Hírmorzsák 2014-03-17 (10:00)

Irving megsérült, akár be is fejezheti erre az idényre. Brett Brown szerint egy rendes rebuild több év. Ilyasovát idegesítették a cserepletykák, de PO-csapatban akar játszani. Napi statok: Anthony Davis franchise-csúcsa, a Clippers idényrekordja, a Spurs pedig saját ligarekord-streakjét növelte tovább. 10 napos szerződések (Nunnally, Shakur, Dedmon), D-Liga hírek (Daye).

A Cleveland Cavaliers nagy gondban van, ugyanis ma hajnalban, a Los Angeles Clippers elleni vereség alatt megsérült sztárjuk, Kyrie Irving. Az irányító bal bicepszével vannak gondok, egyelőre nem tudni viszont, mekkora pontosan a baj. Az MRI vizsgálatra ma kerül sor, de a csarnokot felkötött kézzel hagyta el a kosaras. A Plain Dealer forrásai szerint olyan súlyos is lehet a sérülés, hogy elképzelhető, hogy Irving idén már nem lép pályára.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown a CSNPhilly.com-nak elárulta, hogy szerinte egy igazi rebuild 3-5 évig tart. Nem lehet kevesebb idő alatt végigvinni, mert túl tehetséges a liga többi része, és túl jó edzők vannak ahhoz, hogy egy gyengébb kerettel eredményt lehessen elérni. Azt is hozzátette viszont, hogy a most szerzett negatív élmények nagyon távolinak tűnnek majd, amikor idősebbek lesznek a játékosok - Brown szerint ha Kevin Durantet kérdeznék meg, milyen volt a 20 győzelmes szezonja pályafutása elején, az sem kavarná már fel a Thunder sztárját.

A Milwaukee Bucks kiscsatára, Ersan Ilyasova a Basketball Insidersnek elmondta, hogy nagyon idegesítette, hogy a nevét sok cserepletykában hallhatta a deadline előtt, de erre rátett egy lapáttal, hogy milyen gyenge idényt futnak a csapattal. Ettől függetlenül még mindig a franchise részének érzi magát, és nagyon reménykedik benne, hogy hamarosan megtalálják a megfelelő darabokat, hogy jól tudjanak játszani. PO-csapatban akar kosárlabdázni, és azt akarja, hogy a Bucks egy ilyen gárdát építsen, egyre jobb legyen.

Napi statisztikák

A New Orleans Pelicans erőcsatára, Anthony Davis franchise-rekordot állított fel ma hajnalban, miután zsinórban hatodik alkalommal érte el a legalább 28 dobott pontot - Davis egyébként karriercsúcsot jelentő 40-nel zárt ma, a Boston Celtics ellen hosszabbításban megnyert összecsapáson.

A Los Angeles Clippers 11. győzelmét aratta zsinórban - ezzel beállították az idei ligacsúcsot. Ha következőleg is nyernek, akkor ők birtokolják egyedül ezt a rekordot.

A San Antonio Spurs is nyert ma hajnalban, ezzel tovább nyújtják ligarekordjukat: sorozatban 15. alkalommal érnek el legalább 50 győzelmet egy alapszakasz alatt.

Rövidhírek

Miután idén már 15 meccset játszott a Philadelphia 76ersnél és a Golden State Warriorsnél, majd kétszer 10 nap erejéig szerződésben állt az Orlando Magickel - 3 meccsen lépett pályára összesen -, Dewayne Dedmon tegnap a szezon végéig szóló szerződést kapott a floridai együttestől.

Mustafa Shakur az Oklahoma City Thundernél folytatja, legalábbis egyelőre egy 10 napos kontraktus erejéig. Az Erie Bayhawksnál és a Tulsa 66ersnél idén 16.7 pontot, 6.1 gólpasszt, 4.2 pattanót és 1.95 labdaszerzést átlagoló hátvéd Reggie Williams 10 naposának lejárta után került leigazolásra.

Az idén a D-Ligában, a Bakersfield Jamnél és a Texas Legendsnél 18.1 pontot és 4.5 pattanót átlagoló James Nunnally 10 napos szerződést kötött a Philadelphia Sixersszel. A csatár idén már járt az NBA-ben, kétszer 10 nap erejéig az Atlanta Hawks játékosa volt. Ezzel egyidőben egy játékostól meg is szabadult a Philly: még a Washington Wizardstól szerzett Eric Maynort tették szabadlistára.

A San Antonio Spurs visszahívta a D-Ligából, az Austin Torostól Austin Daye-t. A kiscsatár tegnap este 40 percet játszott a Rio Grande Valley Vipers ellen, ami alatt 27 pontot, 13 pattanót, 3 gólpasszt és 2 blokkot jegyzett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus