Hírmorzsák 2014-03-29 (11:15)

Beverley-nek elszakadt a meniscusa. A Rockets áthozná Papanikolaou-t Európából. Redick az alapszakasz végére vissza akar térni. Granger sportszerű nyilatkozata. Adelman utolsó éve  Minnesotában? Hoiberg a legesélyesebb utódja. Rubio évi 10 milliót akar legalább. Napi stat: franchise-rekord a Minnynél. Kerr nemcsak a Knicksnél, hanem a Warriorsnél is befutó lehet. Stephenson elnézést kért csapattársaitól kiállítása miatt. Gutierrez a Netsnél, Reggie Williams a Thundernél. Draft (LaVine, Anderson, Saric). A Bad Boys Pistons 25 éves megemlékezése (videó).

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) tegnap este jelentette, hogy a Houston Rockets irányítójának, Patrick Beverley-nek elszakadt a meniscusa a jobb térdében. Egyelőre nem műtik a játékost, aki megpróbál egy második orvosi szakvéleményt is kérni, hátha nem kell kés alá feküdnie, és így esetleg visszatérhetne a rájátszásban, úgyhogy egyelőre azt sem tudni, mennyi időt vesz igénybe felépülése.

Ugyancsak a Rocketshez kapcsolódik, hogy GM-jük, Daryl Morey Barcelonában járt tegnap, és a Thomas Robinson-féle cserében megszerzett Kostas Papanikolaou-t figyelte. Marc Berman (New York Post) forrásai szerint a görög játékost a következő idényre mindenképpen át akarja vinni a Houston az NBA-be.

Jeff Caplan (nba.com) forrásai szerint a Los Angeles Clippers dobóhátvédje, JJ Redick 3-4 meccsel az alapszakasz vége előtt vissza akar térni, de egyelőre semmilyen garancia nincs arra, hogy ez meg is fog történni, vagy hogy egyáltalán láthatjuk még a játékost ebben a szezonban.

A Clippers másik játékosa, Danny Granger az Indiana Pacersről beszélt Caplannel. Szerinte az, hogy megváltoztatták a csapat kémiáját, előre nem látható következményeket okozott, emiatt játszanak most kicsit gyengébben, mint a szezon korábbi részében. Az új játékosokat, Evan Turnert és Lavoy Allent megvédte: szerinte nagyon nehéz szezon közben egy új csapatba beilleszkedni, bármennyire is jó játékos vagy egyébként.

Amint arról beszámoltunk, hamarosan döntésre juthat a Minnesota Timberwolves és Rick Adelman, hogy közösen folytatják-e a munkát. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a vezetőedző már több emberrel is közölte, hogy kilép kontraktusából, ez az utolsó éve a Timberwolves élén. Tegnap az is felmerült már, hogy Fred Hoiberg vagy Tom Izzo lehet Adelman utódja - Stein forrásai szerint egyre több hang suttogja azt, hogy előbbi lesz a befutó.

A Timberwolves spanyol irányítója, Ricky Rubio nyáron írhat alá hosszabbítást először, és Zach Lowe (Grantland) úgy tudja, hogy ügynöke, Dan Fegan legalább 10 millió dolláros évi fizetést akar kiharcolni játékosának. A játékmester egyelőre biztosan nem ér ennyit, hiszen harmadik NBA szezonjában 9.0 pontot és 8.6 gólpasszt átlagol, miközben mindössze 37.4%-kal dob a mezőnyből.

Szintén a Minnesotához tartozik, hogy franchise-rekordot állítottak fel ma hajnalban, a Los Angeles Lakers ellen dobott 143 pontjukkal.

Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy Steve Kerr nemcsak a New York Knicksnél lehet vezetőedző, de amennyiben a Golden State Warriors és Mark Jackson útjai elválnak egymástól, akkor az oaklandieknél is esélyes lehet egy főedzői posztra. Amick szerint Joe Lacob tulajdonos már korábban is érdeklődött a jelenleg szakkommentátorként dolgozó Kerr iránt. Jeff Zilgitt (USA Today) forrásai szerint egyébként Kerr messze a legesélyesebb a Knicks vezetőedzői posztjára (is).

Az Indiana Pacers dobóhátvédje, Lance Stephenson elnézést kért csapattársaitól, amiért kiállították a Miami Heat elleni összecsapáson. A kosaras elmondása szerint nem tehet olyan dolgokat, amik a meccs megnyerésébe kerülnek nekik. Úgy érzi, fontos láncszem az együttesnél, és az, hogy kiállították, az ő hibája volt, nem viselkedett profihoz méltóan. Óvatosabbnak kell lennie, mert nem tilthatják el, és nem hagyhatja cserben a többieket. Sokkal jobban kell ügyelnie saját magára olyan helyzetekben, amikor technikait kaphat.

A Brooklyn Nets több éves szerződést adott Jorge Gutierreznek, miután lejárt második 10 naposa is. A hátvéd 5 meccsen 13.4 percet átlagolt idén a csapatban, és kontraktusa csak erre az évre garantált. Szüksége is volt a biztos pénzre, ugyanis 10 napos szerződései alatt egyenként 28.834 dollárt keresett, a liga pedig 15.000 dollárra büntette, miután csúnya, Flagrant 2-t érő faultot követett el Cody Zeller ellen a Charlotte Bobcats elleni összecsapáson.

Az Oklahoma City Thunder 10 napos szerződést kötött Reggie Williamsszel. A dobóhátvéd az idény nagy részét a Tulsa 66ersnél töltötte, de játszott már egy meccset a Thunderben is, mivel március 6-án már egyszer kapott egy 10 napost.

A drafthoz kapcsolódik, hogy a UCLA mindkét első körbe várt játékosa, Zach LaVine és Kyle Anderson is jelentkezik az idei játékosbörzére, tehát egyikük sem marad az egyetemen. Érdekes lehet még Dario Saric esete, ugyanis a horvát játékos ügynöke azt szeretné, ha Saric jelentkezne a draftra - új, három éves szerződésének aláírását a kosaras édesapja szorgalmazta, az ügynök egyáltalán nem ért ezzel egyet.

25 év után újra összegyűltek az 1989-es bajnokcsapat, a Bad Boys Pistons tagjai - igaz, kicsit hiányosan, nem volt ott például Dennis Rodman az ünnepi megemlékezésen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus