Hírmorzsák 2014-03-23 (12:15)

Hickson (ACL) és Wolters (kéztörés) is befejezte erre a szezonra. Xavier Henry csuklójában elszakadt egy szalag. Wroten még legalább két meccset kihagy jobb bokája miatt. Westbrooknak nincs baja, nem kell pihentetni sem. Goodent 15.000 dollárra büntette a liga. Napi statok: Paul a gólpasszokkal, Durant az 50+-os meccsekkel tűnik ki, a Cleveland pedig a liga alján James távozása óta. Anthony Davis csak a munkára koncentrál. Bogut szerint Skilesnak köszönhető, hogy most olyan védőjátékos, amilyen. Kiddnek meg sem fordult a fejében, hogy újra játszania kellene.

Sérülések sérülések hátán. A Denver Nuggets erőcsatárának, JJ Hicksonnak a jobb térdében szakadt el az ACL-je tegnap hajnalban, a Dallas Mavericks elleni találkozó során. A magasembert egyelőre nem tudni, mikor műtik, az azonban biztos, hogy ebben az idényben már nem lép pályára. Hickson tavaly nyáron írt alá a coloradóiakhoz, és 69 meccsen 11.8 pontot és 9.2 pattanót átlagolt.

A Milwaukee Bucks újonc irányítója, Nate Wolters is befejezte erre a szezonra, mivel eltört a bal kézfeje. A tavalyi draft 38. választottja a várakozásokat messze felülmúlta, 7.2 pontot, 3.2 gólpasszt és 2.6 pattanót átlagolt meccsenként 22.6 perc alatt.

A Los Angeles Lakersnél Xavier Henry sérült meg megint. A hátvéd bal csuklójában elszakadt egy ínszalag, ezért hétfőn elmegy egy specialistához, utána állapítják meg, mennyit is kell pontosan kihagynia, de könnyen lehet, hogy ő is befejezte a 2013/14-es szezont.

A Philadelphia Sixersnek Tony Wrotent kell nélkülöznie egy ideig: a csapat hatodik emberének még a New York Knicks elleni összecsapáson ficamodott ki a jobb bokája, és még legalább két találkozót ki kell hagynia.

Az Oklahoma City Thunder hátvédjének, Russell Westbrooknak megvolt tegnap az MRI-je - még tegnap hajnalban ütközött jobb térde Kyle Lowry térdével. Nála szerencsére a vizsgálatok azt mutatták, hogy nincs komolyabb baja, meccset nem kell kihagynia és a hírek szerint a csapat nem fog változtatni azon a menetrenden, ahogy eredetileg is játszatták volna Westbrookot.

Szintén a szombat hajnali összecsapásokhoz tartozik, hogy a liga 15.000 dollárra büntette a Washington Wizards erőcsatárát, Drew Goodent, amiért az teljesen feleslegesen összeakaszkodott Nick Younggal, és megpróbálta a földre teríteni a Los Angeles Lakers dobóhátvédjét.

Napi stat: a Cleveland Cavaliers ugyan 66 és 61 meccset nyert LeBron James utolsó két, csapatnál töltött évében, ám azóta a liga leggyengébb összesített mérlegével rendelkeznek, hiszen a 2010/11-es idény kezdete óta mindössze 90-209-es mutatójuk van, ami 30.1%-nak felel meg. Ezt még az idén nagyot javuló Charlotte Bobcats is megelőzi a maga 95-204-ével (31.8%).

Szintén napi stat rovathoz tartozik, hogy Chris Paul kiosztotta 6.000 gólpasszát is, ezzel a liga történetének 7. játékosa, aki mindezt 9. szezonja vége előtt tette meg. Kevin Durant lett az elmúlt 5 szezonban az első játékos, aki egy idényen belül kétszer is 50 pont fölé jutott.

A New Orleans Pelicans magasembere, Anthony Davis 4. a PER listán, és olyan kiemelkedő szezont fut, hogy sokan úgy gondolják, már most a liga harmadik legjobb játékosa LeBron James és Kevin Durant mögött. Davis az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy erről nem gondolkodik szezon közben, maximum majd a nyáron. Most az a feladata, hogy fejlődjön, győzelmeket szerezzen csapatának, és segítsen nekik a minél jobbnak lenni.

A 2005-ös draft első választottja, Andrew Bogut októberben írta alá 3 éves, összesen 36 millió dolláros szerződéshosszabbítását. Az ausztrál center a Milwaukee Journal Sentinelnek elmondta, hogy egyetlen dolgot nagyon megtanult volt mestere, Scott Skiles kezei alatt: azt, hogy hogyan védekezzen, márpedig szerinte ennek köszönhetően kapta mostani, új kontratusát.

A Brooklyn Nets jelenlegi mestere, Jason Kidd pocsékul kezdte edzői karrierjét, hiszen álltak a szezon elején 5-14-gyel és a 2014-es naptári évet is 10-21-gyel indították. Azóta 26-10 a Nets mérlege, de Kidd a New York Timesnak elárulta, soha nem aggódott a jövő miatt, és meg sem fordult a fejében, hogy talán túl hamar hagyta abba a játékoskarrierjét, és esetleg vissza kellene térnie játékosként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus