Hírmorzsák 2014-03-20 (10:30)

LeBronnak háta fáj, ezért nem játszott ma. A Spurs beállította a szezoncsúcsot. Nash mégis játszhat idén. Jeanie Buss szerint Kobe az utolsó, aki 20 évet játszik náluk. A liga kivizsgálta a Lakers elnöke és Phil Jackson közötti kapcsolatot. Kobe Jackson New York-i munkájáról beszélt, szerinte Melo játékában új dimenziók nyílhatnak. Patrick Ewing és Popovich is üdvözölte Jackson kinevezését. Jackson szerint a jelenlegi kollektív szerződés a kezükre játszik majd. Rose vb-szereplését támogatja Thibodeau. Lowry-t vissza akarta szerezni a Rockets a deadline előtt. Jennings nem támogatja a draftkorhatár felemelését.

A Miami Heat sztárja, LeBron James hátfájdalmai miatt kénytelen volt kihagyni a ma hajnali, Boston Celtics elleni találkozót - csapata 101-96-os vereséget szenvedett. Ez volt mindössze a harmadik alkalom, hogy James nem játszott ebben a szezonban - egyszer a lágyékával voltak gondok, másodjára pedig törött orra miatt nem tudott parkettre lépni.

Napi stat: a San Antonio Spurs idén másodjára is 11 meccses győzelmi sorozatban van, ezzel beállították a liga idei leghosszabb ilyen streakjét. Szombat hajnalban, Sacramentóban ugorhatnak neki az új csúcs felállításának.

Bár korábban hivatalosan is bejelentette a Los Angeles Lakers, hogy Steve Nash befejezte erre a szezonra, mégis visszatérhet még idén az irányító, ugyanis Jordan Farmar lágyéksérülésével csak egy bevethető egyese maradt a csapatnak, Kendall Marshall. Mike D'Antoni vezetőedző azt nyilatkozta, hogy lehetséges Nash pályára lépése ebben az idényben, de előbb látniuk kell, hol tart fizikálisan, meg kell nézniük pár edzésen, mielőtt játékba dobnák. Nash kedden azt nyilatkozta, hogy jól érzi magát, jelenleg egy elég jó szinten tudna játszani, de kérdés, hogy ezt az állapotát meddig tudja fenntartani.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy az elnök, Jeanie Buss interjút adott a Time Warner Cable SportsNetnek. Buss elmondta, hogy a pénzügyekért ő felel, Mitch Kupchak és Jim Buss a kosárlabdával kapcsolatos döntések meghozatalában mondja ki a végső szót. Kobe Bryant új szerződéséről azt mondta, hogy szerinte túl sokat beszélnek az emberek a sapka alatti helyről, de ő például nem "Cap space" feliratú pólót hord.

Elmondása szerint nem volt lehetőségük Magic Johnsont méltóképpen búcsúztatni utolsó évében, ez pedig Bryant esetében nem fordulhat elő. Nagyon büszke lenne rá, ha Kobe tőlük vonulna vissza, ráadásul új szerződésével kitölti náluk a 20 évet. Erre Buss szerint nem lesz többet példa - hiszen nem draftoltnak 17 évesen senkit a jövőben -, ezért különleges Bryant, és ezt szerinte minden Lakers-drukker megérti.

A liga egyébként kivizsgálta a Buss és Phil Jackson közötti kapcsolatot. Mint ismeretes, ők ketten jó ideje együtt vannak, és Adam Silverék mindkét féltől megkérdezték, hogy menni fog-e a korrekt munka a fair play szellemében - ergo az esetleges Lakers-Knicks cseréket a szokásosnál is nagyobb figyelem fogja övezni.

A Lakers sztárja, Kobe Bryant az ESPN Los Angelesnek Jacksonról, illetve a New York Knicksnél betöltött szerepéről mesélt. Szerinte annyi változik csak, hogy ezentúl a játékosokra nem lesz követlen hatással az egykori edző, csak a szakmai stábra. Ez azonban nem újdonság PJ számára Kobe szerint, mert ahogy ő észrevette, vezetőedzőként is nagy befolyással volt a körülötte lévőkre. Szerinte Jackson feladata nem sokban fog különbözni attól, amit Pat Riley Miamiben csinál. Bryant úgy gondolja, egykori trénere Carmelo Anthonyra is jó hatással lesz. Olyan tudást fog átadni a Knicks kiscsatárának, amivel új dimenziókat nyit majd meg számára.

Jackson kinevezésének egyébként többen is örültek a ligában. Patrick Ewing a New York Daily Newsnak mondta el, hogy tetszett neki a kinevezés, mert Jackson egy közülük - mint ismeretes, az edzőlegenda még játékosként kétszer is bajnok lett a Knicksszel. Gregg Popovich azt mondta, hogy szerinte fantasztikus ez az egész, nagyszerű hír ez a ligának, és szerinte hamar meg fogja tanulni Jackson, hogyan legyen sikeres egy vezetőségi poszton is.

Maga Jackson is adott újabb interjút, a WFAN New York egyik műsorában mesélt. Elmondása szerint tetszik neki a város, szereti a csapatot. Azt nem, ahogyan idén játszottak, de az utóbbi időben újra kezdik megmutatni, mire képesek együtt. Szerinte az új kollektív szerződés nagyon jó lehetőségeket ad a GM-ek és a vezetők kezébe, okosan kell játszani a sapka alatti területtel, draftjogokkal. Úgy gondolja, hogy ez az egyenlőségre való törekvés nagyon jó dolog, de ez is New York kezére játszik.

A Chicago Bulls vezetőesége is támogatja, hogy amennyiben Derrick Rose felépül, úgy részt vegyen az idei, spanyolországi világbajnokságon. A Bulls vezetőedzője és az amerikai csapat egyik segédedzője, Tom Thibodeau azt nyilatkozta, hogy természetesen szeretnék, ha Rose pályára léphetne, amennyiben készen áll erre fizikailag, mert szerinte sok tapasztalatot gyűjthet egy ilyen tornán játékosa. Thibodeau szerint Rose 2010/11-es MVP címében is nagy szerepet játszott a 2010-es vb-n való részvétele.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Houston Rockets megpróbált cserélni a Toronto Raptorsszel Kyle Lowryért - érdekesség, hogy az irányítót 2012 nyarán épp a Rockets cserélte Kanadába. A játékmester azt nyilatkozta, hogy ma már máshogy csinálna dolgokat Houstonban, nagyon tisztelte McHale-t és szeretett volna többet az irányítása alatt játszani. Amiket volt vezetőedzője tanított neki, nem mindent értett meg rögtön, de ahogy elcserélték, kívülről elkezdte világosabban látni a dolgokat. Rick Adelman távozott a Rocketstől, McHale pedig egy másik filozófiát akart meghonosítani, amihez nem tudott elég gyorsan alkalmazkodni.

A Detroit Pistons irányítója, Brandon Jennings nem támogatja a ligát abban a törekvésében, hogy 19-ről 20 évre növeljék a draft korhatárát. Az "irányító" a Detroit Free Pressnek elmondta, hogy szerinte ha egy fiatal játékos készen áll, akkor készen áll, miért kellene két évig az egyetemen lennie?! Ha ő egy tehetséges srác, akitől azt várják el, hogy csakazértis egyetemre járjon egy évvel tovább, és McDonald's-os kaját egyen folyamatosan, akkor ő ezzel az ötlettel nem igazán ért egyet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus