Hírmorzsák 2014-04-07 (10:15)

Parkernek a hátával, Bazemore-nak a bokájával vannak gondok. Durant megelőzte Jordant. JR Smith egy NBA- és egy franchise-rekordot is felállított - Amare ettől függetlenül nem volt elájulva játékuktól, Felton bizonyos értelemben igen. Vogel szerint a Pacers kezdőcsapata kimerült, Pritchard már leült a kispadra. Mark Jackson szerint jól áll a jövője a Warriorsnél. A Magic nem eladó. Haslemet majdnem elcserélte a Heat a deadline előtt, Chalmers az erőcsatár fontosságáról beszélt. Cunninghamet négy nap alatt másodjára is letartóztatták. Glen Rice Jr-t visszahívta a D-Ligából a Wizards. Megvan Wiggins ügynöke.

A San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker ma hajnalban, a Memphis Grizzlies elleni találkozó első negyedében az öltözőbe vonult hátfájdalmai miatt. A francia irányító idén 11 meccset hagyott ki - főként február végén -, és ma megy MRI-re, utána lehet pontosabbat tudni állapotáról, illetve arról, mennyit is kell pontosan kihagynia, amennyiben muszáj.

A Los Angeles Lakers hátvédje, Kent Bazemore is most sérült meg - tegnap este, a Los Angeles Clippers elleni összecsapáson ment ki a jobb bokája. A röntgen szerint nincs törése, az MRI-je neki is ma lesz.

Ha már a tegnap este, akkor JR Smith-é a legkomolyabb napi stat: NBA rekordot jelentő 22 triplát vállalt el egymaga a Miami Heat elleni mérkőzésen, és ebből 10 be is ment, ami a New York Knicks új franchise-rekordja. A másik napi stat természetesen Kevin Duranté, aki zsinórban 41. alkalommal is elérte a 25 pontot, így átlépte Michael Jordant a vonatkozó listán, és az utóbbi 40 év legjobbja lett ebben a tekintetben.

Nem mindenki volt egyébként elragadtatva Smith tegnapi teljesítményétől. Chris Herring (The Wall Street Journal) írta még tegnap este twitterén, hogy a Knicks erőcsatára, Amare Stoudemire közölte a 22 kisérletet Raymond Feltonnal, aki csak annyit mondott erre: "Jézus Krisztus". Amare szerint egyébként túlságosan a távoli dobásokra helyezték a hangsúlyt csapattársai, különösen annak tekintetében, hogy milyen magassági fölényben voltak a palánk altt.

Az Indiana Pacers hatalmas pofonba szaladt bele az Atlanta Hawks elleni hazai meccsen, miután kevesebb mint egy negyed alatt összehoztak maguknak egy 20 pont körüli hátrányt, amiből aztán képtelenek voltak felállni. A gárda vezetőedzője, Frank Vogel azt nyilatkozta, hogy azért ültette a teljes második félidőben Roy Hibbertet, mert úgy tűnt számára, hogy a teljes kezdőcsapatuk fáradt, teljesen ki vannak merülve, és hogy ezt valahogy meg kell oldaniuk az alapszakasz hátralévő részében. Vogel szerint választania kell majd: vagy ritmusba kerülnek a PO-ra, vagy pihenteti játékosait.

Hogy mekkora a probléma Indianában, azt jól mutatja, hogy a GM, Kevin Pritchard a kispadon ült, mikor a csapat visszatért a pályára az öltözőből a félidei megbeszélést követően, ilyet pedig nem sokszor látni a ligában.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Mark Jackson a Yahoo Sportsnak elárulta, szerinte a jövője abszolút rendben van jelenlegi csapatánál, egyáltalán nem gondolja úgy, hogy váltás lesz posztján a nyáron. Elmondása szerint jó a kapcsolata a csapat vezetőségével, Joe Lacob tulajdonossal pedig volt egy hasznos beszélgetése a legutóbbi idegenbeli túrájuk vége felé.

A korábbi hírekkel ellentétben nem eladó az Orlando Magic, írta meg az Orlando Sentinelnek a DeVos család. Dan DeVos elmondása szerint fel sem merült annak a lehetősége, hogy megválnak a klubtól, sőt, igazság szerint jobban élvezik a helyzetet, mint korábban bármikor, és továbbra is teljes erejükkel azon vannak, hogy bajnoki címet nyerhessen egyszer ez a csapat.

A másik floridai együttesnél, a Miami Heatnél ilyen fel sem merül egyelőre, Ethan Skolnick (Bleacher Report) viszont a múlt héten forrásaira hivatkozva azt állította, hogy a csapat majdnem elcserélte Udonis Haslemet az idei deadline előtt. Skolnick most Mario Chalmersszel beszélgetett az erőcsatár fontosságáról. Az irányító elmondása szerint LeBron James, Dwyane Wade és Chris Bosh mellett Haslem a csapat szíve és lelke, ő a csapat egyik kapitánya, vezére, aki mindenki számára jó példát mutat, úgyhogy borzasztóan nehéz helyzet lett volna számukra, ha Haslem távozik.

A Minnesota Timberwolves erőcsatárának, Dante Cunninghamnek lassan nemcsak a karrierje, hanem a magánélete is veszélybe kerül, ugyanis négy napon belül másodjára is letartóztatták, jelentette Jerry Zgoda (Star Tribune). Cunninghamet ezúttal terrorista fenyegetésekkel vádolják.

A Washington Wizards visszahívta a D-Ligából, az Iowa Energytől Glen Rice Jr-t. A fiatal kosaras idén 11 meccsen kapott lehetőséget a fővárosiaknál, és 10 percet, valamint 2.9 pontot átlagolt.

Jared Zwerling (Bleacher Report) forrásai szerint Andrew Wiggins aláírt Bill Duffyval, így ő képviseli majd a továbbiakban a kanadai kiscsatár érdekeit. Duffy ügyfelei közé tartoznak többek között Steve Nash, Joakim Noah és Rajon Rondo is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus