Hírmorzsák 2014-03-26 (10:45)

Bosh és LeBron is maradnak Miamiben? Napi stat: franchise-rekord a Knicksnél és a Lakersnél is. Melo szerint meg sem próbáltak küzdeni ma hajnalban. Mark Jackson tagadja, hogy nem jönne ki jól a vezetőkkel, Scalabrine a D-Ligában folytatja. Bonner két hétre out a vádlija miatt. Pierce-t is meg akarja tartani a Nets. Rubio maradna Minnesotában, de PO-ot is akar, szerinte Love marad a csapatnál. Shaw elégedett, szerinte tisztázódtak a körülmények a Nuggetsnél. Izzo még senkivel nem beszélt a Pistonsnál a vezetőedzői állásról. A Kings Chris Johnsont igazolja le. Crabbe a D-Ligában. Blake Griffin az új KIA reklámban (videó).

A Miami Heat erőcsatára, Chris Bosh a The Dan Le Batard Show vendége volt. A műsorvezető és társa két játékot játszott Bosh-sal: az egyikben ki kellett töltenie a hiányzó részt, a másikban pedig igazzal vagy hamissal kellett válaszolnia. Bosh-tól azt kérdezték, hogy jövőre is a Heat csapatának tagja lesz-e, amire azt válaszolta, hogy "igaz". Le Batard utána rákérdezett, hogy vajon ugyanez a helyzet LeBron James esetében is, amire Bosh megint azt mondta, hogy "igaz".

Napi Stat: Ahogy azt már az összefoglalóban is olvashattátok, a Los Angeles Lakers 51 pontot dobott a New York Knicksnek a két csapat ma hajnali, egymás elleni ütközetének harmadik negyedében. Ez a valaha volt legtöbb pont, amit az aranysárga-lilák egy negyed alatt szereztek, és a legtöbb kapott pont, amit a Knicks egy negyed alatt kapott.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony egyébként az összecsapást követően azt nyilatkozta, szerinte nem harcoltak ma hajnalban, csapatként buktak meg, mert nem küzdöttek a sikerért.

Amint arról tegnap este olvashattatok, a Golden State Warriorsnél komoly problémák vannak a szakmai stábon belül és Mark Jackson, valamint a vezetőség között is. Ezt Jackson közben tagadta, szerinte komikus az, ami a sajtóban megjelent, nincs semmi nézetkülönbség a franchise-on belül, mindenkivel együtt tud dolgozni. Ettől függetlenül Jackson "lemondatta" egyik segédedzőjét, Brian Scalabrine-t, aki Diamond Leung (Bay Area News Group) forrásai szerint a D-Ligában, a Santa Cruz Warriorsnél fog dolgozni a továbbiakban.

Tegnap MRI vizsgálaton vett részt a San Antonio Spurs magasembere, Matt Bonner, amely megerősítette, hogy meghúzódott jobb vádlija, így a "Red Rocket" két hetes kihagyásra kényszerül. Bonner egyébként már az előző két mérkőzést is kihagyta.

A Brooklyn Nets GM-je, Billy King a CBS Radio New York adásában kicsit tisztázta a csapat körüli helyzetet. A múlt héten sajtótájékoztatót tartott King, amelyen többek között elmondta, hogy Shaun Livingston megtartása a prioritás számukra a nyáron, illetve hogy Paul Pierce-szel még nem kezdtek el tárgyalni a hosszabbításról. King most hozzátette, hogy természetesen ettől függetlenül meg akarják tartani a kiscsatárt, vele viszont könnyebb a dolguk, hiszen Pierce Bird-jogai náluk vannak, így bármennyivel sapka fölé mehetnek az esetében.

A tegnap esti, Memphis Grizzlies elleni vereséggel a Minnesota Timberwolves gyakorlatilag minden esélye elszállt a rájátszásra. A gárda spanyol irányítója, Ricky Rubio az As.com spanyol lapnak elmondta, hogy szeretne a csapatnál maradni, de a PO-ban is részt akar venni rövid időn belül. Rubio azt is hozzátette, hogy szerinte az együttes erőcsatára, Kevin Love, aki jövő nyáron akár ingyen távozhat a klubtól, maradni fog a Timberwolvesnál.

A Denver Nuggets sem lesz ott a rájátszásban, a csapat vezetőedzője, Brian Shaw azonban Jeff Caplannek (nba.com) adott interjújában azt mondta, elégedett, és nagyon várja már azt, hogy mire lehetnek képesek a következő idényben. Shaw azt nyilatkozta, hogy most már mindenki tudja, mit vár el tőle, hogy milyen stílusban akarnak játszani, és milyen irányba és hogyan akarnak haladni. Shaw elmondása szerint mindig is hangsúlyozta, hogy ez a szezon a felfedezéseké lesz, rá kellett jönniük, mivel is rendelkeznek pontosan, és hogyan akarják kivitelezni, amit meg szeretnének valósítani a pályán, de ez megtörtént, úgyhogy szerinte jövőre sokkal jobb idényük lesz.

A Michigan State Egyetem vezetőedzője, Tom Izzo az ESPN Sportscenter című műsorában megesküdött rá, hogy senkivel nem beszélt a Detroit Pistonstól a csapat főedzői posztjával kapcsolatban. Izzo elmondta, hogy hozzászokott már ehhez, annyi pletyka volt körülötte. A rivális egyetemek nagyon sokszor kiszivárogtatták már, hogy biztosan távozik a Spartans éléről, de ő még mindig a helyén van, némelyik említett intézmény viszont már a harmadik edzőjét fogyasztja azóta.

Azt is elmondta, hogy nem fogja azt mondani, hogy soha nem csinálná ezt vagy azt, mert nem tudja, mit is hoz a jövő, de sok munkája van még a Michigan State-n. Nagyon jól kijön az egyetem elnökével, a többi vezetővel és edzővel is. Szerinte nagyon jó helyen van most ott, ahol van, az egyetem által nyújtott program egészen kiváló. Nincs semmi gondja, akkor miért akarna változtatni?!

Mark Deeks (Shamsports) forrásai szerint a Sacramento Kings a mai napon leigazolja Chris Johnsont egy 10 napos szerződéssel. Johnson Kínában játszott november óta, onnan tért nemrég haza. Pár hete a Charlotte Bobcatsnél járt privát edzésen, de a keleti együttes úgy döntött, hogy DJ White-nak szavaz inkább bizalmat.

A Portland TrailBlazers a D-Ligába, az Idaho Stampede-hez küldte Allen Crabbe-et. Az újonc dobóhátvéd 14 meccsen kapott lehetőséget idén a Blazersnél, de minimális statisztikákat tud felmutatni. Másodjára küldik le Idahóba.

Blake Griffin az új KIA reklámban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus