Hírmorzsák 2014-03-19 (11:00)

Ha nem New Yorkban marad Melo, a Bulls és a Rockets a legesélyesebb rá. Dolan szerint Jacksoné lesz a teljes irányítás. Több mint valószínű, hogy Kerr lesz a nyártól a Knicks vezetőedzője. Dwight Howard bal bokája miatt nem játszik. LeBron nem gondol még egy esetleges clevelandi visszatérésre, csak a szezonra koncentrál. Livingston a nagy pénzt fogja keresni szabadügynökként. Cuban kicsit kérdőre vonta Nowitzkit. Karaszev újra a Cavsnél.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Carmelo Anthony számára a New York Knicksszel való hosszabbítás lesz az első opció, ám amennyiben a távozás mellett dönt, úgy a Chicago Bulls és a Houston Rockets ugrott előre az első két helyre a többi csapat közül, hozzájuk menne legszívesebben a kiscsatár. A forrás szerint Melo tényleg New Yorkban akar maradni, de meg fogja vizsgálni a többi lehetőségeit is.

A Knicks tulajdonosa, James Dolan egyébként a tegnapi, Phil Jacksont bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elnöknek teljes hatalma lesz, még az Anthonyt érintő kérdésekben is ő fog dönteni, ebben egyeztek meg egymással. Jackson annyit mondott, hogy szerinte Carmelo hosszabbítani fog, mert tudja, hogy nagyon erős indokok szólnak a maradása mellett, és nagyon bíznak is ebben.

Több mint valószínű egyébként, hogy Steve Kerr lesz a New York következő vezetőedzője, a Yahoo Sports forrásai szerint ugyanis Jackson már meggyőzte arról egykori játékosát, hogy legyen a Seattle-i csapat trénere, amikor úgy tűnt, hogy a Sacramento Kingst a Chris Hansen vezette csoport az észak-nyugati városba költözteti. Jackson akkor is a franchise elnöke lett volna, ahogy most az a Knicksnél, úgyhogy valószínűleg az off-szezonban érkezik Kerr is.

A legelején említett Rocketshez tartozik, hogy Dwight Howard először hiányzott a szezon során tegnap hajnalban - a centernek a bal bokájával vannak gondok. Az MRI vizsgálatok után kiderült, hogy kisebb bokaficamról van szó, úgyhogy nem súlyos a dolog, állapota day-to-day.

Ma hajnalban zsinórban harmadik éve "söpörte ki" a Miami Heat a Cleveland Cavalierst az alapszakaszban, LeBron Jamest pedig egy esetleges clevelandi visszatérésről kérdezték a mérkőzést követően. A liga legjobb játékosa úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem tud ezen agyalni. Kevesebb mint 20 meccsük van hátra az alapszakaszból, utána pedig remélhetőleg 2 hónapnyi folyamatos elfogaltságuk lesz a PO miatt, úgyhogy jelenleg csak erre tud koncentrálni, semmi máson nem jár az esze.

Ha már a Cavaliers szóba került: még a Heat elleni meccs előtt visszahívták a D-Ligából, a Canton Charge-tól Szergej Karaszevet.

Még mindig a nyári tervek: a Brooklyn Nets irányítója, Shaun Livingston elmondása szerint mindent latba fog vetni nyári döntésénél. Élvezi a játékot Brooklynban, és az, hogy most ilyen helyzetbe kerülhet, hogy többen is akarják majd valószínűleg, és nem csak minimum ajánlatokat fog kapni, az annak köszönhető, hogy a Netsnél játszik, Jason Kidd irányítása alatt. Ettől függetlenül szerinte üzletként kell ezt az egészet felfogni, úgy kell gondolkodni, hogy a következő szerződés lehet, hogy az utolsó lesz, főleg esetében.

Általában a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban és a csapat ikonja, Dirk Nowitzki jó kapcsolatot ápolnak egymással, Cuban azonban a Star Telegramnek elmesélte, hogy kicsit kérdőre vonta a kosarast nemrég. A tulaj szerint a német néha elveszti a koncentrációját, ilyenkor pedig figyelmeztetni kell erre, így tett tegnap is. Cuban azt mondta, hogy volt erre példa 5-6 évvel ezelőtt is, mikor az Oklahoma City Thunder ültetett ellenük mindenkit, mégis kikaptak tőlük. Vagy például a bajnoki évükben, miután Caron Butler és Dirk is lesérült, úgy tűnt, Nowitzki kicsit feladta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus