike D'Antoni szerint jó húzás volt a New York részéről a lépés, Pau Gasol és Jordan Farmar pedig azt mondták, hogy Jackson jó munkát fog végezni új posztján is. A tréner azt is hozzátette, hogy semmiféle megnyugvást nem érez saját munkájával kapcsolatban most, hogy eldőlt, Jackson biztosan nem a Lakers vezetője lesz.

Még mindig a Lakers: Steve Nash a Bill Simmonsszal (Grantland) készített legutóbbi podcastjében elmondta, már a legelejétől tudta, hogy Dwight Howard nem fog beválni az aranysárga-liláknál. Az irányító szerint mindenki láthatta már a közös munka elején, hogy nagyon nehéz időszak elé néznek, a center pedig az idő előrehaladtával nem is titkolta túlságosan, hogy nem elégedett a kialakult helyzettel.

Visszatérve Jackson kinevezésére: ez a lépés akár azt is jelentheti, hogy LeBron Jamesnél is lehet esélye a Knicksnek 2015 nyarán. A Miami Heat vezetőségében állítólag nem 100%-ig biztosak abban, hogy hosszabbít James a kétszeres címvédővel, még ha bíznak is ebben, és látnak is rá esélyt, nem is keveset. Frank Isola (New York Daily News) egy Jameshez közeli forrásra hivatkozva azt állítja, hogy Jackson kinevezése előtt esélye se lett volna LeBronra a Knicksnek, a CAA játékosügynökséggel is van problémája a szupersztárnak, Jackson megszerzésével azonban opció lehet James számára a New York-i alakulat: az egykori kiváló tréner a franchise arca lehet, illetve hitelessé teheti a csapatot. Ettől függetlenül a forrás szerint előbb valamit villantania kell Jacksonnak, mert a legjobb játékosok csak olyan helyre igazolnak, ahol nyerni tudnak, ez a legfontosabb.

Kicsit kitérve a Heatre: legutóbbi hat meccsükből ötöt elvesztettek, Chris Bosh pedig azt nyilatkozta, hogy ez az ő mércéjükhöz mérten elfogadhatatlan. Az erőcsatár az Associated Pressnek elmondta, hogy tudják, hogy jobbak ennél, de jobban kell végezniük a munkájukat, és jobban oda kell figyelniük minden kis részletre. Bosh szerint ha megfelelő egy mérkőzéshez a hozzáállásuk, legyőzhetetlenek, de ha nem 100%-os koncentrációval lépnek parkettre, akkor az történik, ami az elmúlt pár hétben.

Visszatérve New Yorkba: a Brooklyn Nets hivatalosan is bejelentette, amit már lehetett tudni egy ideje: a szezon végéig szóló szerződést adtak Jason Collinsnak. A center az egész vezetőségnek, a csapatnak és a játékostársainak is megköszönte a lehetőséget. Úgy érzi, nagyon jól játszanak az utóbbi időben, és nagyon örül, hogy maradhat.

Két játékos nem kap lehetőséget már legutóbbi csapatától. Az Oklahoma City Thundernél Reggie Williams első 10 naposa járt le tegnap, és a RealGM információi szerint a dobóhátvédet elengedi a Thunder, nem kap második 10 napos kontraktust. Az Orlando Sentinel emellett arról értesült, hogy miután Adonis Thomas második 10 naposa ma éjszaka jár le, nem adnak neki szezon végéig szóló szerződést az Orlando Magicnél.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint Royce White jobban járt náluk, és ahogy azt már korábban is lehetett sejteni, kapni fog egy második 10 napos szerződést is a Sacramento Kingstől. White nem utazott a csapattal idegenbe, jelenleg a Kings edzőközpontjában dolgozik az erőnlétén, és lehet, hogy kedden, a Washington Wizards ellen már pályára is lép a Sacramentó színeiben.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich némileg védelmébe vette a Houston Rockets irányítóját, Patrick Beverley-t. A tréner az nba.com-nak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy neki a Beverley névről mindig egy kiváló védőjátékos jut eszébe, aki folyamatosan ott lóg az embere nyakán, és egészen kiváló munkát végez. Ő nem vette észre, hogy alattomos játékos lenne, soha nem így gondolt rá, de hozzátette, hogy lehet, hogy nem látott minden kérdéses esetet tőle. Mindig is úgy gondolta, hogy Beverley nagyon fizikális kosárlabdát játszik, és ebben nagyon is jó.

A Boston Celtics egyik tulajdonosa, Wyc Grousbeck támogatásáról biztosította a csapat irányítóját, Rajon Rondót - a tulaj elmondása szerint továbbra is Rondo marad az együttes vezére a csapaton belül. A kosaras azt nyilatkozta, hogy nagyon jól estek neki a szavak, főleg mivel az egyik "fejestől" jöttek. Nagyon sok kritikát kapott az elmúlt hetekben, és folyamatosan mentek a vele kapcsolatos cserepletykák, úgyhogy nagyon jól esett neki, hogy kiálltak mellette - főleg úgy, hogy Grousbecknek nem kellett volna semmit sem mondani, ő azonban megtette.

Napi stat: a Philadelphia Sixers 20 mérkőzéses vereségsorozatban van. Ez azt jelenti, hogy március közepén járunk, de az NFL idei bajnoka, a Seattle Seahawks legutolsó győzelme óta is kevesebb idő telt el, mint a 76ers legutóbbi győztes mérkőzése óta.

D-Liga hírek

A Dallas Mavericks visszahíva a Texas Legendsből Shane Larkint, Gal Mekelt pedig leküldte helyette. Larkin mindössze négy meccset játszott lent idén, a Mavsnél viszont már 42 alkalommal került pályára. Az izraeli Mekel sem látogatta sűrűn a Legendset, három összecsapása van eddig a D-Ligában.

A Philadelphia Sixers visszaküldte Arnett Moultrie-t a Delaware 87ershöz - a magasembert másodjára küldik le a D-Ligába idén.

A San Antonio Spurs az Austin Toroshoz irányította a deadline előtt megszerzett Austin Daye-t. Ez lesz a csatár első megbizatása a Torosnál, a Spursnél pedig eddig összesen két mérkőzésen léphetett parkettre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus