Hírmorzsák 2014-03-17 (21:00)

Griffin és Jefferson a hét játékosai. Garnett ma este sem játszik a háta miatt. Brad Stevens: Anthony Davis top10-es játékos. Carmelo hajlandó változni, ha Phil Jackson erre kéri. Paxson és World Peace mondta el véleményét Jackson kinevezésével kapcsolatban. Az elmúlt napok eseményeitől függetlenül is lesz tüntetés James Dolan ellen. Shumpert megmenekülhet Jackson érkezésével. DeRozan nem volt elégedett a fújással (videó). Wade történelmi szezonja a mezőnyszázalékot tekintve. Gooden a szezon végéig marad a Wizardsnál. Dedmon két és fél éves szerződése a Magickel. Pierre Jackson ott lesz a Pelicansnél a nyári ligában. Gutierrez még 10 napra a Netsnél.

Al Jefferson és Blake Griffin lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A Charlotte Bobcats 4-0-s, makulátlan héten van túl, mialatt centerük 24.3 pontot és 11.5 pattanót átlagolt. A Los Angeles Clippers ugyanilyen, 4-0-s mérlegű hetet tudhat maga mögött, az erőcsatár pedig 27.0 pontot, 9.3 pattanót, 4.8 gólpasszt és 1.5 labdaszerzést hozott a konyhára találkozónként. Jefferson idén először, Griffin pedig harmadjára gyűjtötte be ezt az elismerést, emellett a Clippers játékosa volt az előző hónap legjobbja.

Ma hajnalban Anthony Davis karriercsúcsot jelentő 40 ponttal zárta a Boston Celtics elleni, hosszabbításos diadalt, emellett leszedett 21 lepattanót is. Az ellenfél vezetőedzője, Brad Stevens a találkozót követően dicsérte Davist: szerinte egészen lehetetlen dolgokat tud már a kosárpályán az erőcsatár, nincs nála 10 jobb játékos a ligában, és egészen különleges kosarasnak tartja.

Talán már nem újdonság, de Kevin Garnett ma este sem lesz ott a Brooklyn Nets csapatában - továbbra is hátfájdalmai vannak, így zsinórban a 9. mérkőzését lesz kénytelen kihagyni. A veterán játékos nélkül eddig egészen jól megy Jason Kidd együttesének, hiszen 6-2-vel állnak, mióta Garnett kidőlt.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony hajlandó változtatni játékán, amennyiben a csapat új elnöke, Phil Jackson erre kéri. Az egykori edző nagyjából két évvel ezelőtt nyilatkozott utoljára a kiscsatár játékával kapcsolatban. Jackson akkor azt mondta, jobban kell passzolnia Anthonynak, és nem állhat meg minden egyes alkalommal a labda, amikor a kezébe kerül. Melo a Newsdaynek azt is elárulta, hogy szerinte hosszútávon nagyon be fog válni Jackson leigazolása, sokkal vonzóbb célpont lesznek a játékosok számára, mint eddig.

Volt játékosa, a Knickstől nemrég kivásárolt Metta World Peace is mesélt Jacksonról. Szerinte ő tanította meg arra, hogy mit jelent feláldozni a saját játékodat a csapat érdekében. A Los Angeles Lakersnél töltött korszaka előtt sokkal több dobási kisérlettel játszott, de Jackson rávezette, miért éri meg feladni ezek egy részét azért, hogy a csapat jobb eredményt érhessen el. MWP szerint Jackson jobban élvezi a győzelmet, mint bárki más a ligában, és nagy szerencséje volt azzal, hogy találkozhatott vele, és hogy játszhatott az irányítása alatt. Azt is elmondta a játékos, hogy nem tudja, milyen elnök lesz Jackson, de szerinte nagyon meg fogja könnyíteni mások dolgát a Knicksnél.

Marc Berman (New York Post) információi szerint egyébként Iman Shumpert nagy valószínűséggel marad a csapatnál Jackson megszerzésével.

Valakiket nem nyugatott meg Jackson kinevezése sem: az ESPN csatornának Mark Griffin, a Pacers elleni, szerdai meccs előttre tervezett, James Dolan elleni demonstráció szervezője azt nyilatkozta, hogy továbbra is úgy van, megtartják a tiltakozást a tulajdonos ellen. Griffin szerint Jackson kinevezése jó, és remélhetőleg hasznos lesz, de korábban is nagyon sokszor kaptak már ígéreteket Dolantól, amikből semmi nem valósult meg, így szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy megadja-e azt a befolyást Jacksonnak, amivel az edzőlegenda sikeres, bajnokcsapatot építhet a következő években.

Kívülről is véleményezték PJ kinevezését: egykori játékosa, a Chicago Bulls jelenlegi GM-je, John Paxson azt mondta, hogy Jackson az az ember, aki a kosárlabdában és a kosárlabdának él, úgyhogy ha megkapja a megfelelő időt, egészen biztosan sikeres lesz. Paxson szerint egykori mesterének hatodik érzéke van az emberekhez, ezért tudta korábban olyan jól összegyúrni, egy egységbe tömöríteni a különböző mentalitású és felfogású játékosokat.

Napi stat: Dwyane Wade idén eddig 55.1%-kal dob a mezőnyből - az alapszakasz végén ezzel az adattal az utóbbi 29 év legjobb mutatóját produkálná a dobóhátvédek között, 1979/80 óta pedig a legjobb kezdő kettes lenne ebben a kategóriában (akkor vezették be a triplavonalat). Érdekesség, hogy az utóbbi öt szezonból négyszer a legjobb volt ebben az SG-ket figyelve, de eddig mindössze egyetlen egyszer, tavaly ment 50% fölé (52.1%). A játékos azt nyilatkozta, hogy mindig is odafigyelt erre, jó helyzeteket akar elvállalni, és nagyon büszke lenne arra, ha 54-55% fölött tudna zárni az alapszakasz végén.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Washington Wizards a szezon végéig szóló szerződést ad majd Drew Goodennek. Az erőcsatár második 10 napos kontraktusa holnap jár csak le, de már pár nappal ezelőtt felmerült más hírforrásokból, hogy Goodennek biztos helye van a fővárosiaknál erre az idényre.

Az Orlando Magic közben hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolták Dewayne Dedmont. A magasember szerződése idén garantált, de tartalmaz még plusz két, egyáltalán nem garantált szezont is.

A Brooklyn Nets egy második 10 napos szerződést is adott Jorge Gutierrez számára. A hátvéd március 6-án kötötte első ilyen jellegű kontraktusát, és mindössze egy meccsen léphetett pályára eddig, azon is csak 5 perc erejéig.

Bár egész évben hiába várt, így a D-Liga egyik legjobb játékosaként nemrég Törökországba, a Fenerbahcéhez igazolt, úgy tűnik, hogy Pierre Jackson mégis megmutathatja magát a New Orleans Pelicans színeiben. Az előbb már említett Spears úgy tudja, hogy az alacsony egyes ott lesz a csapat nyári ligás csapatában. Mint ismeretes, Jackson draftjogai a New Orleansnál vannak, de szerződést nem tudtak neki adni, mert nincs rosterhelyük, ezért döntött úgy, hogy kipróbálja Európát is ebben az idényben.

A végére az elégedetlen DeMar DeRozant hagytuk:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus