Hírmorzsák 2014-04-08 (21:00)

Dumars még a héten lemondhat a Pistons GM-i pozíciójáról. A Cavs ma este hivatalosan is elbúcsúzhat a PO álmoktól. Larry Brown nekiesett volt felettesének - nem véletlenül. A Timberwolves az év végéig leigazolta Jefferst. Garnett nem játszik ma a Heat ellen. Kevin Ollie-t nagyon sokra tartják az NBA-ben, hamarosan ott is vezetőedző lehet. LeBron szerint Shabazz Napier a legjobb irányító az idei drafton.

Vincent Goodwill (Detroit News) forrásai szerint a Detoit Pistons GM-je, Joe Dumars erősen fontolgatja, hogy a közeljövőben lemond - még mielőtt a nyáron elengedék -, és erre akár már e hét végéig is sor kerülhet. Mint ismeretes, ez a szezon volt Dumars utolsó próbálkozása, de miután Josh Smith és Brandon Jennings leigazolása megbukott - 28-49-cel áll a csapat és már egészen biztosan nem jut PO-ba még ezen a keleten sem -, így gyakorlatilag eldőlt sorsa, a szezon végén egyébként sem hosszabbítanák meg szerződését. Az egykori kiváló hátvéd egy évvel visszavonulása után, 2000-ben lett GM, és korai időszaka kifejezetten sikeres volt, 2004-ben bajnoki címet nyerő gárdát rakott össze, azóta azonban kétszer is rosszul kezdett neki az újjáépítésnek, így a Pistons évek óta gyengélkedik.

A Pistonshoz tartozik némileg, hogy amennyiben az Atlanta Hawks ma este győzni tud ellenük, úgy a Cleveland Cavaliers hivatalosan is búcsút inthet az idei PO-nak, így a keleti versenyfutás is 9 fősre csökken.

A New York Knicksnél sincs éppen pozitív hangulat, és erre korábbi edzőjük, Larry Brown is rátett egy lapáttal, aki szerint a jelenlegi GM-nek, Steve Millsnek fogalma nincs arról, mit kellene csinálnia. Chris Broussard (ESPN) több NBA GM-mel is beszélgetett erről, akik azért nem lepődtek meg nagyon a kijelentésen, tekintve hogy anno Mills egyrészt nem akarta megszerezni Steve Francist, másrészt nem akarta elcserélni Antonio Davist Jalen Rose-ra. Mindkét csatát Brown nyerte, a New York viszont csak rosszabb lett ezáltal. Ami még a két érintett közti nézeteltérést növeli, hogy miután Brownt menesztette a Knicks, Mills tanuskodása után csökkentette az arbitrátor a Brownnak kötelezően kifizetendő 40 millió dollárt 18 millióra.

A Minnesota Timberwolves a szezon végéig szóló szerződést kötött Othyus Jeffersszel, aki az idei szezonban nagyrészt a D-Ligában, az Iowa Energynél játszott, de megfordult már januárban a San Antonio Spursnél is egy rövid ideig.

A ma estéhez tartozik, hogy a Brooklyn Nets bejelentette, Kevin Garnett nem játszik a Miami Heat elleni összecsapáson.

Mint ismeretes, ma hajnalban Kevin Ollie együttese, a Connecticut Huskies nyerte az NCAA döntőjét, az NBA-ben dolgozó GM-ek pedig nagyon sokra tartják a szakembert. Az egyik GM szerint csak idő kérdése, hogy Ollie-t valaki megkeresse a ligából, mert könnyen megtalálja a közös hangot a játékosokkal, és nagyon nyugodt természete van. Egy másik vezető azt mondta, hogy egészen kiváló lesz Ollie az NBA-ben, mert folyamatosan tanul, igazi vezető, ismeri a ligát, és nem hátrál meg a kihívásoktól és a nehézségektől, hanem keresztül verekszi magát rajtuk. Az egyik GM azt is megkockáztatta, hogy bármelyik csapat akarja majd leigazolni Kevin Durantet 2016 nyarán, amikor szabadügynök lesz, az Ollie-t megpróbálja megszerezni vezetőedzőnek, mert Durant többször is nagyon elismerően nyilatkozott korábbi csapattársáról.

A döntő legkiemelkedőbb játékosának választott Shabazz Napierről több NBA GM is azt nyilatkozta, hogy mindettől függetlenül továbbra is csak a második körbe várják. Nem így vélekedett LeBron James, aki hajnalban azt tweetelte, hogy számára elképzelhetetlen, hogy bármelyik irányítót előbb vigyék a lotteryben, mint Napiert.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus