Hírmorzsák 2014-04-03 (11:30)

D'Antoni jövőre is a Lakersnél? Wade a nyáron összeül Jamesszel és Bosh-sal, és együtt hozzák meg a döntést a közös jövőről vagy a váltásról. Már a Heat a favorit a keleti első helyre. Hinrich maradni akar Chicagóban. Fisher még egyáltalán nem gondolkodott az edzősködésen. Jerebko nem tudja, lehívja-e 4.5 milliós játékosopcióját. Lowry sérülése nem súlyos. Parsons az irányítóktól az erőcsatárokig, mindenkin szeretne jól védekezni. A liga beismerte Jermaine O'Neal goaltendingjét. Damion James a Spursnél. Lillard és az adidas közel az új megállapodáshoz.

Kevin Ding (Bleacher Report) forrásai szerint a Los Angeles Lakers erősen hajlik afelé, hogy a következő szezonra is megtartsa Mike D'Antoni vezetőedzőt - még egy évig garantált a fizetése a trénernek - annak ellenére is, hogy a csapaton belül és nyilvánosan is felmerült már, hogy több játékos sincs éppen megelégedve vele, vagy azzal a felvetéssel, hogy esetleg még egy évig ő irányítja majd az aranysárga-lilákat.

A nyár egy még ennél is fontosabb kérdése lesz, hogy mi lesz a Miami Heat nagy hármasával. Dwyane Wade azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy nincs miért aggódnia, mivel nem arról van szó, hogy rossz csapatuk lenne. Jelenleg csak élvezi a játékot, hogy zsinórban harmadik bajnoki címükért szállnak harcba, és ha vége az idénynek, akkor majd leül Chris Bosh-sal, LeBron Jamesszel és a családjával is, megbeszélik a dolgokat, és akkor dönti el, hogyan tovább.

Ugyancsak a Heathez tartozik, hogy bár az Indiana Pacersé a tie-breaker akkor, ha a két csapat azonos mérleggel végez az alapszakasz végén, az oddsmesterek szerint mégis a floridai együttes a legesélyesebb a keleti főcsoport megnyerésére az alapszakaszban. A Heat 1.4-es, míg a Pacers 2.75-ös odds-cal volt fogadható tegnap délután ebben az összevetésben.

Wade-hez hasonlóan a Chicago Bulls irányítója, Kirk Hinrich is a nyári terveiről mesélt. A nyáron szabadügynökké váló egyes a Chicago Tribune-nak elmondta, hogy élvezi a szezont, a nyáron pedig az első számú terve az, hogy marad a Bullsnál. Hinrich azt is elmondta, hogy a pénzügyi szempontoknál valószínűleg fontosabb lesz neki az, hogyan illik egy csapatba, illetve hogy van-e esélye nyerni az együttessel. Ezért is szeretne maradni Chicagóban, meg persze azért is, mert karrierje nagy részét a Bullsnál töltötte, és gyakorlatilag második otthonának tekinti a várost.

Az Oklahoma City Thunder cserehátvédje, Derek Fisher valószínűleg visszavonul a szezon végeztével, és az is felmerült már, hogy esetleg a New York Knicks vezetőedzője lenne a nyártól. Fisher a The Oklahomannek elárulta, hogy ezen egyáltalán nem gondolkodott még, de úgy általában az edzősködésen sem nagyon jár az agya, könnyen lehet, hogy nem is ebbe az irányba indul el, ha befejezete aktív játékospályafutását.

A Detroit Pistons svéd csatára, Jonas Jerebko sem tudja egyelőre, mit fog csinálni a nyáron. A kosarasnak 4.5 milliós játékosopciója van a következő idényre, de nagyon keveset játszott idén. Jerebko a Michigan Live-nak elmondta, hogy nem a pénz lesz a döntő tényező, mert nemcsak a pénzért kosárlabdázik. Még van 8 meccs a szezonból, aztán átgondolja a történteket és beszél az ügynökével.

Egy jó hír a Raptors-szurkolóknak: az első vizsgálatok szerint nincs komolyabb baja - tehát sem szalagszakadás, sem törés - Kyle Lowry bal térdének, ami még a Miami Heat elleni csatában sérült meg egy LeBron Jamesszel történő ütközés során. A játékmester státusza day-to-day, tehát bármelyik meccsen visszatérhet.

A Houston Rockets kiscsatára, Chandler Parsons a Grantlandnek elmondta, hogy szeretné, ha az egyes poszttól a négyesig, mindenkin tudna védekezni, az előző két találkozón Chris Paulon és Deron Williamsen kezdett például. Parsons szerint fizikailag erősödnie kell, és akkor fejlődni fog ezen a területen is. Bár idén kevesebbet játszott small-ball erőcsatárként, szerinte Kevin McHale vezetőedző így is elég sokszor fordul ehhez a taktikához, amikor hátrányban vannak, mert nagyobb játékosok ellen is ki tudja használni az erősségeit.

A liga hivatalosan is elismerte, hogy a Dallas Mavericks - Golden State Warriors mérkőzés hosszabbításának végén, 16 másodperccel a lefújás előtt Jermaine O'Neal a goaltending szabály ellen vétett. JO Monta Ellis dobását szedte le a levegőből, amit blokknak ítéltek a bírók, Stephen Curry pedig ezt követően, egyenlő állásnál szerzett távoli kosarat, ezzel nyert a Warriors.

A San Antonio Spurs 10 napos szerződést ad Damion Jamesnek. A korábbi első körös draftolt idén a D-Ligában, a Bakersfield Jamnél és a Texas Legendsnél játszott.

Közel áll a megállapodáshoz az adidas és Damian Lillard egy új szponzori szerződésről. Mivel a Portland TrailBlazers irányítója elért bizonyos teljesítményszintet karrierje első két évében, így opciója volt, hogy kilépjen szezon végén az adidas-szal eredetileg kötött kontraktusból. Most a két fél megpróbál idő előtt megegyezni egy Lillard számára az eredetinél jóval több pénzt biztosító szerződésről.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus