Hírmorzsák 2014-04-02 (11:00)

Al Jefferson és Durant a hónap játékosai, Carter-Williams és Dieng a hónap újoncai. Pekovics befejezte erre az idényre? Jennings floppolásért, Reggie Evans Anthony Davis lekönyökléséért kapott pénzbüntetést. A Pacers negatív NBA-rekordja. Phil Jackson nem sok Knicks meccsen volt jelen eddig, de Anthony nem aggódik emiatt. Mirotic hamarosan dönt: Bulls vagy Real. Gary Harris is jelentkezik a draftra. LeBron rappelt, Game szerint nem is rosszul.

Kevin Durant és Al Jefferson lettek a hónap játékosai nyugaton és keleten. Az Oklahoma City Thunder kiscsatára 10-4-es hónapot futott csapatával, miközben ő 34.5 pontot, 6.7 pattanót és 5.9 gólpasszt átlagolt. Mint ismeretes, Michael Jordan 1989/90-es teljesítménye óta ő az első, aki három egymást követő hónapban legalább 33.0 pontot átlagolt, és idén már negyedjére nyerte el a díjat öt hónap leforgása alatt.

A Charlotte Bobcats centere 9-7-es hónapot tudhat maga mögött a jövőre nevet és designt változtató gárdával, ezalatt ő 24.7 pontot és 10.6 pattanót rakott meccsenként a közösbe 55.5%-os mezőnypontossággal. 6-szor végezett márciusban 20 pont, 10 pattanó fölött egy meccsen, ezzel összesen 22 ilyen alkalomnál jár már ebben a szezonban, ez pedig franchise-rekord. Március legelején ő lett idén a második játékos az egész ligában, aki egymás utáni meccseken legalább 15 mezőnykísérletet értékesített (egy meccsen) legalább 64%-os dobáspontossággal.

A hónap újoncai Michael Carter-Williams és Gorgui Dieng lettek keleten és nyugaton. A Philadelphia Sixers irányítója 14.9 pontot, 8.4 pattanót, 6.5 gólpasszt és 1.75 labdaszerzést átlagolt márciusban - mindegyik kategóriában a legjobb elsőéves volt az egész ligában. A Minnesota Timberwolves centere 8.6 ponttal, 8.3 pattanóval és 61.3%-os mezőnymutatóval zárta a hónapot - most kezdett több játéklehetőséget kapni, és ezt egy 22 pont, 21 pattanós, monster dupla-duplával hálálta meg március 20-án, a Houston Rockets ellen.

Lehet, hogy komoly szükség lesz Diengre a hátralévő hetekben. A Minnesota Timberwolvesnak már matematikai esélye is alig van a PO-ba kerülésre, Adam Zagoria (Minneapolis-Star Tribune) forrásai szerint pedig Nikola Pekovic jó ideje komoly fájdalmakkal játszik már, úgyhogy ezt az utolsó, nagyjából két és fél hetet valószínűleg kiüli, ebben a szezonban már nem láthatjuk

A liga két büntetést is kiosztott. Az egyiket a Detroit Pistons hátvédje, Brandon Jennings kapta, amiért tegnap hajnalban floppolt a Milwaukee Bucks elleni találkozón - 5.000 dollárt kell befizetnie az NBA kasszájába. A másikat a Sacramento Kings magasembere, Reggie Evans kapta, amiért szintén tegnap hajnalban lekönyökölte Anthony Davist a Kings-Pelicans meccs harmadik negyedében. Evanst egyébként Flagrant 2-vel ki is állították azonnal, most pedig 15.000 dollárt kell utalnia a ligának.

Napi stat: Az Indiana Pacers az NBA történetének első csapata, amely egy szezonban elérte az 50 győzelmet, majd ezt követően 6-szor egymás után nem tudta túlszárnyalni a 90 pontos határt.

A New York Knicks új elnöke, Phil Jackson mindössze két meccsen volt jelen abból a 8-ból, amelyet kinevezése óta játszott csapata, és páran úgy gondolják, annyit kellene új együttesével lennie az edzőlegendának, amennyit csak lehet, hogy megismerje az embereket - Carmelo Anthony nincs ezek között az emberek között. A sztár szerint Jackson okos, tudja mit csinál, hiszen számtalanszor volt már ilyen helyzetben. Kívülről figyelheti a dolgokat, és azzal, hogy nincs ott mindig velük, Melo szerint teret enged számukra. Nem aggódnak amiatt, hogy Jackson nincs ott a meccseiken.

A Chicago Bulls 2011-ben kiválasztott spanyol draftee-ja, Nikola Mirotic a spanyol AS-nek azt nyilatkozta, hamarosan eldönti, hol akarja folytatni pályafutását. A Real Madrid erőcsatára szerint nem a pénz lesz a döntő, hanem az, hol fejlődhet többet, és hol építheti jobban a jövőjét. Azt is elmondta Mirotic, hogy nagyon szeretne idén Euroligát nyerni a Madriddal, de nem ettől függ majd, hogy átmegy-e az NBA-be vagy sem, nem csak akkor lesz a Bulls játékosa, ha sikerül megnyernie a legelőkelőbb európai kupasorozatot.

Az idei draft első körének nagyjából közepére várt Gary Harris a Forbes Magazine szerint jelentkezik a játékosbörzére, és a CAA egyik játékosügynökével fog leszerződni.

A végére egy kis szórakozás. LeBron James rappelt. Az egyik legismertebb rapper, Game a TMZ-nek azt nyilatkozta, hogy James a szakmában most dolgozók 88%-ánál jobban "tolta". A muzsikát ezen a linken meghallgathatjátok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus