Hírmorzsák 2014-04-01 (10:30)

Duncan és Vucevic a hét játékosai. Griffinnek a hátával, Crawfordnak a vádlijával vannak gondok a Clippersnél. Ma hajnalban megsérült Lowry (térd) és Hardaway Jr. (boka) is. Irving újra edzhet. Anthony Davis visszatért bokasérülését követően, Reggie Evans köszöntötte. Napi statok: a Spurs a fellegekben, a Bucks és a Pacers viszont komoly mélységekben. Ferry elégedett az iránnyal, amerre a Hawks halad. Stevens örülne, ha Bayless maradna a Celticsnél. Isaiah Thomas szívesen maradna a Kingsnél. Wiggins ugyanolyan kritikákat kap, mint anno Durant. Hood is jelentkezik a draftra.

Tim Duncan és Nikola Vucevic lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. A San Antonio Spurs legendája 4-0-s héthez segítette csapatát, miközben ő 20.0 pontot, 8.5 pattanót, 4.3 gólpasszt és 2.0 labdaszerzést átlagolt 62.5%-os mezőnypontossággal. Az Orlando Magic centere 2-1-es héten van túl saját együttesével, ami alatt 22.7 pontot és 14.3 pattanót tett a közösbe fellépésenként.

A Los Angeles Clippers erőcsatárának, Blake Griffinnek a hátával vannak gondok, ezért nem lépett pályára ma hajnalban a Minnesota Timberwolves ellen. Griffin még vasárnap hajnalban, a Houston Rockets elleni összecsapáson sérült meg, amikor ütközött Donatas Motiejunasszal, és azonnal a földre rogyott. Állapota azért nem súlyos, day-to-day, tehát bármikor visszatérhet. A Clippersnél még egy ember hiányzott az egyébként játszók közül: Jamal Crawford vádlijával vannak problémák, de ugyanúgy könnyebb a sérülés, mint Griffin esetében, elvileg nála sem számolnak hosszabb kihagyással.

Akinek az elvesztése óriási érvágás lenne saját csapata számára, az Kyle Lowry, aki ma hajnalban ütközött a Miami Heat elleni meccsen LeBron Jamesszel. Úgy tűnt, több problémája is lett az esetet követően a kanadaiak irányítójának, ám ekkor még folytatni tudta az összecsapást - ideig-óráig. A mérkőzés későbbi periódusában azonban el kellett hagynia a játékteret: úgy érezte, bal térdével valami nem stimmel. Többet a mai vizsgálatok után lehet majd tudni.

A New York Knicks dobóhátvédje, Tim Hardaway Jr. is maródi lett. Bár a gárda a legutóbb kézsérülést szenvedő Carmelo Anthonyval a soraiban győztesen hagyta el a parkettet a Utah Jazz ellen, mégsem örülhetettek felhőtlenül, ugyanis úgy tűnt, TH Jr. jobb bokája súlyosan megsérült. A fiatal játékost le kellett vinni a pályáról, röntgenfelvételt is készítettek lábáról, és tolószékben hagyta el a csarnokot. A röntgen szerint törése nincs, a Knicks tájékoztatása szerint "csak" kificamodott a bokája, de nem lenne meglepetés, ha ki kellene hagynia pár meccset.

Visszatérők is vannak. Egyrészt a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving zöld utat kapott az orvosoktól az edzések elkezdésére, miután bal bicepsze meggyógyult. A játékmester nélkül egyébként egészen jól ment az utóbbi időben a Cavsnek, még arra is viszonylag reális esély nyílt, hogy esetleg bekerüljenek a PO-ba. Irving mellett Anthony Davis is újra a pályán volt a Sacramento Kings ellen, miután múlt szombaton megsérült a bal bokája. Reggie Evans üdvözölte is egy Flagrant2-t érő könyökössel a visszatérőt.

Napi statisztikák: A San Antonio Spurs ma hajnali győzelme a 18. volt zsinórban, ezzel a leghosszabb egy szezonon belüli ilyen streaket tudhatják magukénak a franchise történetében. Az Indiana Pacers nem kis gödörben: az elmúlt 6 meccsből ötödjére nem sikerült 80 pont fölé jutniuk, és egyik meccsen sem sikerült elérniük a 40%-os mezőnymutatót. A Milwaukee Bucks más mélységeket ostromol: a csapat történetében másodjára érték el a 60 vereséget egy alapszakasz alatt.

Az Atlanta Hawks GM-je, Danny Ferry a USA Todaynek elmondta, elégedett azzal, amilyen irányba halad az együttes. Szerinte ha egészségesek, nagyon jó csapatuk van. Tetszik neki a kosárlabda, amit játszanak, mert egy jól felismerhető rendszeren alapul, és mivel a szerződésekkel nagyon jól állnak a következő évekre, így még több jó dolog történhet velük Ferry elgondolása szerint. A GM azt is hozzátette, hogy nem a 8. hely eléréséért küzdenek, mert nem ez a céljuk, hanem az, hogy felépítsenek valami olyat, ami nem csak rövid-, de hosszútávon is jó és fenntartható.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens az ESPN Bostonnak elárulta, hogy szeretné, ha a csapat megtartaná az év közben megszerzett Jerryd Baylesst. A tréner elmondta, hogy fogalma sincs, hogy pénzügyileg mik a játékos elvárásai és mik a menedzsment lehetőségei vagy szándékai, de játéka alapján nagyon kedveli a kosarast, mert okos, a pálya mindkét végén hasznos, nagyon fizikális kosárlabdát játszik és a pontszerzéssel sincsenek problémái.

A Sacramento Kings hátvédje, Isaiah Thomas a Sacramento Bee-nek elárulta, hogy szeretne jelenlegi együttesénél maradni - ott akar lenni, amikor a Kings szerencséje megfordul, és PO-csapat, tényezők lesznek nyugaton. A Sacramento draftolta, a város közössége pedig tárt karokkal fogadta, úgyhogy olyan a város neki, mintha a második otthona lenne. Azt is hozzátette, hogy ettől függetlenül nem tud mindent befolyásolni a szabadügynökségével kapcsolatban: azt fogja tenni, amire lehetősége lesz.

Az első körbe várt fiatalok közül a Duke egyetem kiscsatára, Rodney Hood is jelentkezni fog az idei draftra az SNY.tv információi szerint - igaz, hivatalos bejelentésre még lehet, hogy várni kell pár napot.

Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint Andrew Wiggins a Klutch Sports Group talán legnagyobb nevű ügynökével, Rich Paullal fog leszerződni - ő képviseli jelenleg LeBron James, Tristan Thompson vagy éppen Eric Bledsoe érdekeit is. Deveney egyébként arra is kitért, hogy Wiggins ugyanolyan kritikákat kap most, mint amit Kevin Durant kapott anno draftolása előtt. Durantről az egyik megfigyelő azt írta anno, hogy "10 percig az utóbbi 10 év legjobb egyetemi játékosaként kosarazik, a következő 5 percben viszont azt is elfelejted, hogy a pályán van" - Wiggins legnagyobb negatívumaként ugyanezt írják most a legtöbben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus