Hírmorzsák 2014-03-16 (21:00)

Dumars a nyáron távozik a Pistons elnöki posztjáról. Gerald Greennek jót tett az oroszországi és kínai kitérő, sokkal érettebb játékos és ember lett. Walt Fraziernek is tetszik Phil Jackson leigazolása, szerinte új kihívásra volt szüksége Jacksonnak. Napi statok: Pierce már Ewing előtt az örökranglistán, a Sixers pedig a Top10-ben egy negatív vonatkozású sorban. Fredette jól érzi magát Chicagóban. Noah Vonleh és Rodney Hood is jelentkezik a draftra jelen állás szerint. Crabbe-et visszahívta a D-Ligából a Blazers. Scalabrine fake 30 for 30 trailere (videó).

Gary Washburn (Boston Globe) forrásai megerősítették, amit már eddig is lehetett sejteni: Joe Dumars utolsó szezonját tölti a Detroit Pistons elnöki posztján, nyáron távozik az együttestől. Mint ismeretes, a Ben Gordon - Charlie Villanueva-féle bukott csapatépítési akció után a tavaly nyári, Brandon Jennings és Josh Smith megszerzését magában foglaló off-szezon is becsődölni látszik, legalábbis az első évben biztosan. Ami még nagyobb gond, hogy a pár évvel ezelőtti Gordon - Corey Maggette csere miatt a Pistons az idei első körös draftpickjét is el fogja veszíteni, amennyiben a Top8-on kívül csúszik az a lotteryn.

Sokan megszólaltak már azzal kapcsolatban, hogy Phil Jackson a New York Knicks új elnöke, most a franchise egyik legendája, Walt Frazier tette ugyanezt. A New York Postnak Frazier azt mondta, hogy Jackson tudja, mivel másabb New York, mint a többi város, tudja, hogy milyen a szurkolók, és hogy milyen régóta és milyen nagyon vágynak a bajnoki címre. Szerinte kihívásra volt szüksége, ezért ment vissza a klubhoz. Annyi bajnoki gyűrűje van, hogy ha a Knicksnél most megbukik, az nem fog szépen mutatni az életrajzában, ettől függetlenül Frazier úgy gondolja, kellett Jacksonnak egy kihívás, ennél nagyobbat pedig nem is találhatott volna, mint hogy "hazatér", és megpróbál a Knicksnek bajnoki címet szerezni.

2009-ben úgy tűnt, hogy a Phoenix Suns swingmanje, Gerald Green kibukik az NBA-ből: nem kereste senki, így két évet Oroszországban, egyet pedig Kínában töltött, mielőtt 2012-ben visszatért volna a 2005-ös draft 18. választottja. Green a Boston Globe-nak elmondta, hogy amikor valaki olyan helyre kerül, ahová azt gondolta, sosem fog, változik egy kicsit, és sokkal gyorsabban érik fejben. Tudta, hogy valamin változtatnia kell, vagy sosem fog visszatérni az NBA-be, ez pedig megkönnyítette a választást: eldöntötte, hogy máshogy kell csinálnia a dolgait, máshogy kell hozzáállnia a kosárlabdához.

Két éve sehol nem volt, most pedig idősebb és sokkal érettebb: rájött, hogy ez nem hobbi, hanem a munkája. Úgy érzi, nagyon sok mindenen ment keresztül, és korábban szinte mindent készpénznek vett, hogy majd jönni fog magától. Mióta visszatért, azóta második lehetőségként tekint arra, hogy a ligában lehet. Mindent meg akar tenni, hogy bebizonyítsa, neki itt a helye, mert tudja, hogy még semmit nem tett le az asztalra.

Napi statok: a Brooklyn Nets kiscsatára, Paul Pierce lehagyta Patrick Ewingot, és már az örökranglista 18. helyén áll 24.819 ponttal. Pierce következő áldozata a logó, Jerry West lehet, aki 373 pontra van tőle. A másik stat a Philadelphia Sixershez tartozik, akik tegnapi, Memphis Grizzlies elleni vereségükkel 20. meccsüket vesztették el zsinórban. Ezzel beállították a franchise-rekordot 1972/73-ból, és már az örökranglista "Top10"-ében is ott vannak. A legrosszabb streakek:

A Chicago Bulls hátvédje, Jimmer Fredette a Sacramento Bee-nek nyilatkozott új csapatáról. A BYU egykori sztárja azt mondta, hogy nagyon tetszik neki az a kosárlabda, amit a Bulls játszik. Nagyon keményen küzdenek mindig, de a játékos szerint nincs elég jó kinti dobójuk, ő pedig ebben segítségükre lehet számukra. Nagyon jól védekeznek csapatként, Fredette pedig úgy érzi, szépen beilleszkedett ebbe is, és úgy egyébként a csapat egészébe.

Arról is beszélt, hogy érzése szerint sokat fejlődött, mióta 2011-ben a ligába került, de szerinte ez nem is csoda, mert nagyon sokan nem úgy kezdik a profi karrierjüket, hogy azonnal szupersztárok. Meg kell találnia mindenkinek a megfelelő csapatot, amelyikbe illeszkedik, és Fredette reméli, hogy Chicagóban ezt meg is találta.

A Yahoo Sports forrásai alapján az Indiana Egyetem magasembere, Noah Vonleh erősen hajlik afelé, hogy jelentkezzen az idei draftra - a szakértők szerint valahol a 7. és a 12. választás között húzhatják ki. A Vonleh-hez közelállók állítólag több nevesebb játékosügynökkel is tárgyaltak az utóbbi hetekben. A benne lévő fejlődési lehetőségek óriásiak, de azért vannak komoly kérdések Vonleh-vel kapcsolatban, például hogy melyik poszton is játszik majd a profiknál. Az egyik NBA GM azt nyilatkozta róla, hogy nagyon sokat fog a D-Ligában szerepelni, közel nincs még kész a profi ligára, de nagyon nagy potenciál van benne, ráadásul emberileg is a normálisabb réteghez tartozik, nincsenek magaviseleti problémái.

Ugyancsak ehhez a drafthoz tartozik, hogy az első körbe várt Duke-csatár, Rodney Hood is minden bizonnyal jelentkezni fog az idei játékosbörzére. Az ACC torna negyeddöntője után dicsérte őt Mike Krzyzewski, az egyetem legendás vezetőedzője - elmondása szerint könnyen kezelhető játékos Hood, aki mindig megcsinálja, amit kérnek tőle. Azt is hozzátette, hogy a Mississippi State-ről 2012 nyarán átvitt kosaras első és utolsó szezonja volt ez valószínűleg a Duke-on, mert jelentkezni fog a draftra.

A Portland TrailBlazers visszahívta a D-Ligából, az Idaho Stampede-től Allen Crabbe-et.

Az ESPN nemrég kezdte el vetíteni a 30 for 30 sorozat új részének, a "Requiem for the Big East"-nek a trailerét. Valaki élelmes volt, és egy fake, Brian Scalabrine-ről szóló 30 for 30 bemutatót is összedobott ennek apropóján:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus