Hírmorzsák 2014-03-22 (10:15)

Westbrook úgy tűnik, könnyebben megúszta, Bynum viszont határozatlan időre out a jobb térde miatt. Nash visszatért. Marc Gasol járógipszben bal bokája miatt. Pau Gasol megszerzése csak a második legfontosabb a Grizzliesnek Z-Bo megtartása után. A Netsnél Livingston hosszabbítása az első, Pierce-szel még nem tárgyaltak, Lopez bokáját viszont megműtötték. Napi statok: a Spurs és a Sixers ellentétes pályán, Durant pedig a liga tetején egy újabb, Jordant idéző estével. Amare vette rá Dolant, hogy cseréljenek Melóért. Andre Miller szerint a Denver be akarta sározni őt. Carlisle szerint harcosabban kell kezdeniük a meccseket. Parker az ASVEL többségi tulajdonosa lett. Divac vezetőségi pozíciót szeretne egy NBA csapatnál. DJ White a Bobcatsnél, Seth Curry a Cavsnél 10 napra. Mekelt visszahívta a D-Ligából a Mavs.

A frászt hozta Russell Westbrook az Oklahoma City Thunder drukkereire ma hajnalban - a csapat irányítójának jobb térde ütközött Kyle Lowry térdével. Westbrookot le kellett segíteni a pályáról, és az öltözőbe ment, mert nem érezte teljesen jól magát. A mérkőzést követően aztán már pozitívabb jeleket mutatott, hiszen mankó vagy egyéb segédeszköz nélkül távozott az arénából, ráadásul azt nyilatkozta, hogy szerinte nem súlyos a dolog, nem kell majd kihagynia egyetlen meccset sem.

Az Indiana Pacers centerének, Andrew Bynumnak nincs ilyen szerencséje. A középjátékos jobb térdében egyre erősebb a fájdalom újra, ezért határozatlan ideig pihenteti őt csapata. A Pacers nélküle is simán verte a Chicago Bullst.

Volt visszatérő is ma hajnalban: Steve Nash 19 perc alatt 5 pontot és 11 gólpasszt jegyzett a Washington Wizards elleni összecsapáson. Az irányító február 11-e óta nem lépett pályára, és korábban úgy volt, hogy a teljes szezont ki kell hagynia. A találkozót követően a játékmester azt mondta, hogy szerinte elég nagy butaság volt játszania ma este, de kosarazni akart.

Sam Amick (USA Today) információi szerint a Memphis Grizzlies ugyan szeretné leigazolni Pau Gasolt a nyáron, de ez csak a második legfontosabb dolguk lesz, ha Zach Randolph kilép szerződéséből, akkor ugyanis a jelenlegi erőcsatárukkal való hosszabbítás élvez majd prioritást minden más teendővel szemben. Ugyancsak ide tartozik, hogy Marc Gasol ma hajnalban bal bokasérülést szenvedett. A vizsgálatokra ma kerül sor, de ő Westbrookkal ellentétben járógipszben hagyta el a csarnokot.

A Brooklyn Nets GM-je, Billy King tegnap azt nyilatkozta a Boston Globe-nak, hogy nem kezdték még el a tárgyalásokat Paul Pierce-szel egy esetleges hosszabbításról. A Newsday információi szerint King azt is elmondta a sajtótájékoztatón, hogy az elsődleges nyári feladatuknak Shaun Livingston megtartását tartják, a lejáró szerződésű csereirányítóval mindenképpen szeretnének megegyezni. Azt is bejelentette a csapat, hogy március 3-án megműtötték Brook Lopez bal bokáját, és júniusban kezdheti meg a középjátékos a kosárlabdával kapcsolatos tevékenységeket.

Napi statok: a San Antonio Spurs megnyerte 12 meccsét is zsinórban, ezzel övék idén a liga leghosszabb győzelmi sorozata, most már egyedül. A Philadelphia Sixers a másik véglet: 23. vereségüket gyűjtötték be egyhuzamban, ezzel a liga történetének második leghosszabb ilyen, egy szezonon belüli sorozatát tudhatják magukénak, ez természetesen franchise-rekordnak is számít.

Szintén napi stat, hogy Kevin Durant közben 51-et szórt a Toronto Raptors elleni duplahosszabbításos meccsen, ezzel a 8 legjobb idei teljesítmény közül 5 az övé (54, 51, 48, 48, 46). Mai 51 pontos, 12 pattanós, 7 gólpasszos produkciója egyébként az első 1992 óta, hogy egy játékos el tudta érni legalább ezeket a számokat - akkor természetesen Michael Jordan volt az elkövető.

A New York Knicks erőcsatára, Amare Stoudemire a Bleacher Reporttal beszélgetett tegnap, ennek egy részét már tegnap reggel megírtuk. Az is szóba került azonban, hogy ő javasolta James Dolannek, hogy cseréljenek Carmelo Anthonyért. STAT elmondása szerint tudta, hogy kell egy sztár mellé, hogy sikeresek lehessenek. Felsorolt pár nevet Dolannek, akik szerinte jók lennének mellé, és arról kezdtek elmélkedni, ki kerülhet leghamarabb eladósorba. Ekkor döntöttek úgy, hogy cserélnek Melóért, így kezdődtek a tárgyalások a Denver Nuggets-cel.

A Washington Wizards csereirányítója, Andre Miller a Yahoo Sportsnak azt nyilatkozta, hogy szerinte nem bántak vele tisztességésen a Denver Nuggetsnél. Miller szerint próbálták rossz színben feltüntetni. Ő mindent megtett azért, hogy megfelelően képviselje a franchise-t, a csapat viszont úgy kommunikálta le, hogy folyamatosan a játékidő miatt panaszkodik, amiről soha nem volt szó. Megérti, hogy meg kellett védeniük magukat, de szerinte egyáltalán nem volt fair, hogy ezért őt besározták.

A Dallas Mavericks  vezetőedzője, Rick Carlisle arról mesélt a Star-Telegramnek, hogy sokkal aktívabbnak kell lenniük a mérkőzések elején, ez pedig az ő felelőssége, jobban fel kell készítenie csapatát. A meccsek elejétől kezdve harcolniuk kell - szerinte ez csak néha van így, de az ellenfél sebességétől függően úgy néz ki néhány összecsapáson, mintha csak lézengnének. Többet kell kommunikálniuk is a pályán, és 48 percig kell tudniuk koncentrálni.

Egy kis érdekesség: a San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker most már többségi tulajdonosa is a francia élvonalban szereplő ASVEL csapatának, május végétől pedig ő az elnök is. Parker elmondása szerint sok minden köti a csapathoz, és mivel azt szerette volna, hogy tényleges befolyása legyen, hogy a Spursnél látott, tanult dolgokat hasznosítani tudja a csapatnál, így szükséges volt az, hogy átvegye a teljes irányítást.

Jövőre lejár Vlade Divac megbizatása a Szerb Olimpiai Bizottság elnökeként, és az egykori kiváló center azt nyilatkozta, hogy szeretne vezetőségi pozíciót egy NBA csapatnál. Divac Sacramentóról azt mondta, hogy olyan neki, mintha az otthona lenne, nagyon büszke arra, amit a Kingsszel véghez vittek anno.

Rövidhírek

A Charlotte Bobcats tegnap hivatalosan is leigazolta 10 napos szerződéssel DJ White-ot. Az erőcsatár már 6. évét játssza a ligában, eddig összesen 132 meccsen lépett pályára mostani csapata, a Thunder és a Celtics színeiben.

Amint azt már két napja tudni, a Cleveland Cavaliers 10 napos kontratust kötött Seth Curryvel. Hivatalosan tegnap történt meg az aláírás, ehhez azonban rosterhelyre volt szüksége a Cavsnek: 10 napos szerződése utolsó napján kitették keretükből Shane Edwardsot.

A Dallas Mavericks visszahívta a D-Ligából, a Texas Legendstől Gal Mekelt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus