Hírmorzsák 2014-04-04 (21:00)

Pau Gasol iránt a Cavs, a Bulls, a Bobcats és a Grizzlies fog érdeklődni. Nash ma játszik utoljára ebben a szezonban. Nick Young még nem döntött a következő szezonról. Woodsont menesztik, ha nem jut PO-ba a Knicks. Sanderst 5 meccsre eltiltotta a liga marihuána használata miatt. Beverley még a rájátszás kezdete előtt vissza akar térni. Parker biztos benne, hogy Ginobili és Duncan és játszanak még a következő szezonban. Ware még 10 napra a Sixersnél. Saric hajlik afelé, hogy jelentkezzen a draftra. Krzyzewski az amerikai sportok legjobban fizetett vezetőedzője. Nick Collison pedig viccelődött kicsit hajnali sérülése után is.

Reggel még arról számoltunk be, hogy Pau Gasol szezonja jó eséllyel véget ért, most pedig már a Los Angeles Lakers spanyol magasemberének nyári lehetőségeivel kapcsolatban láttak napvilágot hírek. Gasol a Sports Illustratednek elárulta, hogy bajnokesélyes csapatban akar játszani, nem a pénz lesz az első szempont számára új együttese kiválasztásánál. Azt is hozzátette, hogy persze a szerződés hossza és összege is faktor lehet, de nem az elsőszámú, mert karrierje olyan stádiumában van, amikor már jó csapatban akar csak játszani. Egyelőre nem tudja, mik a lehetőségei, addig nem is akar ebbe konkrétabban belemenni.

Az NBA vezetőinek körében végzett felmérés szerint a Chicago Bulls, a Charlotte Bobcats, a Cleveland Cavaliers és a Memphis Grizzlies fog valószínűleg rámozdulni nyáron Gasolra. Az egyik keleti konferenciában dolgozó GM szerint sok kérdés merül fel a veterán játékossal kapcsolatban. Egyesek szerint elfogyott és túl van már pályafutása csúcsán, nem tud segíteni egy bajnokesélyes csapatnak. Mások úgy gondolják, hogy az elmúlt két szezonban Los Angelesben lévő légkör, a Mike D'Antoni által használt rendszer tette kicsit tönkre, és ha elmegy máshova, más edző kezei alá játszani, még újjászülethet, az utóbbi gondolatmenetet folytató gárdák közül pedig valamelyik akár évi 10 millió dollárt is ajánlhat neki.

A Lakers irányítója, Steve Nash az újságíróknak elmondta, hogy ma este, a Dallas Mavericks ellen játszik utoljára ebben a szezonban - jelentette Dave McMenamin (ESPN Los Angeles).

Még mindig az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy bár nagyon úgy fest, hogy Nick Young kilép szerződésének jövő évi részéből, ügynöke, Mark Bartelstein a Los Angeles Daily Newsnak elárulta, hogy egyelőre nem gondolkodnak azon, mi lesz a következő szezonban, csak erre az évre koncentrálnak, úgyhogy még nem eldöntött, mi lesz Young sorsa.

Ennél konkrétabb hírek vannak a New York Knicks vezetőedzőjével, Mike Woodsonnal kapcsolatban: Michael Scotto (Sheridan Hoops) forrásai szerint amennyiben nem jut be a rájátszásba a Knicks, egészen biztosan kirúgják a trénert. A hír megszerzéséhez azért nem kellett túl sok kapcsolat, mivel régóta tudni, hogy jó eséllyel akkor is távozik Woodson, ha PO-ba jut a csapat - Phil Jackson valószínűleg saját emberét akarja a kispadon látni.

A Milwaukee Bucks magasemberének, Larry Sandersnek sincs könnyű idénye, de egészen pocsék szezonjára most rátett még egy lapáttal: a liga 5 meccsre eltiltotta droghasználat miatt. A magasember már elnézést is kért twitteren csapatától és a drukkerektől a marihuána használatért.

A Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley Marc Bermannek (New York Post) azt nyilatkozta, hogy nemhogy a PO-ra, de már az alapszakasz végére is fel fog épülni - még azelőtt láthatjuk a pályán, mielőtt elindulna a rájátszás.

A San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker egy francia internetes kosarasportálnak azt nyilatkozta, hogy nagyon furcsa lesz számára Manu Ginobili és Tim Duncan nélkül játszani, mert hatalmas űr marad utánuk, ha ők befejezik, azonban azt is hozzátette, tudja, hogy mindketten játszani fognak még a következő szezonban. Mindkettejüknek szeződése van 2014/15-re is, és Parker szerint ki is töltik majd ezt a kontraktust csapattársai, aztán hogy utána mi lesz, az majd kiderül. Szerinte mindketten annyira egészségesek, amennyire csak lehetnek, mert Gregg Popovich vezetőedző nagyon odafigyel a játékosaira ilyen szempontból is. Azzal zárta mondandóját, hogy remélhetőleg olyan sokáig együtt fognak még így hárman játszani, amilyen sokáig csak lehet.

A Philadelphia Sixers hivatalosan is leigazolta egy második 10 napos szerződés erejéig Casper Ware-t. A Virtus Bolognától nemrég érkező játékos 5 meccsen 14 percet átlagolt eddig a Phillynél.

A Cibona Zagreb ifjú sztárja, Dario Saric egy horvát internetes lapnak, a b92.net-nek azt nyilatkozta, hogy erősen hajlik afelé, hogy jelentkezzen az idei draftra.

Egy kis érdekesség: a Duke egyetem és az amerikai válogatott vezetőedzője, Mike Krzyzewski az amerikai sportok legjobban fizetett vezetőedzője. Coach K a USA Today forrásai szerint 2014-ben nagyjából 9.7 millió dollárt fog zsebre tenni.

A végére pedig Nick Collison viccelődése. Az Oklahoma City Thunder erőcsatára az alábbi fotót töltötte fel instagramjára a San Antonio Spurs elleni mérkőzést követően, azzal a felirattal, hogy: "Tényleg nem kellett volna kinyomnom azt a pattanást, bocs srácok."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus