Hírmorzsák 2014-04-01 (21:45)

Parker szerint Popovich szabotálni fogja a további meccseiket, hogy megszakadjon a győzelmi sorozatuk. Popovich és Kidd a hónap edzői. Rivers a Clippersnél előtte álló nagy feladatról mesélt. A Mavs Dalembert-t és Cartert is meg akarja tartani. Anthony Davis senkihez sem hasonlítható. LeBron lemondott arról, hogy ritmusos játékkal érkezzenek a PO-ba. A Pacersnél már meccs közben is egymásnak mentek a játékosok. Loyer több lehetőséget ad a továbbiakban a fiataloknak. Scalabrine-nek az nem tetszett, hogy Jackson nem figyelt minden apró részletre. Az AP All-American csapatok. Draft (Wiggins, Saric)

A 18-as győzelmi sorozatban lévő San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker az Indianapolis Starnak elmondta, hogy ők persze nagyon örülnek ennek a streaknak, de edzőjük, Gregg Popovich valószínűleg jóval kevésbé. Az irányító úgy gondolja, hogy a tréner szeretné, ha valamikor a közeljövőben veszítenének, és amikor arról kérdezték, szabotálni fogja-e Popovich valamelyik meccset, sejtelmes mosoly mellett annyit mondott, hogy igen, valószínűleg meg fogja próbálni, és pihentetni fogja legalább a fél csapatot.

Ugyancsak Popovich-hoz tartozik, hogy ő és Jason Kidd lettek a hónap edzői nyugaton és keleten. A Spurs legendás trénere 16-0-s, tökéletes hónaphoz segítette csapatát, ráadásul franchise-rekordot döntöttek az egy szezonban zsinórban aratott győzelmek számában. Kidd Tom Thibodeau után a második edző, aki újonc szezonjában másodjára is megnyerte a díjat (januárban már választották őt kelet legjobbjának). 12-4-gyel zárta márciust a Nets, amiből 9-0-t hazai parketten tudtak felmutatni, ezzel ők voltak az egyedüli keleti csapat, akik otthon makulátlanok maradtak.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers az SB Nationnek elmondta, rizikózott azzal, hogy a Boston Celticstől átment a Clippershez, de ha bejön, amit szeretne, akkor megérte, ha pedig nem, akkor is jó próbálkozás volt szerinte. Rivers azt is elmondta, hogy nemcsak a kosárlabdát akarja megváltoztatni a tradicionálisan "lúzer" Clippersnél, hanem az egész gondolkodásmódot. Új tartalommal töltötte meg ez az egész az életét, mert hatalmas feladat előtt áll most.

Donnie Walsh, a Dallas Mavericks GM-je Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) elárulta, hogy egészen biztosan megtartják jövőre is Samuel Dalembert-t - a center 3.9 milliós kontraktusából csak 1.8 millió lenne garantált, ha elengednék nyáron. Walsh azt is bevallotta, hogy kényszerből igazolták le múlt nyáron a középjátékost, miután nem volt túl sok lehetőség azt követően, hogy Dwight Howard a Houston Rocketset választotta.

A texasiak dobóhátvédje, Vince Carter múlt héten nyilatkozta, hogy szívesen maradna a csapatnál, és Walsh vele kapcsolatban annyit mondott, hogy ez az érzés kölcsönös, ilyen veteránokat akarnak az öltözőbe, mert a Carterhez hasonló játékosoktól egyszerűen jobb csapat lesznek. Azt szeretnék, ha továbbra is a csapat tagja lenne, mert a fiatalabb játékosoknak nagyon sokat tud segíteni.

A New Orleans Pelicans erőcsatárának, Anthony Davisnek borzasztóan jó második szezonja van, hiszen negyedik a PER listán LeBron James, Kevin Durant és Kevin Love mögött. Olyan különleges játékot nyújt Davis, hogy a korábbi nagyokhoz már nem is próbálják hasonlítani. A csapat játékosok fejlesztéséért felelős edzője, Kevin Hanson azt nyilatkozta a Grantlandnek, hogy Davis játékában van egy kicsi Dirk Nowitzkiéből, egy kicsi Kevin Garnettéből és egy kicsi Hakeem Olajuwonéból. Hanson szerint még egy pár évnek el kell telnie ahhoz, hogy lássuk, milyen is lesz Davis igazi stílusa.

Az előbb említett LeBron James a Miami Heraldnak elárulta, hogy nagyon szerette volna, ha a kétszeres címvédő egy állandó ritmusra áll be a PO előtt, de most már inkább csak arra koncentrál, hogy minél egészségesebb legyen, és csak abban reménykedik, hogy mindenki készen áll majd a feladatra a rájátszásban. Eddig mindig arra törekedett, hogy a rájátszás előtt meglegyen a csapatának az állandó rotációja és meccselési ritmusa, de soha nem volt még ilyen összetételű gárda tagja, mint most, úgyhogy kénytelen elfogadni, hogy kész játékuk biztosan nem lesz a PO-ra fordulva.

A Miami legnagyobb keleti riválisánál, az Indiana Pacersnél egyre nagyobbak a gondok. Ma hajnalban a Spurstől kaptak méretes zakót, és a meccs második félidejében Lance Stephenson és George Hill szóváltásba kerültek a kispadnál egy időkérés alatt, sőt, szét is kellett őket választani, olyan komolyan összeszólalkoztak.

A Detroit Pistons vezetőedzője, John Loyer az MLive.com-nak elárulta, hogy áprilisban pár változás történhet a rotációjukban, miután lassan matematikailag is elveszítik minden esélyüket a rájátszásra. Az utóbbi időben Jonas Jerebko és Kentavious Caldwell-Pope már egyre több lehetőséget kaptak, de több fiatal játékos még csak vár a sorára. Loyer azt is elmondta, hogy azért olyan drasztikus változtatásokra nem kell számítani, nem fog minden veteránt azonnal leültetni a padra.

Ric Bucher (Bleacher Report) úgy tudja, hogy Brian Scalabrine-nek az volt a gondja Mark Jacksonnal, hogy a Golden State Warriors vezetőedzőjét nem érdekelték annyira a részletek. Scalabrine játékospályafutása végén Tom Thibodeau kezei alatt játszott, és a Chicago Bulls főedzőjének szigorúbb, de a kis dolgokra is összpontosító stílusát jobbnak gondolta, mint a Jackson által alkalmazott szabadabb rendszert.

Kihirdették az AP All-American csapatait is. Doug McDermott zsinórban harmadjára került az első csapatba, ezzel Patrick Ewing és Wayman Tisdale óta az első játékos, aki erre képes volt - utóbbi kettő 1985-ben érte el harmadjára ezt az elismerést. McDermott mellett Jabari Parker, Russ Smith, Sean Kilpatrick és Shabazz Napier kerültek a 1st teambe, míg a második ötöst Nik Stauskas, Andrew Wiggins, Nick Johnson, Melvin Ejim és TJ Warren alkotják.

A CSNNW információi szerint Andrew Wiggins "kegyeiért" Jay-Z a Roc Nation Sportstól, illetve egy másik, meg nem nevezett játékosügynök verseng - a hírek szerint ez nem Rich Paul.

Szintén a drafthoz tartozik, hogy úgy tűnik, még csak az sem igaz, hogy Dario Saric megegyezett volna az Efes Pilsennel. Valószínűleg jelentkezik a horvát játékos a draftra, viszont ettől függetlenül az édesapja azt nyilatkozta, szerinte fia nincs kész még az NBA-re, ezért nagy valószínűséggel alá fog írni egy európai csapattal még pár évre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus